Istanbul`da yolu olmayan mahalle

Istanbul`da yolu olmayan mahalle

BURASI ANADOLU`NUN ÜCRA BIR KÖYÜ DEGIL Sinem Ugurlu

Basaksehir’e bagli Güvercintepe Mahallesi halki sorunlarinin çözülmesi için bir araya gelmis ve önceki gün belediyeye taleplerini iletmeye gitmisti. Mahalleye bagli 5 caddede altyapi, dogalgaz, asfalt ve atik su gideri olmamasi nedeniyle Belediye Baskan Yardimcisi Bedri Sinan Gül ile görüsen halk, taleplerinin karsiligini almaya basladi. Gül, alt yapi ve asfalt sorununu 2013 yilinda bitirecekleri sözünü vermisti. Halkin belediyeyle görüstügü günün aksami, belediyenin görevlendirdigi Fen Isleri Müdürlügü’nden bir yetkili mahalleye gelerek, çamurlu yollari tespit etti. Asfalt yollar yapilana kadar, geçici olarak asfalt kirigi yapilacagi ve halkin çamurdan kurtulacagi sözü verildi.

‘ÇOCUGUM SIRTINA KADAR ÇAMUR IÇINDE’

Belediye önünde, Belediye Baskan Yardimcisi ile görüsmeden çikan vatandaslar ile görüstük. Mahalle sakinlerinden Dudu Kazan, belediye ile görüsmelerinin sonucunu gazetemize aktardi. Tozun topragin içinde yasadiklarini ifade eden Kazan, “Benim çocugum sirtina kadar çamurla geliyor. Ben vergimi ödüyorum. Elektirigi, suyu her seyi verdigim halde bana bu imkanlar gelmiyor. Ben hakkim olan bir sey istiyorum” diyerek içinde yasadigi sikinyi aktariyor.  
Serafettin Aras da çamur içinde kalmis ayakkabilarini göstererek, “Görüyorsunuz iste, biz bir sey giyemiyoruz ki! Bu halde belediyeye geliyoruz. Yolumuz iyi olsaydi, biz de temiz bir elbise ve ayakkabiyla belediyeye gelecektik” diye konusurken, Çaglayan Sokak’ta oturan Hasan Keskin de belediyeden hizmet almanin en dogal haklari oldugunu dile getiriyor.

‘KÖYÜMÜZ BURADAN IYIYDI’

Mahallede bulunan çamurlu yolun hemen yani basinda bir ev var. O evin kapisini çaliyoruz ve bizi Deste Yürek karsiliyor. Evlerinin önünden bir dere geçiyor ve lagim sulari da bu dereye dökülüyor. Bu durumu “Pislikten geçilmiyor buralar. Simdi yine kis. Yazin oluinca görün siz hele, çoluk çocuk hasta oluyor sivrisinekten” diye açikliyor.
Deste Yürek’in evinin önündeki tablo, Anadolu’nun köylerinde bile zor karsilacak türden. Yollari çamurlu, geçisler kapatilmis ve engebeli. Zaten Deste de, “Köyümüz buradan iyi vallaha. Düz yolu var en azindan. Simdi kaldirim da gelmis” diyor. Sik sik sulari ve elektirikleri de gidiyormus. Deste Yürek, belediyenin bir an önce sorunlarini çözmesini istiyor.(Istanbul/EVRENSEL)


OKUL YOLU DÜZ GITMIYOR

GÜVERCINTEPE Mahallesi’nin sorunlari sadece alt yapi sorunuyla bitmiyor. Mahalleye gittigimizde Hikmet Ulubay Ilkögretim Okulu’nun çikisina denk geldik. Veliler, çocuklarini okuldan almaya gelmisti. Okul yolu da tipki mahallenin diger caddesi gibi engebeli ve çamurlu. Adeta bir tepeden asagi iner gibi zorlaniyor küçük yastaki çocuklar. kalabaligin arasinda yanina yaklastigimiz Güllü Gülbeyaz isimli bir veli, “Hep çile, hep iskence” diye dert yaniyor. “Güzel yol istiyoruz. Altyapimiz yapilsin isityoruz” diyor. Okul ögrencilerin bulundugu yere çok uzakmis. Neredeyse yarim saat yol yürüyerek geliniyormus. O sirada bizi gören bir veli, “Okul uzak. Servise de para veremiyoruz” diyor. Fotograf makinesini gören çocuklar toplaniyor etrafimiza. Hep bir agizdan ko0nusmaya basliyorlar.: “Yol çok kötü. Takilip takilip düsüyoruz. Çok yoruluyoruz.”