Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Istanbul'da beklenen kar yagisi basladi

Istanbul'da beklenen kar yagisi basladi

Istanbul'da günlerdir beklenen kar yagisi basladi. Anadolu Yakasi'nda Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Avrupa Yakasi'nda Taksim, Kagithane, Sultangazi, Arnavutköy, Basaksehir, Beylikdüzü ve Silivri'de kar etkili oluyor. Bazi bölgelerde ise t

Istanbul'da günlerdir beklenen kar yagisi basladi. Anadolu Yakasi'nda Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Avrupa Yakasi'nda Taksim, Kagithane, Sultangazi, Arnavutköy, Basaksehir, Beylikdüzü ve Silivri'de kar etkili oluyor. Bazi bölgelerde ise tipi seklinde görülen yagislarin Çarsamba gününe kadar sürecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nün uyarilarinin ardindan Istanbul'da beklenen kar yagisi, yüksek kesimlerin ardindan hafif hafif sehir merkezinde etkisini göstermeye basladi. Taksim Meydani'nda tipi seklindeki kar yagisinin ilerleyen saatlerde etkisini artirmasi bekleniyor.

Anadolu Yakasi'nda Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Avrupa Yakasi'nda Taksim, Kagithane, Sultangazi, Arnavutköy, Basaksehir, Beylikdüzü ve Silivri'de kar etkili oluyor.Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ve ilçe belediye ekipleri, tuzlama araçlariyla önlem alarak, belirlenen noktalarda hazir bekletiliyor.

KAR SILIVRI'DE TIPI SEKLINDE ETKISINI GÖSTERIYOR

Istanbul'da beklenen karin ilk görüldügü ilçeler olan Silivri ve Beylikdüzü'nde yagis etkisini tipi seklinde gösteriyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlügü'nden yapilan son degerlendirmelerde, Marmara Bölgesi genelinde aksam saatlerinden itibaren karla karisik yagmur ve kar yagisinin etkili olmasinin beklendigi bildirilmisti.

YAGIS NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji'nin internet sitesindeki 5 günlük tahmine göre, Istanbul'da 14 Subat Pazar, 15 Subat Pazartesi, 16 Subat Sali ve 17 Subat Çarsamba günleri kar yagisinin etkili olmasi bekleniyor.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı