Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

Istanbul'da 14 mahallede muhtarlik seçimi

Istanbul'da 14 mahallede muhtarlik seçimi

Istanbul'da 14 mahallede muhtarlik seçimi 71 bin seçmen sandik basina gitti Istanbul'da 14 mahallede, çesitli nedenlerle düsen muhtarliklar için yaklasik 71 bin seçmen sandik basina gidiyor

Ölüm ya da farkli nedenlerle muhtarliklari düsen mahalle ve köylerde ara seçimler yapilmaya baslandi. Yüksek Seçim Kurulu tarafindan yapilan seçimlerde Türkiye genelinde 753 yerde sandik kuruldu. Istanbul'da 14 mahallenin muhtarini belirlemek için yaklasik 71 bin seçmen oy kullaniyor. Seçimlerde, toplamda 11'i kadin 62 aday yarisiyor.

Sabah saatlerinde baslayan ve 17.00 itibariyle sona erecek olan seçimlerde Bayrampasa Vatan Mahallesi, Kagithane Telsizler Mahallesi, Eyüpsultan Silahtaraga Mahallesi, Besiktas Cihannüma Mahallesi, Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi, Güngören Sanayi Mahallesi, Sisli Mecidiyeköy Mahallesi, Sisli Feriköy Mahallesi, Çatalca'da Ormanli Mahallesi, Kaleiçi Mahallesi, Beyoglu Asmali Mescit Mahallesi, Kalyoncu Kullugu Mahallesi, Katipmustafa Çelebi Mahallesi ve Beykoz Anadolu Kavagi Mahallesi'nde yeni muhtarlar belirlenecek.

"Daha önceki muhtarimiz rahmetli oldu"

Silahtaraga Mahallesi muhtarlik seçimleri için oy kullanan Muzaffer Demirci, "Oy kullanmaya geldik. Daha önceki muhtarimiz rahmetli oldu. Kazanilmis bir hak var zaten. Biz de o hakkin pesinde kosmaya geldik. Oyumuzu kullandik" ifadelerini kullandi.

"Hayatimi verdim bu semte"

Öncesinde muhtar adayi oldugunu söyleyen Ali Gezer, "Ben de adaydim. Muhtarimiz vefat etti. Zaten kazanmisti. Tekrar seçime girmek ayip bir sey, bana yakismaz. Erdem kardesimi destekledim. Muhtar adayi olmak öyle olmaz, bir sey vereceksin. Ben hayatimi verdim bu semte. 60 senedir bu semtte yasiyorum" seklinde konustu.



  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli