Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Istanbul`da planlar degisti CHP isyan etti

Istanbul`da planlar degisti CHP isyan etti

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Imar Komisyonu toplantisinda Kandilli ve Bogaziçi`nin en güzel manzarasina sahip Sevda Tepesi ve Esenyurt`un yeni imar planlari görüsülerek kabul edildi. Kararlar CHP grubunun tepkisini çekti, gerginlik yasandi

Özgür ALTUNCU 

ISTANBUL - Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi`nde AK Parti grubunun Kandilli ve Bogaziçi`nin en güzel manzarasina sahip Sevda Tepesi, Esenyurt ve Kiraç`taki yapilar için imar plani degisikligi önergesi vermesi CHP grubunun tepkisini çekti. Uzun ve hararetli tartismalarin ardindan imar plani degisikligi AK Parti grubunun oylariyla kabul edildi. CHP`li meclis üyeleri ve izleyici siralarindaki bazi partililer bu karara tepki gösterdi.


CHP GRUBU TEPKI GÖSTERDI 


Saraçhane`deki Istanbul Büyüksehir Belediyesi Meclisi`nin gündemindeki bir önerge tartisma yaratti. 307 numarali önerge olarak meclisin gündemine gelen " Esenyurt ilçesine ait 8 etap 1/1000 ölçekli uygulama imar planina ilave plan notlari tadilati ve Kiraç, 427 ada 3 parsel ile 1088 ada 1 parsele 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi hakkindaki teklif" CHP grubunun tepkisiyle karsilasti. CHP Belediye Meclisi Grup Baskan Vekili Hayrettin Kayhan kürsüye çikarak itirazlarini dile getirdi. Kayhan, AK Parti grubundan böyle bir önergeyi meclise getirmesine itiraz edecek vicdan sahibi kisiler oldugunu saniyordum demesi üzerine salondaki hararet yükseldi. Yasanan tartismalarin ardindan oturuma ara verdildi.Oturumun yeniden açilmasiyla konusmasini sürdüren Kayhan," Bölgedeki insaatlarda insanlar dolandirildi. Nasil buna sahip çikarsiniz. Bir hukuksuzlugu, yasal olmayan bir karari bize oylatiyorsunuz. Burasi kaçakcilarin dolandiriciliklarinin hukuka uygun hale getirilecegi yer degildir. Oylatmamalisiniz, suç isliyorsunuz. Geri çekin, oylatmayin bu karari" diye konustu. 


"MAHKEMEYE GIDERSINIZ" 


Grubu adina söz alan IBB Meclisi AK parti grubu Baskan Vekili Ergün Turan da bölgede bir magduriyet oldugunu kimseye imtiyaz saglamadan bu magduriyeti gidermek gerektigini söyledi. Belediye Meclisi olarak aldiklari kararlarin hukuka uygun olmasi için ellerinden geleni yaptiklarini belirterek, " aldigimiz her karar kutsal degildir" dedi. Turan, CHP grubunun en dogal hakkinin alinan bu kararin iptali için mahkemeye basvurmak oldugunu sözlerine ekledi. 


CHP`LILER SALONDA BEKLEDI 


Tartismalarin arasinda önerge AK Parti grubunun oylariyla kabul edildi. CHP`li üyeler oylama sirasinda sira kapaklarina vurarak, alkis tutarak karari protesto etti. AK Parti grubu meclis salonunu terk ederken CHP`liler bir süre daha salonda bekledi. (dha)



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false