Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isçiler sokakta: “Artik yeter, geçinmek istiyoruz”

Isçiler sokakta: “Artik yeter, geçinmek istiyoruz”

“Artik yeter; geçinmek istiyoruz” diyen isçiler, Türkiye Devrimci Isçi Sendikalari Konfederasyonu (DISK) çagrisiyla Istanbul Kartal Meydani’nda yapilacak miting için bir araya geldi.

Maltepe Sahil Yolu’nda toplanan binlerce isçi, olusturduklari yürüyüs kortejiyle yogun güvenlik önlemleri altinda miting alanina gelmeye basladi. Isçilerin mitingine Türkiye Isçi Partisi (TIP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Emeklilikte Yasa Takilanlar ve çok sayida yurttas katildi. 

Toplanan binlerce isçi, “Emegimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza”, “Biz çalisiyoruz, biz üretiyoruz, Türkiye büyüyorsa hakkimizi istiyoruz”, “Vergide, gelirde adalet” pankartlarinin açildigi mitingde “Gelirde adalet, vergide adalet”, “Asgari degil, insanca yasam”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Sefalet ücreti istemiyoruz”, “Sefalete teslim olmayacagiz”, “Insanca bir yasam, insanca bir ücret” sloganlari atti.

'ASGARI ÜCRET EN AZ NET 5200!'

Mitingde Ilkay Akkaya'nin konseri basladi. Binlerci kisi, alkislarla Akkaya'yi selamladi.

DISK Genel Sekreteri Adnan Serdaroglu, 20 bin kisilik katilim saglandiginin tahmin edildigini aktardi.

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, mitingde açiklamalarda bulunuyor.

Çerkezoglu, "Bu meydandan emegin kölelige karsi kurtulus savasini baslatiyoruz. Hep birlikte emegimize, memleketimize, çocuklarimizin gelecegine sahip çikiyoruz" dedi.

"Kara kisi bahara çevirecegiz" diyen Çerkezoglu, "Bize yasatmaya çalistiklara kara kisa karsi isçi baharini getirecegiz. Sadece emegimiz, ekmegimiz için degil; adalet için, özgürlük için, demokrasi için ayaga kalkiyoruz isçi sinifi olarak" ifadelerini kullandi.

Çerkezoglu, söyle devam etit: "Bu adaletsiz sistemi degistirmek boynumuzun borcudur. Türkiye'deki en büyük adaletsizlik de asgari ücrettir. Buradan hep birlikte söyleyelim; isçi sinifinin asgari ücretle ilgili kirmizi çizgisi en az 5 bin 200 TL'dir."



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı