Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Ingiltere'ye hibe edilen yardima, AKP Esenler Kadin Kollari Kurulu üyesinden katki

Ingiltere'ye hibe edilen yardima, AKP Esenler Kadin Kollari Kurulu üyesinden katki

Türkiye tarafindan Ingiltere'ye hibe edilen yardim ekipmanlarini AKP Esenler Kadin Kollari Kurulu üyesi Naile Düzen'in mart ayinda devraldigi “makine üretim” yetkisine sahip Selegna Tekstil sirketinin ürettigi belirlendi.

Türkiye'nin Ingiltere'ye gönderdigi koruyucu önlükleri satan Selegna Tekstil sirketinin sahibi Naile Düzen, AKP Esenler Kadin Kollari üyesi çikti. Sirketin Istanbul Ticaret Odasi’na 31 Ocak 2020’de kaydinin yapildigi ve sadece 100 TL sermayesi oldugu ögrenildi . Naile Düzen Selegna Tekstil Sanayi ve Dis Ticaret sirketinin sahibi Naile Düzen olarak görülüyor.

Ticaret Sicil Gazetesi’nin 4 Mart 2020 tarihli nüshasinda önce Turan Disli Makinalar Sanayi ve Dis Ticaret Limited Sirketi’nde isim degisikligi yapildi ve bu sirket Selegna Tekstil Sanayi ve Dis Ticaret olarak degistirildi. Turan Disli Makinalar Sanayi isimli sirketin sahibi Senol Kaya 200 bin TL’lik tek payini Naile Düzen’e devretti.

Ticaret sicil kayitlarina göre 4 Mart’ta Naile Düzen, ihracat yetkisi olan sirket ile Ingiltere’ye 400 bin adet koruyucu önlük üreterek 22 Nisan’da üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’ne ait ibareler olan ürünleri teslim etti.  

Naile Düzen Selegna Tekstil Sanayi ve Dis Ticaret ismi ile kurulan sermayesi 100 TL olan sirket ile Selegna Tekstil Sanayi ve Dis Ticaret Sirketi ayni adreste faaliyet gösteriyor.

Ingiliz Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'den getirilen önlüklerin Ingiltere'deki standartlari karsilamadigini ileri sürmüstü. Ancak bu iddialar bugün Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi tarafindan yalanlandi. 

Öte yandan Birlesik Krallik Ankara Büyükelcisi Dominick Chilcott da resmi Twitter hesabindan yaptigi açiklamayla Ingiliz medyasinin ortaya attigi iddialarin gerçegi yansitmadigini belirtti. 

Kaynak: cumhuriyet gazetesi



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli