Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Intikam yasasina karsi yürüdüler

Intikam yasasina karsi yürüdüler

Hükümetin TMMOB`nin yetkilerini elinden alan yasayi meclisten geçirmesine mimar ve mühendislerin tepkisi sürüyor. TMMOB Kocaeli Il Koordinasyon Kurulu (IKK) Sekreteri Nedim Kara, meslek birliklerine vurulan bu darbenin Cumhurbaskani tarafindan veto edilme

Hükümetin TMMOB’nin yetkilerini elinden alan yasayi meclisten geçirmesine mimar ve mühendislerin tepkisi sürüyor. TMMOB Kocaeli Il Koordinasyon Kurulu (IKK) Sekreteri Nedim Kara, meslek birliklerine vurulan bu darbenin Cumhurbaskani tarafindan veto edilmesini istedi.

TMMOB üyeleri, AKP’li milletvekillerinin verdigi önerge ile TMMOB yasasini degistirmesi üzerine yine sokaklara indi. TMMOB IKK Sekreteri Nedim Kara, hükümetin gece yarisi Meclisin iç tüzügüne aykiri bir sekilde verdikleri önerge ile TMMOB’nin mesleki denetim hakkini elinden aldigini belirtti. Insan Haklari Parki’nda yapilan açiklamada Kara, yapilanin TMMOB’ye bir darbe oldugunu kaydetti.

500 SAHTE DIPLOMA VAR

Hükümetin yasa ile proje üreten meslektaslarinin islerini ellerinden aldigini söyleyen Kara, önümüzdeki süreçte sahte mimar ve mühendislerin ortaya çikacagini vurguladi. Bugüne kadar sahte mimar ve mühendisin çesitli okullarda aldiklari sahte diplomalari YÖK’e onaylattiginin tespit edildigini söyleyen Kara, “Odalarimiz 500’e yakin sahte diploma tespit etmistir. Bunlarin içerisinde Kartal Belediyesi Meclis Üyesi bir AKP’linin olmasi, AKP’nin yasa konusunda bir diger yüzünü de göstermektedir” dedi.
Kara, yasa degisikliginin Cumhurbaskani tarafindan veto edilmesini istedi. (Kocaeli/EVRENSEL)



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false