Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Isitme Engellilerde Baskan Ilyas Yildiz Oldu

Isitme Engellilerde Baskan Ilyas Yildiz Oldu

Esenler Isitme Engelliler Dernegi Baskani Remziye Ceylan ?iki engelli çocugumla çiktigim bu yolda kendimi engellilere adadim. Engelli çocuklarim beni güçlendirdi? diyen Ceylan Dernek merkezinde düzenlenen kahvaltili toplantisinda görevini yeni baskan Ilya

Isitme Engellilerde Baskan Ilyas Yildiz Oldu
Esenler Isitme Engelliler Dernegi Baskani Remziye Ceylan “iki engelli çocugumla çiktigim bu yolda kendimi engellilere adadim. Engelli çocuklarim beni güçlendirdi” diyen Ceylan Dernek merkezinde düzenlenen kahvaltili toplantisinda görevini yeni baskan Ilyas Yildiz’a devretti.
 
Kahvaltili toplantiya, ESDEF Baskani Zübeyir Bekiroglu, Ortopedik engelli dernegi baskani Ayse Özhan, Istanbul Ordulular dernek baskani Murat Sahin, engelli aileleri ve basin mensuplari katildi.
 
Kahvaltiya katilan dernek baskanlari kahvaltinin ardindan yaptiklari konusmalarda duygu ve düsüncelerini anlattilar.  
 
Saglam insanlarin kafasindaki engelleri kaldiralim
Isitme engelliler dernegi yeni baskani Ilyas Yildiz,”Bugün burada engeli derneklerimizin degerli baskanlariyla yöneticileriyle ve yerel basin mensuplarimizin temsilcileri ile bir arada kahvalti yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Daha samimi ortamda daha sicak ortamda, sorunlarin dile getirildigi, anlatildigi, buna göre bir çikis yolunun da arandigi birçok organizasyon yapilmasini istiyorum. Her birimiz saglam olan bireyleriz, bir engelli olmaya ve bir engelli adayi oldugumuzu unutmamaliyiz. Suradan çiktigimizda, hiç birimizin is yerine sag salim gideceginin garantisi yoktur. Hepimiz bir engelli adayiyiz. Onun için biz isitme engelli, olabiliriz, bedensel engelli olabiliriz, görme engelli olabiliriz, farkli engellilerden olabiliriz. Önemli olan saglam insanlarin kafasindaki engelleri kaldirmak, iyi düsünen insanlarin gönlündeki saglam engelleri kaldirmak ve engellimize objektif bir bakis empati yaparak sorunlara çözüm aramaktir. Çözümleri ararken de biz yaptik oldu mantigiyla degil, ortak bir kolektif düsünce ürünü olarak ortaya koyacagimiz çalismalarin olmasi gerekiyor. Remziye Ceylan baskanima tesekkür ediyorum, kendilerinin vermis olduklari mücadeleyi yürekten kutluyorum” dedi.
 


Engellilerimiz, hayata katma deger sagladilar

Engelliler Dernegi Baskanligindan istifa eden Remziye Ceylan, “iki engelli çocugumla çiktigim bu yolda kendimi engellilere adadim. Engelli çocuklarim beni güçlendirdi. Yedi yildir degerli arkadaslarimla birlikte çesitli zorluklara ragmen sürdürüyoruz ve devam ediyoruz. Zaman zaman zorluklarla karsilastim, ama azimle ve kararlilikla bu zorluklarin üstesinden geldim. Baskanligim sürecinde birçok isi basardigima inaniyorum. Engellilerimize yönelik farkli zamanlarda önemli degisiklikler, önemli icraatlar yaptik. Bir anlamda engellilerimiz evlerinden kamusal alana dogru çikarak “bizde bu toplumda variz” dediler ve hayata katma deger saglamaya basladilar, bu toplumun bir parçasi olduklarini ispatladilar.  Hatta is ortamina girerek, üreterek birlikte yasamanin beraber olabilmenin zor olmadigini gösterdiler. Artik baskanligi çocuklarim ve saglik nedenleri ile bu görevinden ayriliyorum. Bundan sonra yönetim kurulu üyesi olarak devam edecegim. Bana destek veren herkese tesekkür ediyorum” dedi.  




ESDEF olarak çok konusuyoruz, hakli konusuyoruz 
ESDEFBaskani Zübeyir Bekiroglu,”bu görev degisiminin hayirli olmasini diliyorum, biliyorum bu görevler zor, mesakkatlidir. Esenler’de böyle görevlerde sonuç alabilmeniz için birilerine taraf olmanizi ister, sartlar sizleri bu yönde zorlar, ama bizler dernekçiligi önce üyelerimizin çikarlari sonra toplumumuzun yararina yapiyoruz. Biz öncelikle haklinin ve adaletin yaninda olmaliyiz. Bugün engelli yurttaslarimiza bakisin ve alginin geçmisten çok farkli oldugunu görüyorum. Ben engellilerin ve onlarin yakinlarinin zorluklarini çok iyi biliyorum. Toplum olarak engellilere yaklasimimiz farkli olmali ve onlarla empati kurmaliyiz. Engellilere siyasi gözle bakilmasini istemiyoruz ve acima duygusuyla yaklasilmasini istemiyoruz. Engellilerimize yeter ki imkanlar sunulsun, bakin onlar neleri basaracaktir ve nasil üretken olacaklar. ESDEF olarak belki çok konusuyoruz ama hakli konusuyoruz. Birileri rahatsiz olacak diye asla susmayacagiz ve dogrulari hep söyleyecegiz. Tüm engelli derneklerimize onlarin üyelerine ayni gözle bakiyoruz ve onlarin sorunlari bizim sorunumuzdur, çözüm yollarini aramak ve çözmek bizim için görevdir, onurdur” dedi.    




  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı