Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?Isçilerin Fayans Kadar Degeri Yok?

?Isçilerin Fayans Kadar Degeri Yok?

Esenyurt Belediyesi isçileri iki yildir alacaklarini temin edemedikleri gerekçesiyle Belediye önünde oturma eylemi

“Isçilerin Fayans Kadar Degeri Yok”

Esenyurt Belediyesi isçileri iki yildir alacaklarini temin edemedikleri gerekçesiyle Belediye önünde oturma eylemi

Esenyurt Belediyesi için taseron is yürüten “RDS Enerji-Reform Insaat Is Ortakligi” bünyesinde çalisan insaat isçileri defalarca söz verilmesine ragmen ücretlerinin ödenmemesi üzerine Esenyurt Belediyesi önünde oturma eylemi baslatti.

Esenyurt Belediyesi’nin arsa sahibi oldugu insaat santiyesinde çalisan 17 isçi iki yildir ücretlerini alamadigi için, baslattiklari oturma eyleminde “Alacaklarimizi temin edene kadar buradan gitmeyecegiz” dedi.

“Alacaklarimizi alana kadar buradayiz” 

bianet’e konusan Insaat Isçileri Sendikasi Baskani Mustafa Adnan Akyol, isverenle iki kere görüsme yaptiklarini, iki kere de eylem baslattiklarini ancak her iki seferde de isçilerin kandirildigini belirterek sözlerine söyle devam etti:

“Esenyurt Belediye Baskan Yardimcisi Av. Emin Batmazoglu isçilerin alacaklarini temin etmesi konusuyla ilgilenecegini ve bunlarin hallolacagini söyledi. Fakat hiç bir gelisme yasanmadi.

“En son görüsmemizde bize bir evrak getirdiler. Sahte evraklarla taserona ödedikleri paralarin faturalarini getirmisler. ‘Biz taserona ödedik ne yapalim?’ dediler. Anlasilan yasadan haberleri yok; ki yasadan haberleri var. Bilinçli olarak bizi göndermek için yapiyorlar.

“Bugünden itibaren görüsme talebini de kabul etmiyoruz. Alacaklarimizi almadan buradan kalkmayacagiz. Çalisanlar alacaklarini iki yildir alamiyor. On gün de sürse 50 gün de sürse alacaklarimizi alana kadar oturma eylemimiz devam edecek.” 

“Her yil iki Soma yasaniyor”

Akyol, eksik sigorta paralarindan ve yatirilmayan ücretlerden dolayi insaat isçilerinin emekli olamadigina dikkat çekti ve ekledi:

“Büyük AVM’ler yapmakla övünüyorlar. Ama isçiyle ilgili tek bir çözüm bulunmadi. Bir mutfak dolabina, bir fayansa verilen özen isçilere gösterilmiyor. Isçi ölümlerinde dünyada ikinci Avrupa’da birinci siradayiz. Türkiye’de insaat isçisi ölümlerinde her yil iki ‘Soma’ gerçeklesiyor.” (AÖ/EKN)

 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı