Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ISIN SUYU ÇIKTI

ISIN SUYU ÇIKTI

Kentsel dönüsümü beceremeyenler kenti sel sularina teslim etti. Yaklasik yirmi yildir kenti ayni zihniyet yönetiyor daha dogrusu yönettigi vehmine kapiliyormusuz çünkü en ufak bir yagista sular sel olup her yeri basar hale geldi.

ISIN SUYU ÇIKTI

Kentsel dönüsümü beceremeyenler kenti sel sularina teslim etti. Yaklasik yirmi yildir kenti ayni zihniyet yönetiyor daha dogrusu yönettigi vehmine kapiliyormusuz çünkü en ufak bir yagista sular sel olup her yeri basar hale geldi.

 

Hadi her yeri anladik diyelim, sayin cumhurbaskaninin bile öve öve bitiremedigi tufanlara dayanir denilen asrin projesi bile bu yagislarda çalistirilmadi! Venedik bile bizi kiskanmaya basladi!

 

Bildikleri ezberleri sular seller gibi sakiyanlar, önüne geleni danisman diye yaninda tutanlar, karsisina muhalifini alip karsilikli programa çikamayip yandaslari ve beslemeleri karsisinda ahkâm kesip konusanlar bizi yine sasirtmadi. Iyi ne varsa aktan ne kötü ne olursa Hak`tan bilmeye devam ediyor ve tedbir almiyorlar.

 

Kentsel dönüsüm deyip daha bu konuda master plan hazirlayamayip, Istanbul`u kupon arazi ve rant gözü ile görüp talanina vesile olanlar, kentin alt yapisina önem vermeyenler, telefonlara bakmayarak isi geçistirenler ve bir hafta içinde yagacagi belli olan yagmur için tedbir almayip hikaye okuyanlar bu isleri nasil çözebilir ki?

 

Olanlar oldu aglayip sizlanma son yüzyilin en büyügü laflari pes pese gelir bir daha ki yagmur nasil olsa 2-3 ay sonra yagar o zaman kadar nasil olsa her sey unutulur. Seçim zamani bol reklam, yeni hedefler, hala bu çagda sag sol tartismalari ile millet oyalanip yaptiklarinin cevabi yerine bekâra kari bosamak kolaydir teraneleri ile is geçistirilir.

 

Son alti yildir planli alanlar tip imar yönetmeliginde bodrum kat meselesini müteahhitlerin baskisi ile uzatip uzatip duranlar iskan verdikleri bodrum katlarin su basmasi hususunda dut yemis bülbüle dönüyor sorumluluktan kaçiyorlar. Nasil olsa iktidar da kendilerinden bunun rahatligi ile her türlü sorumluluktan siyriliyorlar.

 

Isin suyunu çikarmak sadece sehircilikle alakali degil. Belediyelerin borçlarin bir bakin! Takip etmek imkansiz her yil arttiriyorlar. Sorsan hizmet yapiyorlar sanki daha önceleri hizmet yapilmiyordu? Ayni partiden olsalar bile Esenler örneginde oldugu gibi Mehmet Öcalan döneminden bu döneme borç en az 6 -7 kat artti. Hizmet yapti denilse yapilan binalari veya maliyetli hizmetleri büyüksehir yapti. Öcalan döneminden bu döneme rutin haricinde bir hizmet artisi veya hizmet kalite artisi yasanmadi. Peki, borç nasil artti! Harcama kalemlerinde artis çogunlugu reklam islerinde gözüküyordur.

 

Bu durum sadece Esenler için degil iktidara ait tüm belediyeler için geçerlidir.

 

Suyunu çikartma isi ise alimlarda ve üst düzey yetkililerin es dost kardes ise yerlestirmesinde de kendini gösteriyor. Aile bakaninin bakanligin konusu icabi ailesine ait görevlendirmeler bu konuda medyatik olsa da birçok yöneticinin bu konuda isin suyunu çikardigi herkesin malumudur.

 

Feto isinde isin suyunu çikartmalari artik alenilestigi ve kaniksandigi için bir sey söylemeye gerek yok! Mazlum olursa direk ipini çekme, durumu iyi ise görmezden gelme ve affettik oldubitti anlayisi son sürat devam etmekte.

 

Isin suyu bu kadar çikinca sel de kaçinilmaz olarak basiyor!!!



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli