Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Is Bankasi -Esinder Isbirligi

Is Bankasi -Esinder Isbirligi

Is Bankasi ve Esinder Yapi. A.S, Kentsel dönüsümün basladigi Esenler`deki riskli konut ve isyeri sahiplerine ?konut, isyeri yapim ve güçlendirme kredisi? finansman protokolü imzalandi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

 

Is Bankasi -Esinder Isbirligi

Is Bankasi ve Esinder Yapi. A.S, Kentsel dönüsümün basladigi Esenler’deki riskli konut ve isyeri sahiplerine “konut, isyeri yapim ve güçlendirme kredisi”  finansman protokolü imzalandi.

 

Esinder Yapi. A.S sirket merkezinde gerçeklestirilen imza protokolüne, Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Faruk Aydin, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, ESDEF Baskani Süleyman Kahveci ve Is Bankasi Bireysel Bankacilik Satis Müdürü F. Cem Eyüboglu Esinder’e üye müteahitin yani sira yerel basin katildi. 

 

Programinin açilisinda Esinder Yapi AS. Genel Müdürü Ramazan Yildirim hazirladigi sinevizyon gösterisi izleyenlerin begenisini topladi.

 

Biz Ödevimize Çalistik

Esinder Yapi AS Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, açilis konusmasinda desteklerini esirgemeyen Esenler kamuoyuna tesekkür ettikten sonra Ercan “Belediye baskanimiz bize bir ödev verdi. Bizde ödevimize çalistik ve belediye baskanimiz Esenlerin dönüsümünü, Esenlerin insaat Müteahhitleri ile yapmamizi istiyordu  Esinder’i kurduk. Yine bu anlamda Sayin Kaymakamimizin da manevi desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. "Kentsel Dönüsüm Yapi Güçlendirme Kredisi" projesi üzerinde bir yildir çalisiyoruz. Is bankasi ile Ihlamur Kasrinda yapilan kahvaltili toplanti da bu fikri ortaya atmistik bugün uygulamaya geçti. Esenlerde 146 bin konut ve isyeri var. Bunlarin çogu eski riskli yapi grubuna giriyor. Dolayisiyla dönüsmesi gerekir. Büyük Kentsel dönüsüm kredi destegini Is bankasi ile gerçeklestirecegiz. Ayrica kentsel dönüsüm kredisi afet fonundan da belli oranlarla desteklenecek.

Vatandasta Elini Tasin Altina Koysun

Bizler her türlü alt yapiyi kurduk sira vatandasta. Vatandasin bu dönüsüme katki sunmasi için vatandasta elini tasin altina koysun. Bu kredi müteahhitler için çok ciddi bir is imkâni saglayacak. Bu kredi ile vatandasimiz bir ödeme yapacak ama 80 bin liralik dairesini verecek karsiliginda 200 bin liralik yeni, depreme dayanikli eve sahip olacak. Verecegi bina veya konut insaat süresince kira yardiminda bulunulacak.

 

Kentsel Dönüsüm Tek Basina Yapilacak Bir Is Degil

Esinder’in Birlik ve Nine hatun Mahallerinde yapacagi konut projeleri var. Burada yapilan dönüsümlerde her vatandasin dairesine daire verecegiz. Üstüne ödeme almayacagiz. Yepyeni bir yasam alanlari olusturacagiz. Kentsel dönüsüm tek basina yapilacak bir is degil. Özellikle Esenlerde Sivil Toplum Örgütleriyle, siyasi partiler ve tüm kamuoyu ile birlikte yapacagiz” dedi.

Kentsel Dönüsüm projesi tek tarafli yapilamaz. Her kesimin destegini almak zorundayiz. Ben bu vesileyle Sayin Kaymakamimiza, Belediye Baskanimiza ve destek veren herkese sükranlarimi sunuyorum" dedi. 

 

20 yil içinde Esenler kentsel dönüsümü konusuyor olacak

Esenler Belediyesi Baskan Yardimcisi Faruk Aydin, bugün Esenler ve Esinder için tarihi bir gün. Biz 2009 belediye seçimlerinde taahhütlerinin arasinda Kentsel Dönüsüm projemiz yoktu. Ancak dönüsüme duyarsiz kalmadik. Bu anlamda Türkiye’de ilkleri yapan belediyemiz Esenler`de 6 bölgede yaklasik 230 dönüm alanda kentsel dönüsüm yapiyoruz. Esenler’de Kiptas, TOKI IBB ve Eskon la kentsel dönüsüm projeleri yürütüyoruz. Önümüzdeki 20 yil içinde Esenler kentsel dönüsümü konusuyor olacak” dedi.

 

Esenlerin bu dönüsümünde basarili olacagimizi inaniyorum

Daha sonra Aydin, "Dünya krizi konusurken Türkiye ekonomisi uçuyor. Türkiye’nin en eski bankasi ile Esenlerin en yenisi Esinder bugün Kentsel Dönüsüm finansman projesi için bulusuyor. Tabiî ki bir is yaparken isin en büyük ayagi finansmandir. Biz bir ses verdik, sizde cevap verdiniz. Insallah hep birlikte kazmayi vururuz. Esenlerin bu dönüsümünde basarili olacagimizi inaniyorum” ifadesi bulunduktan sonra. Bu kredinin hayirlara vesile olmasini temennisinde bulundu.

 

Hep Birlikte Güç Birligi Projesidir

Is Bankasi Bireysel Bankacilik Satis Müdürü F. Cem Eyüboglu,  Is Bankasi`nin hamiyetperver bir banka oldugunu söylerken, "Biz burada sosyal fayda açisindan heyecanlandiran yönün yani sira, ESINDER ile yapacagimiz isbirligini vatandaslarimizla birlikte finansal destegi de son derece memnuniyet verici olarak görüyoruz. Bu bir güç birligi projesidir. Vatandaslarimiz son derece uygun sekilde kullanacaklari kredi ile hiç bir sikinti çekmeden, uygun faiz kosullariyla yeni evlerine sahip olacaklar. Hem müteahhitlerimiz hem de vatandaslarimiz ile önemli bir sürece giriyoruz. Hep birlikte güç birligi projesidir. Bu bir sosyal proje gibidir ve böyle bir projeden dolayi tüm ekibimizle kendimizi çok mutlu addediyoruz" diye konustu. 

 

Bu Basari Esenlerin Basarisidir

Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu ise yaptigi konusmasinda kentsel dönüsümün kanayan bir yara oldugunu ifade etti. Esenler için de çok önemli bir sorun oldugunu belirten Madenoglu, "Hükümetimizin kanayan yarayi durdurmak için yaptigi çalismalar ortadir. Basbakanimizin dönüsümde ilk kazmayi Esenler`den vurdu ve Esenler`de dönüsüm 4 koldan devam ediyor. ESINDER’IN kurulmasi da Esenler için önemlidir. Ne zaman bir sosyal proje gerçeklestirsek, ESINDER projelerimize destek veriyor. Simdi de kentsel dönüsüm gibi büyük projeye giristiler. Iyi bir organizasyon ile hazir geldiler. Inaniyorsaniz hayal degildir. ESINDER bu isi yaparken finansal destek ararken, Is Bankasini yaninda buldu. Ben Is Bankasi cephesinde, Üçyüzlü Sube Müdürüne, Genel Müdürüne ve ilgili Müdürüne tesekkür ediyor, onlari kutluyorum. ESINDER deki arkadaslarimizi da kutluyorum. Bu ise giristiler tasin altina eline koydular. Belediyemize ve Baskan Tevfik Göksu`ya da tesekkür ediyorum. Biz de Merkezi Hükümetin yerel bazda Kamu Yönetimi olarak biz de bu projeyi destekliyoruz, yanindayiz hatta takipçisiyiz. Bu protokolün hayirlara vesile olmasini temenni ederken, Kurban bayraminizi da içten tebrik ediyorum" seklinde konustu. 

 

Protokol konusmalarin ardindan  Is Bankasi Bireysel Bankacilik Satis Müdürü F. Cem Eyüboglu ve ESINDER AS Yönetim Kurulu Baskani arasinda "Kentsel Dönüsüm Yapi Güçlendirme Kredisi" protokolü imzalandi. 

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı