Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ISMAIL ALTUNSARAY`DAN `VEYSEL` TÜRKÜLERI

ISMAIL ALTUNSARAY`DAN `VEYSEL` TÜRKÜLERI

Usta halk ozani Âsik Veysel, ölümünün 44`üncü yilinda Esenler`de anildi. Veysel`in türkülerini, Türk Halk Müzigi Sanatçisi Ismail Altunsaray seslendirdi.

ISMAIL ALTUNSARAY`DAN `VEYSEL` TÜRKÜLERI

Usta halk ozani Âsik Veysel, ölümünün 44’üncü yilinda Esenler`de anildi. Veysel`in türkülerini, Türk Halk Müzigi Sanatçisi Ismail Altunsaray seslendirdi.

Esenler Belediyesi tarafindan Âsik Veysel’in ölümünün 44’üncü yil dönümünü dolayisiyla düzenlenen programda büyük halk ozaninin türküleri Esenler`de yankilandi. Sanatçi Ismail Altunsaray tarafindan seslendirilen türküler, dinleyenlere duygu dolu anlar yasatti.

TÜRKÜLERIYLE ANILDI

Prof. Dr. Adem Bastürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninde Ismail Altunsaray; "Kara Toprak", "Çigdem Der Ki", "Uzun Ince Bir Yoldayim" gibi sevilen türküleri seslendirdi. Veysel`i  anlatan tanitim filmiyle baslayan konser, "Beni Hor Görme Kardesim" türküsüyle son buldu.

ÖRNEK BIR INSAN, USTA BIR OZAN

Âsik Veysel`in örnek aldigi bir ozan oldugunu söyleyen Altunsaray, "Âsik Veysel örnek bir insan, örnek bir ozandi. `Beni topraktan ayirmayin. Ölümümde dahi toprak olayim. Kimisine ot, kimisine süt olarak geriye döneyim` diyen ustamizi rahmetle aniyoruz" dedi.

SAZA, SÖZE GÖNLÜNÜ VERDI

Geceye katilan ve türkülere eslik eden Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu da, "Anadolu`nun bir büyük ustasini, bir büyük asigini, ömrünün sonuna kadar uzun ince bir yolda gece-gündüz demeden, dur-durak bilmeden yol alan Âsik Veysel`i Esenler`de anmaktan mutluluk duyuyoruz. Âsik olmak zor istir... Onlar sözlerini gönülleriyle söylerler. Gönülden konusurlar, yaptiklari ise gönüllerini verirler. Bir gönül insani olan Veysel`i sevgi ve saygiyla aniyoruz" diye konustu.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli