Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Istanbul'da Aybar teyakkuzu: Geliyor evden çikmayin

Istanbul'da Aybar teyakkuzu: Geliyor evden çikmayin

Istanbul bu aksamdan itibaren Aybar kar firtinasina teslim olacak. Aybar sadece Istanbul'u degil Marmara Bölgesi'nde bulunan pekçok ili de etkileyecek. 'Aybar kar firtinasi'ni hayatimda hiç duymadim diyen Meteoroloji Uzmani Dr. Güven Ö

25 Ocak'ta yogun kar yagisina esir olan Istanbul'u yeni bir kar firtinasi bekliyor. Ocak ayinda hayati felç eden Avar kar firtinasindan sonra simdi de Aybar kar firtinasi geliyor. Çarsamba günü yagmurla gelen Aybar kar firtinasinin yarin aksamdan itibaren itibaren tüm yurdu etkisi altina almasi bekleniyor. Sibirya kökenli olan Aybar kar firtinasi heybetli, görkemli anlamina geliyor.

Neden Aybar kar firtinasi deniyor?

Sibirya'dan gelen Aybar kar firtinasi, Türkiye'ye dogru ilerliyor. Bu sabah Bolu'da etkili olan kar Istanbul Ankara yolunu kisa süreligine kapadi. Genis bir alanda etkili olmasi beklenen kar firtinasina, heybetli, görkemli anlamina gelen aybar ismi verildi. Aslinda meteorolojik bilgilerde 'Aybar' diye bir tanim yok. Aybar Anadolu'da çetin geçen soguk kis günlerinden dolayi halk tarafindan takilan bir isim. Sözlükte ise gösterisli, heybetli ve görkemli anlamlarina geliyor.

Ocak ayinin son haftasi Istanbul’da etkili olan kar firtinasina ise avar ismi verilmisti.

kar-yagisi.jpg

Aybar kar firtinasi ne zaman baslayacak?

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün tahminlerine göre dün gece saatlerinden itibaren yurdu etkisi altina alan yagisli hava, sicaklik düsüsüyle birlikte karli günler yasatacak. Çarsamba günü karla karisik yagmur olarak baslayacak olan yagislar, persembeden itibaren üç gün boyunca kar seklinde görülecek.

Arnavutköy'de kar basladi

Meteorolojinin uyarilarinin ardindan Istanbul'da kar yagisi basladi. Kar, Arnavutköy Kuzey Marmara Otoyolu ve Yassiören Mahallesi'nde kendini gösterdi.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli