Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Israilli Bashahamdan inanilmaz çikis!

Israilli Bashahamdan inanilmaz çikis!

Israil-Filistin sorununun çözümüne iliskin Israil`den beklenmedik bir ses çikti. Israil`deki Ortodoks Yahudi tarikati Neturei Karta Bashahami Meir Hirsh, Israil-Filistin sorununun çözümünün Israil`in haritadan tamamen kaldirilmasindan geçtigini söyledi

KUDÜS- Israil-Filistin sorununun çözümüne iliskin Israil`den beklenmedik bir ses çikti. Israil`in en gizemli Yahudi topluluklarindan biri sayilan Ortodoks Hasidik Yahudilerine bagli Neturei Karta Tarikati Bashahami Meir Hirsh, Israil-Filistin sorununun çözüm yolunu, ``1948`den önceki gibi tüm topraklarin Filistinlilerin hakimiyetinde, tek bir devlet olmali`` diyerek degerlendirdi.

Filistinli ve Israillilerin eskiden oldugu gibi Filistin devletinin çatisi altinda bir arada yasayabileceklerini kaydeden Bashaham Hirsh, ``Bence Israil, haritadan tamamen kaldirilmali. En dogru yol bu`` diye konustu.

Filistin topraklarinin Israilliler tarafindan gasp edildigini belirten Hirsh, ``Eger baristan söz edilecekse, Israillilerin, Filistinlilere topraklarini geri vermesi gerekir`` görüsünü ifade etti.



  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı