Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Imamoglu’ndan Kentsel Dönüsüm Uyarisi: “ Siyasi Kaprisler Beylikdüzü’nde Dönüsümü 6,5 Yil Geciktirdi”

Imamoglu’ndan Kentsel Dönüsüm Uyarisi: “ Siyasi Kaprisler Beylikdüzü’nde Dönüsümü 6,5 Yil Geciktirdi”

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun temelini attigi KIPTAS Silivri 4. Etap Konutlari, proje tarihinden 5 ay önce tamamlandi. Daire sahipleri anahtarlarini, düzenlenen törenle Baskan Imamoglu’nun elinden aldi. Anahtar teslim töreninde konusan Imamoglu, depremle

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) istiraki KIPTAS, Baskan Imamoglu döneminde yapimina baslanan sosyal konut projesini is bitim tarihinden önce tamamladi. Yeni dönem vizyonunun ilk örnegi olan KIPTAS Silivri 4. Etap Konutlari’nda daire sahiplerine anahtarlari düzenlenen törenle teslim edildi. 11 hak sahibinin yeni yuvalarina kavustugu programda konusan IBB Baskani Ekrem Imamoglu, KIPTAS tarihinde ilk kez bir sosyal konut projesinin tarihinden önce sahiplerine teslim edildigini söyledi. Insaat maliyetlerinin gün içinde bile degistigi bir dönemde konutlari tamamladiklarini belirten Imamoglu, “Birçok insaat durma noktasina geldi, Istanbul'da. Türkiye'de ne yazik ki böylesi bir ekonomik sürecin içerisindeyiz. Buna ragmen bunu basarmak ve bes ay önce hak sahiplerine evlerini teslim etmek bir basari örnegidir” diye konustu.

“BIZ KAMUYA AIT BIR VARLIGI YÖNETIYORUZ”

IBB istiraklerinde seffafligi, halka aitligi en üst seviyede hissettirecek uygulamalari yerine getirdiklerini kaydeden Baskan Imamoglu, “Biz kamuya ait bir varligi yönetiyoruz. Her anindan vatandasimizin haberi olmasi lazim. IBB ve ona bagli olan kurum ve kuruluslarin bütün hizmetleri halkimizin her an gündeminde. Benim sirketim, varligiyla bana ait dediginiz duyguyu, bu kurumsal yapida göreceksiniz. Bu kurumsalligi bu kamu ahlakini, bu kamu durusunu… Bu kamu hukukunu Istanbulluya hediye etmek istiyoruz. Ben eminim ki Istanbullu, belki de daha öncesinde bu kurum ve kuruluslari hiç bu kadar yakininda ve kendisine ait oldugu seffaflikta hissetmemistir. Aslinda burada yapilan hizmetin ve öngörülerin sizlerle beraber projenin baslangicindan bitimine kadar en seffaf haline size aktarilmasinin altinda yatan felsefe bu” dedi.

“KOMSUMUZUN ÇAYINI KAHVESINI IÇMEYE GELIRIZ”

Haziran 2020’de baslanan projede 1.396 konut ve 50 ticari birim bulundugunun bilgisini veren Imamoglu, konusmasini söyle devam etti:

“Bu bünyenin içerisine bir kresimizi kattik. Önce söyle bakiyoruz olaya. Burada kamunun ihtiyaç duydugu hangi unsuru, hangi eksikligi giderebiliriz? Kres basta olmak üzere, kütüphane, ögrenci yurdu gibi hususlari yaptigimiz her isin içine yanina katmak ve o bölgedeki bir ihtiyaci gidermek de projeciligimizin önemli bir asamasi. Iki yili doldurmadan bu projeyi sizlerle paylasmanin ve hayirli olsun demenin keyfini yasiyoruz. Üç etap halinde iki buçuk ay içerisinde anahtarlar teslim edilecek. Demek ki Mayis, Haziran aylarinda belki saglik çalisani degerli hemserimin ya da amcamin ya da burada bulunan bir baska komsumuzun evinde çayini kahvesini içmeye geliriz.”

“KENTSEL DÖNÜSÜMDE DAYANISMA SART”

KIPTAS Silivri 4. Etap Konutlari’nin yüzde 40 yesil alana sahip oldugunu belirten Imamoglu, projenin  tasarimiyla geçen yil uluslararasi ödüle sahip oldugunu söyledi. Projenin 40 bin basvuruyla Silivri ilçesinde talep rekoru kirdigini sözlerine ekleyen Imamoglu, “Saglam, saglikli binalarda hayatini devam ettirmek çok önemli. Kentsel dönüsüm meselesi, Istanbul'un kiymetli bir konusu. Hiçbir an zihnimizden çikarmamamiz gerekiyor. Sosyal konut da aslinda bu alana hizmet eden bir çalisma. Çünkü siz aslinda burada sosyal konut imkani saglayarak insanlarin daha saglam, daha saglikli konutlara kavusmasini saglamis oluyorsunuz. Bu dönüsümün önemli bir parçasi. Sikintili binalarla ilgili dönüsüme dair KIPTAS'in ve sehircilik grubumuzun içerisinde bulunan daire baskanliklarimizdan diger istiraklerimize varincaya kadar bir arada is üretmenin yogun bir çabasi içerisindeyiz. Burada büyük bir dayanisma sart. Bakanliktan ilçe belediyelerine, Büyüksehir Belediyesi ve kendi istiraklerimize ve vatandaslarimiza varincaya kadar herkes bu isin içinde önemli bir aktörü oldugunu unutmamali” diye konustu.

“VATANDASIMIZ DA SORUMLULUKLA YAKLASMALI”

Istanbullularin fedakar bir biçimde “Ben bu çürük binada yasamamaliyim” düsüncesiyle konuya yaklasmasi gerektigini kaydeden Imamoglu, “Vatandasimiz, bir an önce evimi yenilemeliyim, güçlendirmeliyim. Allah korusun bir depremde çolugumuz, çocugumuz, ailemizin can kaybina sebep olmamaliyim demeli. O sorumlulukla hareket etmeli. Biz birçok yerde yasadigimiz projelerin birçok ortaminda ne yazik ki vatandaslarimizin yogun bir biçimde kendi iç tartismalari münazaralari yüzünden ciddi zamanlar kaybediyor. Bazen uzlasmalar, protokoller, aylar alabiliyor. Böyle olmamali” dedi.

“DEPREM VE DÖNÜSÜM HER KAVRAMIN ÜZERINDE”

Deprem mücadelenin Istanbul’un öncelikli gündemi oldugunu söyleyen Imamoglu, konusmasinin devaminda sunlari söyledi:

“Depremle mücadele kentsel dönüsümü, bu sehirde var etme meselesi siyasi kavramlarin üstünde bir kavram. Üstünde bir yere oturtulmali ve orada is birligi yapmaliyiz.  Alti buçuk sene önce mücadelesine basladigimiz bir kentsel dönüsüm alaninin, bir kisim siyasi kapris ya da siyasi bir yarisi kentsel dönüsümün bir parçasi haline getirip isin geciktirilmesi, planin geciktirilmesi, insanlarin manipüle edilmesinin sebebi ve sonucu bunca zaman sonra orada temel atabiliyorlar. Biz Beylikdüzü’nde alti buçuk yil önce temelini atip çoktan o insanlari yerlerinde, binalarina kavusturabilirdik. Yazik degil mi? Günah degil mi? Bu meseleleri dayanisma içerisinde hangi ilçede, hangi ilde, nerede oluyorsa bunun partisi de yok. Hangi partiden olursa önce çözümün bir parçasi olma konusunda is birligi ve dayanisma yapma zorunlulugumuz var. Sonuçta insanlarin cani burada söz konusu. O bakimdan depremle mücadeleyi kentsel dönüsümü insanlarin gerçekten konforlu, güvenli evlerde yasamasini saglamayi bizim de öncelikli bir meselemiz olarak gündemimizde tuttugumuzu ve bu anlamda da gerçekten Istanbul'un her noktasinda KIPTAS'in ve diger kurum ve kuruluslarimizin tabelasini asarak kentsel dönüsüm mücadelesinin en öncü, en öndeki kurumu olmayi hedefliyoruz. Bu yönde yakin zamanda göreceksiniz ki Istanbul'da bir çok kentsel dönüsümle ilgili yillar yili çözüme kavusmamis birçok alanda KIPTAS'in ve kurumlarimizin tabelalarini hep beraber size yasatacagiz.”

Konusmasinin ardindan anahtarinin teslim alan Ugur ve Cansu Güney çiftinin dairesini gezen IBB Baskani Imamoglu, aileye sohbet ederek hatira fotografi çektirdi.

BEYLIKDÜZÜ’NDE KENTSEL DÖNÜSÜME BASLIYORUZ

KIPTAS Genel Müdürü Ali Kurt, anahtar teslim törenin yaptigi konusmada sirket tarihinde ilk kez bir sosyal konut projesini bes ay erken teslim etmenin hakli gururunu yasadiklarini paylasti. Hak sahiplerinin çok ayricalikli bir projede yer aldiklarini belirten Kurt, “Biz herkes için iyi yasam mümkün dedik. Dogru planlama, öngörülü bir çalismayla kamu yararina ne kadar faydali isler yapilabildigini iki buçuk yilda gösterdigimize inaniyoruz. KIPTAS olarak sadece sosyal konut projelerinde degil, Istanbul'daki riskli yapilarin dönüstürülmesi için de aktif rol aliyoruz. Bu kapsamda. uzun ugraslar sonunda çözüme kavusturdugumuz Beylikdüzü Gürpinar bölgesindeki kentsel dönüsüm projemizin de bu ay sonu itibariyle temelini atacagimizi buradan herkese duyurmak istiyoruz” seklinde konustu.

MIMARISI, YESIL ALANLARI VE PEYZAJIYLA ÖNE ÇIKIYOR

1.396 konut 50 ticari birim 1 kres olmak üzere; toplam 1.446 bagimsiz birimden olusan KIPTAS Silivri 4. Etap Konutlari’nin temeli 13 Haziran 2020’de temeli atildi. Pandemi döneminde lansmani yapilan proje, 3 haftalik ön basvuru süresince 40 bin 392 basvuru alarak, Silivri ilçesindeki en yüksek basvuru rakami ile rekor kirdi. . KIPTAS Silivri 4. Etap Konutlari projesinin yüzde 40’ini olusturan yesil alanlar, çagdas bir anlayisla düzenlendi. Rekreasyon, oyun ve spor alanlarinin yani sira projedeki her konutun kapanmaz manzaraya sahip genis balkonlar ile yesile degmesi saglandi. Ayni zamanda IDA - International Design Awards (Uluslararasi Tasarim Ödülleri) 2020 kapsaminda “Mimari” kategorisinde Türkiye’den ödül alan tek proje KIPTAS Silivri 4. Etap Konutlari oldu.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı