Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ispanyol Ögrenciler Esenlerde

Ispanyol Ögrenciler Esenlerde

Kültürler arasi kaynasmayi ve diyalogu saglamak amaciyla hayata geçen Around The Sea (Denizin Etrafinda) projesi kapsaminda Esenler`e gelen Ispanyol ögrenciler, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri`nde ilçe protokolü ile bir araya geldi.

Haber merkezi/gazete esenler

ISPANYOL ÖGRENCILER ESENLER’DE

Avrupa Birligi Hayat Boyu Ögrenme Programi (COMENIUS) kapsaminda Esenler Kazim Karabekir Ilkögretim Okulu tarafindan gelistirilen Around The Sea Projesi çerçevesinde Ispanyali ögrenciler Esenler’i ziyarete geldi.

Kültürler arasi diyalog ve kaynasmayi saglamak için yürütülen proje ile ilgili fikir alisverisinde bulunmak için Esenler Belediyesi Kültür Merkezi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa; Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Halim Karakaya, Esenler Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Cevdet Tirmik ve Destek Hizmetleri Müdürü Nurettin Aksu ile proje kapsaminda Ispanya’dan gelen College Salesiano ögrencileri  ve ögretmenleri katildi. Hep birlikte samimi ve keyifli bir ortamda yemeklerin yenilmesinin ardindan proje hakkinda düsüncelerini dile getiren Ispanyol ögrenciler, Esenlerlilerin cana yakin ve misafirperver insanlar olduklarini söylediler.

Programda bir konusma yapan Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Halim Karakaya, Ispanyol ögrencileri Esenler’de agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.  Karakaya’nin ardindan konusan Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu da Ispanya ve Türkiye’nin geçmisten bu yana dostluk ve kardeslik duygularini dünya arenasinda ortaya koyan  iki ülke oldugunu vurguladi. Her iki ülkenin de benzer özellikleri oldugunu belirten Madenoglu, “Iki ülkenin dostlugunun ilelebet olmasini temenni ediyorum” dedi.

Birbirlerinin kültürlerini ögrenecekler

Projenin içerigi hakkinda ilçe protokolüne bilgi veren proje koordinatörü Memduh Beyazdag, egitimde kaliteyi artirmak ve kültürel diyalogu saglayarak dil ögrenimini tesvik etmek amaciyla yürütülen Around The Sea Projesi ile Ispanyol ögrencilerin bir hafta boyunca Esenlerli ögrencilerle birlikte çesitli aktivitelere katilarak birbirlerinin kültürlerini tanima firsati bulacaklarini söyledi. Ögrencileri Istanbul’un tarihi mekanlari görmeleri için gezilere de götüreceklerini belirten, Beyazdag,  proje kapsaminda Mayis ayinda Kazim Karabekir Ilkögretim Okulu ögrencilerinin Ispanya’yi ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Program, Esenler Kaymakami Madenoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Karakaya ve Esenler Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Tirmik’in ögrencilere hediyeler vermesiyle sona erdi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı