Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

 Isçilerden yasa tekliflerine destek

      Isçilerden yasa tekliflerine destek

ISTANBUL Bagimsiz Milletvekili Levent Tüzel, isçi toplantilarinda kendisine gelen talepler dogrultusunda yasa teklifi hazirladigini açikladi.

ISTANBUL Bagimsiz Milletvekili Levent Tüzel, isçi toplantilarinda kendisine gelen talepler dogrultusunda yasa teklifi hazirladigini açikladi. Katildigi isçi toplantilarinda kendisine iletilen talepler üzerine yasa teklifi hazirliklari yürüten Milletvekili Levent Tüzel’e sendikalardan da imza kampanyalari ile destek geliyor. Geçtigimiz günlerde yürüttügü yasa teklifleri hakkinda sendikalara bilgi veren Tüzel’e  sendikalar da imza kampanyasi ile destek veriyor. Taseronlasmanin yogun olarak yasandigi yerel yönetimlerde örgütlü Belediye Is’e bagli subelerin imza kampanyasina ilgisinin yogun oldugu gözlendi.
Sendikali ve sendikasiz tüm isyerlerinde sürdürülen imza kampanyasi 15 Mayisa kadar sürecek. Tüzel, kendisine gelen destek dilekçelerini sendikalarla birlikte Meclis Baskanligina verecek.

ISÇILERIN TALEPLERI

Isçilerin taleplerinin basinda, taseronlasma ve 4/C’li çalismanin kaldirilmasi, issizlik sigortasindan issizlerin yararlanma kosullarinin genisletilmesi, vergi dilimlerinin kaldirilmasi, isçi alacaklarinin güvenceye alinmasi geçici ve mevsimlik isçilerin sigorta primlerini devletin karsilamasi, çalisma sürelerinin düsürülmesi geliyor. Isçiler ayrica, emeklilik yasi ve prim gün sayisinin düsürülmesi, OSB’lerde ve 200 çalisanin oldugu her isyerine kres açilmasi, ücretli dogum ve emzirme izni sürelerin arttirilmasi, isçi sagligi kurallarini yerine getirmeyen isverene hürriyeti kisitlayici ceza verilmesini istiyor.
Tüzel’in yasa tekliflerini önümüzdeki günlerde Meclis Baskanligina vermesi bekleniyor. (Ankara/EVRENSEL)



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli