Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ISÖM 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

ISÖM 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlügü`nün 26 Kasim - 06 Aralik 2012 tarihleri arasinda gerçeklestirecegi "Dünya Engelliler Günü" etkinlik takvimi ekte yer almaktadir.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

ISÖM 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlügü`nün 26 Kasim - 06 Aralik 2012 tarihleri arasinda gerçeklestirecegi "Dünya Engelliler Günü" etkinlik takvimi ekte yer almaktadir.

BILGI YARISMASI FINALI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Özürlüler Müdürlügü, engelli bireylerin sahip olduklari zihin ve gönül potansiyelinin toplum tarafindan daha iyi anlasilmasi amaciyla tüm Istanbul kapsaminda düzenlemis oldugu Bilgi Yarismalari`ni müthis bir finalle taçlandiriyor.

23 Isöm Merkezinden hizmet alan yaklasik olarak 900 engelli ögrenci arasindan seçilen basarili engellilerin bilgi yarismalari finali büyük bir heyecana sahne olacak.

Istanbul genelinde yapilan bilgi yarislari maratonu sonucunda Anadolu ve Avrupa yakasindan iki bilgi takimi finale kaldi. Üçer kisilik bilgi takimlarindan olusan bilgi yarismalarinda, genel kültür genel yetenek kapsaminda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve bagimsiz yasam becerilerine iliskin sorular soruluyor.

40 dakika olarak gerçeklestirilen bilgi yarismalarinda 20 soru soruluyor. Isöm Özel Çocuklar Bilgi Yarismalarinin kupalari 6 aylik bir maraton sonunda ulasilan final yarisiyla sahiplerini bulacak.

TARIH    : 26.11.2012 Pazartesi

SAAT     : 13.00 – 16.00

MEKAN : Bagcilar Engelliler Sarayi

KARIYER GÜNLERI ve ENGELSIZ IS DÜNYASI KOKTEYLI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Özürlüler Müdürlügü, is dünyasinin dikkatlerini engelli istihdamina çekmek ve engelli istihdaminin arttirilmasina katki saglamak amaciyla Engelli Istihdami ve Kariyer Günleri adli özel bir organizasyon düzenliyor.

Engelli bireylerin istihdam süreçlerinde karsilastigi güçlüklerin konu alinacagi programda, Türkiye`nin önde gelen özel sektör kuruluslari hem engelli bireylerle mülakat yapacak hem de engelli bireylerin daha hizli ve kalici isler bulmasi için istihdam ve çalisma hayatina iliskin önemli ipuçlarini engelli bireylerle paylasacak.

Kariyer Günleri ve Engelsiz Is Dünyasi adiyla gerçeklestirilecek programda ayrica özel bir videofilm gösterilerek, özel sektörün engelli is gücüne bakis açisi degerlendirilecek.

TARIH    : 27.11.2012 Sali

SAAT     : 10.00 - 16.00

MEKAN : Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

YILDIZLAR GÖSTERI MAÇI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Özürlüler Müdürlügü, engelli bireylerin sahip oldugu bedensel ve zihinsel kabiliyetlerin toplum tarafindan daha çok dikkate alinabilmesi ve engellilik konusunda sosyal duyarliligin artmasi amaciyla Süper Lig Yildiz Futbolcularinin katilimiyla özel bir gösteri maçi düzenleyecek.

Yaklasik olarak 150 sporseverin katilacagi gösteri maçinda yildiz futbolcular ile engelli futbolculardan olusan karma takimlar hem kardeslik örnegi sergileyecek hem de büyük bir heyecan yasatacak.

14.00`da baslayacak olan gösteri maçinin ardindan 15.00`da ödül törenine geçilecek. Ödül töreninde Türk Futboluna büyük emekleri geçen yildiz futbolculara engellilik konusunda göstermis olduklari duyarlilik dolayisiyla plaket takdim edilecek, engelli futbolculara da sembolik olarak madalya verilecek.

TARIH    : 30.11.2012 Cuma

SAAT     : 14.00 – 15.00

MEKAN : Istanbul Büyüksehir Belediye Çiroz Hali Saha Tesisleri

RESIM SERGILERI AÇILIS PROGRAMLARI VE SAHNE GÖSTERILERI

Engelli bireylerin sahip olduklari yeteneklerin gün isigina çikartilmasi amaciyla Isöm, tüm Istanbul genelinde Milli Egitim Bakanligi`na bagli okullarin da katilimiyla "Senin Hayalin Bizim Hikayemiz" adli karma sergiler düzenliyor.

Isöm, hem Milli Egitim Bakanligina bagli okullarda hem de Isöm Merkezlerinde egitim alan yetenekli engelli bireylerin zihin ve gönül emegi olarak ortaya koyduklari eserlerin sergilenmesi amaciyla Senin Hayalin Bizim Hikayemiz sergilerini Kagithane, Esenler, Tuzla ve Sultanbeyli ilçelerinde gerçeklestirecek.

"Senin Hayalin Bizim Hikâyemiz" adli sergileri yaklasik olarak 800 sanat severin ziyaret etmesi bekleniyor. 3-4-5 Aralik tarihlerinde düzenlenecek sergilerde resimden ebruya, makromeden takiya kadar pek çok ayri dalda rengarenk eserler sanat severlerin begenisine sunulacak.

Ayrica sergi esnasinda yetenekli engelli sanatçilar resim, ebru alaninda canli performans sergileyecek.

TARIH    : 03.12.2012 Pazartesi

SAAT VE MEKAN : 09.00 – 09.30 Kâgithane Sadabat Sahnesi

11.00 – 11.30 Esenler Kültür Merkezi

13.00 – 13.30 Sultanbeyli Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezi

14.30 – 15.00 Tuzla Idris Güllüce Kültür Merkezi

DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ GELENEKSEL AKSAM YEMEGI

Engelli ve Aileleri, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Geleneksel Aksam Yemegi Programinda bir kez daha bir araya geliyor.

Topkapi Sosyal Tesislerinde yaklasik olarak 900 kisilik bir katilimla gerçeklestirilecek Dünya Engelliler Günü Geleneksel Aksam Yemegi programi saat 19.00`da baslayacak. Programin açilisinda engelliye hizmetin konu alindigi bir kisa film gösterilerek, Isöm hizmetleri tanitilacak.

Gösterimin ardindan Zihinsel Engelliler Gösteri Sanatlari Toplulugunun yapacagi canli performans dans gösterileri de etkinlige ayri bir güzellik katacak.

Türkiye`de yerel yönetim ve özel hizmet kuruluslari için örnek olacak ve yaklasik olarak 18 yillik bir birikimi üzerinde tasiyan Isöm Yerel Hizmet Rehberi kitabinin lansmani da Geleneksel Aksam Yemegi Programinda gerçeklestirilecek.

TARIH    : 03.12.2012 Pazartesi

SAAT     : 19.00 – 21.00

MEKAN : Istanbul Büyüksehir Belediyesi Topkapi Sosyal Tesisleri

ÖZEL SPORCULAR SPOR MÜSABAKALARI

"Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Basketbol ve Masa Tenisi Turnuvasi"nda özel sporcular sergileyecekleri performans ile büyüleyecek.

 Turnuvaya, Isöm Merkezlerinde hizmet alan engelliler ile Milli Egitim Bakanligi`na bagli okullarda egitim alan ögrenciler katilacak. Özel Sporcular Basketbol Turnuvasi`nda 12 takim karsilasacakken 130 özel sporcu da masa tenisinde yarisacak.

Sporla Rehabilitasyon hizmetleri çerçevesinde Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Özürlüler Müdürlügü (Isöm), Istanbul Büyüksehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Baskanligi Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Spor A.S. ile ortaklasa gerçeklestirilecek turnuvaya, yaklasik olarak 500 sporseverin katilmasi bekleniyor.

Isöm Spor egitmenleri tarafindan haftanin bes günü Isöm Merkezlerinde ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi Spor Komplekslerinde egitim alan zihinsel engelli sporcular, sahip olduklari zihin beden koordinasyonu ve hünerlerini bu turnuvayla sergileme firsati bulacaklar.

Zihinsel Engelliler Spor Müsabakalari, ayni zamanda engelli ve aileleri için bir heyecan firtinasi olacak.

TARIH    : 04.12. 2012

SAAT     : 10.30 – 14.00

MEKAN : Fatih Spor Kompleksi (Karagümrük Mah. Kaleboyu Cad. No:111 FATIH)

SPOR SEMINERI

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Özürlüler Müdürlügü (Isöm), Istanbul Büyüksehir Belediyesi Il Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Üsküdar Belediyesi, engelli hizmetleri konusunda yine bir ilke imza atarak Türkiye`de Engelli Sporu ve Gelecegi konulu ortaklasa bir seminer düzenliyor.

Seminere konusmaci olarak, Prof. Dr. Yasar Tatar(Tip Hekimi), Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler(Fizyoterapist), Doç. Dr. Cengiz Karagözoglu(Psikolog) ve 2012 Londra Olimpiyatlarinda Altin Madalya kazanmis Milli Sporcu Savas Üstün katilacak.

Sporla rehabilitasyon kapsaminda Türkiye`de engelli sporu ve engelli sporunun geleceginin konu alinacagi seminer de ayrica 2012 Paralimpik Olimpiyatlarindan Altin Madalya ile dönen Milli Sporcumuz Savas Üstün de geçmisten günümüze basari öyküsünü paylasacak.

TARIH    : 06.12.2012 Persembe

SAAT     : 14.00 – 17.00

MEKAN : Baglarbasi Kültür Merkezi

ENGELSIZ YASAM FUARI EYAF EXPO FUAR AÇILISI/ CNR

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlügü (Isöm) 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri çerçevesinde Engelsiz Yasam Fuari`na (EYAF EXPO 2012) katiliyor.

06-09 Aralik tarihleri arasinda düzenlenen EYAF EXPO 2012 fuari engelli bireylerin hayatlarini kolaylastirmak amaciyla tasarlanan endüstriyel ürünlerin sergilenmesini saglayarak, engelli ile engelli bireye yasam çözümleri üreten firmalari bir araya getiriyor.

TARIH : 06.12.2012 Persembe

SAAT : 13.00

MEKAN : CNR EXPO Fuarcilik Yesilköy

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli