Tarih: 01.01.2018 00:00

ISÇI PARTISI ISMINI VATAN PARTISI OLARAK DEGISTIRDI

Facebook Twitter Linked-in

 Isçi Partisi Olaganüstü Genel Kurultayi bugün saat 10.00’da “Milli Hükümet Için Birlik” sloganiyla Ankara Spor Salonu’nda toplandi. 15 bin kisinin katildigi kurultayda tüzügün birinci maddesinde yer alan isim ve amblem bilgilerini içeren fikralar degistirildi. Partinin adinin “Vatan Partisi”, ambleminin ise bugday basaklarinin kucakladigi Çoban Yildizi olmasina karar verildi.

 

Birinci madde degisikligin ardindan su sekilde belirlendi:

 

Vatan Partisi, Türkiye isçi sinifinin, köylülerin, esnaf ve zanaatkarlarin, kamu çalisanlarinin, fikir emekçilerinin, milli sanayici ve tüccarlarin ortak milli iktidari için mücadele eden öncü partidir. Kisa adi Vatan Partisi’dir. Merkezi Ankara’dir.

 

Vatan Partisi, Türk Devrimi’nin milliyetçi, halkçi ve sosyalist birikimini, Parti’nin tüzük ve programi temelinde, tek bir disiplin altinda kucaklar.

 

Parti’nin simgesi, bugday basaklarinin kucakladigi Çoban Yildizi’dir. Parti’nin flamasi, kirmizi zemin üzerine beyaz renkte bugday basaklarinin kucakladigi yildizdir. Partinin simgesi, oy pusulalarinda, beyaz zemin üzerinde bugday basaklarinin kucakladigi yildiz olarak gösterilir.

 

Bugday basaklari, vatan ve emegi simgeler. Çoban Yildizi ise öncü partiyi ve bilimin yol göstericiligini temsil ediyor..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —