Tarih: 01.01.2013 12:37

Istanbul`da yeni yil heyecani

Facebook Twitter Linked-in

 Istanbul- Taksim Meydani Düzenleme Projesi çalismalari kapsaminda, bu yil Taksim`de  yilbasi kutlamasi yapilmayacak olmasina ragmen, vatandaslar  aksam saatlerinden  itibaren Tünel-Istiklal Caddesi-Taksim Meydani arasinda yogunluk olusturdu. Bazi gruplar küçük çapta kutlama yapmaya basladi.


Bölgedeki yogunluk her geçen  saat  artarken,  yilbasi  nedeniyle 6 metre genisliginde, 1,5 metre yüksekliginde 64 adet takla süslenen Istiklal Caddesi`ndeki  eglence  mekanlari, afislerle müsteri çekmeye çalisti. 

Çesitli müzik ve gösteri gruplarinin sokak  performansi  sergiledigi Tünel Meydani ve Istiklal Caddesi boyunca,  özellikle  atesle gösteri yapan gruplar yogun ilgi gördü. 

Özellikle  taciz, kapkaç, yankesicilik gibi suçlarin önüne geçmek için güven  timleri seyyar satici,  Noel  Baba, ayakkabi boyacisi ve Milli Piyango bileti saticisi kiliginda,  yeni  yila  huzurlu  bir sekilde girilmesi için bölgede görev aldi. 

Nisantasi`nda da vatandaslar aksamin ilk saatlerinden itibaren 4 metre eninde, 300 metre uzunlugunda kirmizi hali ile kaplanan Abdi Ipekçi Caddesi`ni doldurdu. 

 

Mobil MOBESE Merkezi 

Istanbul Emniyet Müdürlügü, yilbasinin kutlanacagi alanlarda yasanabilecek olumsuzluklara müdahale için Taksim`deki Gezi Parki`na Mobil Komuta Merkezi kurdu.
 
Taksim ve Istiklal Caddesi`nde suçlularin tespit edilmesi amaciyla da bölgedeki güvenlik kameralarina 120 kamera takviyesi yapildi. 

Istanbul genelindeki 4 bin 988 kameranin ve yilbasinin kutlanacagi alanlarin takip edilecegi merkezden gelismelere aninda müdahale edilecek. 

Bu merkezdeki monitörlerden, görevliler canli olarak takip ettigi olasi gelismeleri tespit ettikten sonra diger ekranda görünen en yakin ekibi tespit edip, telsiz araciligiyla bu ekipleri harekete geçirecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —