Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Istanbul'da on günde 125 bin fatura askidan indi

Istanbul'da on günde 125 bin fatura askidan indi

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun zor günler geçiren ve talepte bulunan kisilerle dayanismayi gelistirmek için 4 Mayis’ta tanittigi “Askida Fatura” uygulamasinda ödenen fatura adedi 124 bin 636’yi buldu.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan, salgin sürecinde gelirleri düsen ya da kaybolan kisilere destek olmak için baslattigi, “Askida Fatura” uygulamasi ile on günde, ihtiyaç sahibi 124 binin üzerinde kisinin dogalgaz ve su faturasi ödendi. Askidan alinan tutar ise 15 milyon 685 bin Türk Lirasini asti. IBB’nin baslattigi uygulamaya Ankara, Izmir ve Aydin Büyüksehir Belediyeleri ile Izmit Belediyesi de katildi.

IBB tarafindan onaylanmis, ihtiyaç sahibi oldugu belirlenmis aileleri ve kisileri kapsayan uygulamada, ISKI ve IGDAS abonelerinin kullanim bedelleri ödenebiliyor. Ödemede güçlük çekenlere fatura desteginde bulunarak zor günlerde yüklerini azaltmak isteyenler, 153 IBB Beyaz Masa ulasarak ya da https://askidafatura.ibb.gov. tr/web sitesini ziyaret ederek katkida bulunabiliyor. “Askida Fatura” portalina birakilmis, abone ismi bulunmayan tutarlardan ödenmek istenen fatura seçilerek katki verilebiliyor.

KIMLER ASKIYA FATURA BIRAKABILIR?

Askiya sadece IBB tarafindan sosyal yardim talebi onaylanmis kisiler fatura birakabiliyor. Daha öncesinde sosyal yardim talebinde bulunmamis kisiler ise https://sosinc.ibb.gov. tr adresinden talepte bulunarak bu süreci baslatabiliyor. IBB sosyal yardim incelemelerini oldukça hizli sonuçlandirarak ihtiyaç sahiplerini onayliyor. Askiya eklenecek faturalarin, ihtiyaç sahibi oldugu onaylanmis kisilere ait olmasi gerekiyor.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli