Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Istanbul`da tapulu otopark dönemi!

Istanbul`da tapulu otopark dönemi!

Topbas, Istanbul`da her sokakta bir binayi katli otopark yapilacagini, ev tapusu gibi otopark tapusu almanin mümkün olacagini söyledi.

Istanbul’da tapulu otopark dönemi!

 

Topbas, Istanbul`da her sokakta bir binayi katli otopark yapilacagini, ev tapusu gibi otopark tapusu almanin mümkün olacagini söyledi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, otopark sorununun çözümü için, her sokakta bir bina satin alip katli otopark yapacaklarini ve kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu vereceklerini söyledi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, 2013 Faaliyet Raporu’nu açiklamak üzere IBB Meclisi’nde kürsüye çikti. Istanbul’da yaptiklari çalismalardan söz eden Topbas, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye ‘ye örnek olacak bir çalisma baslatacaklarini söyledi. Sokaklardaki park yogunluguna önlem için, öncelikle birkaç sokaktan baslayarak 200 metrekareden asagi olmayacak yapilari satin alip katli otoparka dönüstüreceklerini söyleyen Topbas, söyle konustu:

“Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme dogru gitmek istiyoruz. Bir model olacagina inaniyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çikararak, orada yasayan insanlar bir maliyet karsiliginda böylece otopark belgesi alacak. Istanbul’da bunu baslatmamiz gerekir. Türkiye için de bir modeldir.”

ISTANBUL’A DEV PARK GELIYOR

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Sariyer’de bulunan toplam 1 milyon 200 bin metrekare yesil alana sahip olan Bogaziçi Imar Müdürlügü’nün bulundugu alani halka açik “Bölge Parki” yapma karari aldi.
Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’nde 2013 Faaliyet Raporu’nu açiklamak için kürsüye çikan Kadir Topbas, “Burada ilk kez size söylüyorum; disarida duyulmadan meclis üyelerinin duymasini isterim” diyerek, aldiklari yeni karari açikladi. Topbas, “Bölge parklari ortaya çikarma çalismalarini sürdürmekteyiz. Daha bugün Koordinasyon toplantisinda aldik karari. Istanbul Bogaziçi Imar Müdürlügümüzün 1 milyon 200 bin metrekareye yakin alaninin bir bölge parki olarak düzenlenmesi çalismasina basliyoruz. Imara degil, halka açilacak. Halkin bulustugu bir alan olacak” diye konustu. 

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false