Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Is, baris özgürlük için 1 Mayis`a

Is, baris özgürlük için 1 Mayis`a

Yarin Türkiye`nin dört bir tarafinda kölece çalisma kosullarina, düsük ücretlere, sendikasizlastirma ve her türden hak gasbina karsi milyonlarca emekçinin alanlarda olacagi 1 Mayis için, Bölge

Yarin Türkiye’nin dört bir tarafinda kölece çalisma kosullarina, düsük ücretlere, sendikasizlastirma ve her türden hak gasbina karsi milyonlarca emekçinin alanlarda olacagi 1 Mayis için, Bölge illerinde de hazirliklar son asamaya geldi. Bölge’nin birçok kentinde emek taleplerinin yani sira Kürtlerin esitlik ve demokrasi taleplerinin de dile getirilecegi 1 Mayis kutlamalarinin son yillara göre daha yaygin ve kitlesel geçmesi bekleniyor.

Bölge illerinde ‘bölgesel asgari ücret’, kölece çalisma kosullari, sendikasizlastirma, taseronlastirma, emekçilere dönük saldiri yasalari, yoksulluk ve issizlige karsi insanca bir yasam talebiyle basta Diyarbakir, Antep, Batman, Adiyaman, Urfa, Mardin, Dersim olmak üzere pek çok il ve ilçede alanlara çikacak olan onbinlerce kisi, ulusal talepleri de dillendirecek. Birçok ilde ‘Newroz coskusuyla, 1 Mayis’a’ sloganiyla yürütülen çalismalarda sona gelinirken, Bölge 1 Mayis’inin en çok öne çikan talepleri, ‘adalet, özgürlük, Kürt sorununun demokratik ve barisçil yollardan çözümü, cezaevlerinde uygulanan tecride, askeri ve siyasi operasyonlara son verilmesi’ olacak. (HABER MERKEZI)


BÖLGE’DE 1 MAYIS MITINGLERI IÇIN TOPLANMA YER VE SAATLERI

DIYARBAKIR
Toplanma yeri: Ofis, Urfa Yolu, Baglar
Miting alani: Istasyon Meydani
Toplanma saati: 12.00

ANTEP
Miting Alani: Istasyon Meydani
Toplanma saati: 10.00

DERSIM
Miting alani: Seyit Riza Parki
Toplanma yeri: Devlet Hastanesi önü
Toplanma saati: 11.00

MALATYA
Miting alani: Emeksiz Meydani
Toplanma yeri: Emeksiz alt geçidi
Toplanma Saati: 12.00

MARAS-ELBISTAN
Miting alani: PTT karsisi
Toplanma saati: 11.00
VAN
Miting alani: Belediye Garaji yani
Toplanma saati: 10.00
HAKKARI
Miting alani: VEDAS binasi önündeki alanda
Toplanma saati: 10.00

BITLIS
Miting alani: Mahalle Basi Gök Meydani
Toplanma saati: 13.00

MUS
Miting alani: Belediye önü
Toplanma saati: 13.00

KARS
Miting alani: Cumhuriyet Meydani
Toplanma saati: 10.00

AGRI
Toplanma yeri: Cumhuriyet Caddesi
Toplanma saati: 10.00
IGDIR
Toplanma yeri: Atatürk Bulvari
Toplanma saati: 10.00


EMEP: SAVASA VE SÖMÜRÜYE KARSI ALANLARA

Emek Partisi Bölge Örgütü tarafindan 1 Mayis’a iliskin yapilan açiklamada, AKP hükümetinin halk ve emek düsmani politikalari ile ülkeyi her geçen gün halka, isçi ve emekçilere daha fazla yasanmaz hale getirdigi belirtilerek, “Savasa ve sömürüye karsi; is, baris, özgürlük” talepleriyle 1 Mayis’a katilim çagrisi yapildi.

“Bölge isçi sinifi katmerli sömürü kosullarinda çalistirilmakta ve açlik ve sefalete mahkum edilmektedir. Diger taraftan issizler ordusu her geçen gün büyümekte ve yoksulluk artmaktadir” denilen açiklamada, “Tarim isçileri kölelik kosullarinda çalistirilmakta, üretici köylü üretemez duruma getirilmektedir. Bölge örgütümüz, Bölge emekçilerini agir sömürü, issizlik ve yoksulluk kosullarina karsi taleplerini haykirmak, örgütlülügünü ve hak mücadelesini büyütmek için 1 Mayis alanlarina çagiriyor” ifadelerine yer verildi.
Hükümetin, Kürt sorununu demokratiklesme ve anayasal esitlik temelinde çözmek yerine savas politikalarinda israr ettigi vurgulanan açiklamada, “Çözümsüzlügü derinlestirmekten baska ise yaramayan askeri ve siyasi operasyonlar nedeniyle gençlerimiz yasamlarini yitirmeye, hapishaneler dolup tasmaya devam etmektedir. Halkimiz üzerindeki ulusal baski arttirilmaktadir. 1 Mayis emek talepleriyle birlikte ulusal taleplerin haykirilmasi için de büyük önem tasimaktadir” denildi.

Açiklamanin devaminda su ifadelere yer verildi; “Hükümet içeride halkimiza karsi sürdürdügü savasçi politikayi disarida da sürdürmekte, Suriye basta olmak üzere tüm komsu ülkelere karsi saldirgan bir politika izlemektedir. Dolayisiyla 1 Mayis içerde ve disarida sürdürülen savas politikalarina karsi, baris mücadelesini yükseltecegimiz bir gün olacaktir. Isçi sinifinin uluslararasi birlik mücadele ve dayanisma günü 1 Mayis, bu yil bölgemizde geçen yillara oranla daha yaygin ve kitlesel olarak kutlanacaktir. Devletin sürdürdügü baski, sömürü ve savas politikalari karsisinda halkimiz Newroz coskusunu 1 Mayis’a tasiyacaktir.  EMEP Bölge Örgütü olarak; halkimizi, ulusal ve sinifsal kölelige karsi alanlarda Newroz’u 1 Mayis’la bulusturmaya, savasa, sömürüye karsi demokrasi, baris ve insanca yasam için hep birlikte mücadeleye çagiriyoruz.” (evrensel HABER MERKEZI)



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false