Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Istanbul Gönüllüleri’nin Iyilik Eli Esenler’e Dokundu

Istanbul Gönüllüleri’nin Iyilik Eli Esenler’e Dokundu

Istanbul gönüllüleri; olanaklarin esit dagitildigi, çagdas, huzurlu, erisilebilir, yesil ve mutlu bir Istanbul'da yasamak. Kucaklayici ve birlestirici bir yönetim anlayisiyla, Istanbul Gönüllüsü ilkelerini, gönüllü çalismalar ve projeler araciligiyla

Haber: Özay Sali

Tüm dünyayi sarsan korona virüs salgini hayatin her alaninda kendini hissettirmeye devam ederken, gündelik hayattaki etkisini en fazla ve en hizli hissedenler dar gelirli vatandaslar ile küçük esnaf oldu.

Bir süredir var olan veresiye defterleri son 2 ayda daha da kalinlasti. Bir yandan küçük esnafin hayatta kalabilmesi diger yandan da ailelerin veresiye alisveris etmenin manevi ve maddi agirligindan kurtulabilmeleri için Istanbul Gönüllüleri harekete geçerek veresiye defterlerini kapatmaya basladi.

Ilçemizin Oruç Reis, Turgut Reis, Tuna ve Namik Kemal mahallelerinde 4 bakkaldaki veresiye defterleri Istanbul Gönüllüleri tarafindan kapatildi. Bakkala gittiginde borçlarinin ismini vermeyen bir Istanbul Gönüllüsü tarafindan kapatildigini ögrenen vatandaslar önce kendilerine saka yapildigini sandilar. Ancak bakkalin önüne asilan ‘Bu bakkala olan tüm veresiye borçlari bir Istanbul Gönüllüsü tarafindan ödenmistir’ yazisini görünce yasananin gerçek oldugunu inanabildiler.

Borçlarinin ödenmesi karsisinda duygulu anlar yasayan bir vatandas ‘Insan bakkala borcu oldugunda üstüne yeniden veresiye yazdirarak bir seyler alirken kendini çok mahcup hissediyor. Ama gel gör ki evde kahvaltilik bile yok. Bu yüzden bir kahvaltida peynir, bir kahvaltida zeytin yiyoruz. Böyle insanlar varken, inaniyorum ki her sey bir gün düzelecek. Söz veriyorum ben de is bulup ilk maasimi aldigimda gidip birinin borcunu kapatacagim’ dedi.

Kendisindeki veresiye defterleri kapatilan bir bakkal da ‘Bu zor zamanlarda insanlara kimligini gizleyerek yardim eden yüce gönüllü insanlarin oldugunu bilmek insani manevi olarak rahatlatiyor, yalniz olmadigini hissediyorsun. Dilerim ki böyle insanlarin sayisi artar. Borcunun üstüne utana sikila ekmek, zeytin almaya gelenler vicdanimi sizlatiyordu. Gelin görün ki benim de elimden bir sey gelmiyor; netice de ben de küçük esnafim’ dedi.

Esnafta biriken veresiye defterlerindeki borçlari kapatilmasini saglayarak maddi sikinti yasayan vatandaslara ve esnafa destek olan gönüllülerin yaptiklari bununla da sinirli kalmiyor. Kimi zaman mahallelerinde tespit ettikleri yoksul vatandaslara yardim kolileri ulastirirken kimi zaman da saglik çalisanlarina yalniz olmadiklarini hissettirecek destekler sunmaya çalisiyorlar. Birlik, beraberlik ve dayanismanin daha da önemli hale geldigi su zor zamanlarda dileriz ki böyle güzel olay ve insanlarin sayisi artar.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli