Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Istanbul Sol Kanattan Kaftancioglu`na Destek

Istanbul Sol Kanattan Kaftancioglu`na  Destek

CHP Istanbul sol kanat temsilcileri il baskani Canan Kaftancioglu`nu il baskanliginda ziyaret etti. Sol kanat adina sözcü Ali Aslan ve beraberinde ki sol kanat üyeleri Kaftancioglu`na tebriklerini ve desteklerini sundular.

 Istanbul Sol Kanattan Kaftancioglu’na  Destek
CHP Istanbul sol kanat temsilcileri il baskani Canan Kaftancioglu’nu il baskanliginda ziyaret etti. Sol kanat adina sözcü Ali Aslan ve beraberinde ki sol kanat üyeleri Kaftancioglu’na tebriklerini ve desteklerini sundular.
 CHP’nin 36. Olagan Il Kongresi’nde Istanbul Il Baskani seçilen Canan Kaftancioglu’yu tebrik eden sol kanat üyeleri, göreve gelir gelmez siyasi iktidarin saldirilarinin hedefi olan Kaftancioglu’na destek olduklarini ve yalniz olmadigini söylediler.


Icazet almayacagiz, irade ortaya koyacagiz
Kaftancioglu,’’ Istanbul’u, saraydan alip halka verecegiz. Solcuyum demekle solcu olunmuyor. Solun evrensel ilkelerini ve degerlerini kavrayarak projeler üretmek görevimizdir. Icazet alarak degil, irade ortaya koyarak ülkemizdeki bu kötü gidise hep birlikte, elele vererek son verecegiz. Bugüne kadar siyaseti toplum çikarlarini gözeterek yaptim. Kapali kapilar ardinda degil, açik yaptim. Su ana kadar genel baskanla hiçbir isim hakkinda konusmadim, zaten isimler üzerinde konusmam dogru olmazdi. Benim için su su mevkide,  bu bu mevkide olacak diye bir düsüncem yok! Önemli olan ilkeler ve örgüt iradesidir. Örgütümden beklentim, ben olmazsam yokum anlayisindan vazgeçerek benden daha iyisi var, partim var, CHP var diyerek iktidari hedeflemesidir.
Delegenin iradesini temsil etmek gibi bir anlayista degilim. Delegenin özgür iradesine saygiliyim ve kimsenin iradesine ipotek koymak gibi bir anlayisi kabullenmem. Tüm delege arkadaslarimin imzalarini topladim. Örgütümün haklarini savunmak için ne gerekiyorsa yapmaliyiz. Herkes diyor, benim Istanbul il baskani seçilmemle Istanbul’a umut dogdu. Ama bende kimseye gidin devrim yapin demiyorum. Böyle bir beklenti de kimse kimseden beklemesin. Istanbul’da dogan umudun Türkiye’de yesermesi hedefimizdir ve ilkeli durus önceligimizdir. Bakiniz, Türkiye’de kirlenen siyaset günden güne kirleniyor. Kirlenen bu siyaseti kurtaracak olan namuslu, ahlakli, ilkeli ve parti ideolojisine bagli olan genci - yaslisi, kadini -erkegi ile el ele vererek basaracagiz” dedi 
   .

“Bizlere kurtarici degil,  esitler hareketi lazim”
Daha sonra sol kanat adina konusan Münir Aydin, Sayin il baskanimiza güveniyoruz ve destek oluyoruz. Baskanimiza görevinde basarilar dileyerek yanindayiz diyoruz. Bizler, sol anlayisi benimseyenleriz. Parti meclis üyesi olmak isteyenlerin de sol anlayista olmasini istiyoruz. Örgütün iradesini yukariya tasiyan, iradeyi gösterenlerle yürümeliyiz. Bizlere kurtarici degil,  esitler hareketi lazim. Partimizin ve ülkemizin sorunlari kurtariciyla degil örgütlü hareketle ve ekip anlayisi ile çözülür. Fasizm geldi torba yasalarla her gün ülkenin aydinlari, yazarlari, çizerleri ve sivil toplum örgütlerinin üzerine baskilar uygulaniyor. Bu baskilardan TMMOB ve TTB son günlerde hedef alinarak en agir bedelleri ödüyor. %70 oyla seçilen bir odanin görüslerini tanimamak, %98 ile seçilen TMMOB’ a fasizana baski uygulamak Türk toplumunun vicdanini yaraliyor.
Ancak tüm baskilara ragmen bizler toplumumuzun ve ülkemizin yarinlari için kararlilikla mücadelemizi sürdürecegiz. Üzerimize yapilan baskilari bilinçli, egitimli ve örgütlü yapilanmalar kurarak engelleyebiliriz. Bunun için parti içi egitimlere agirlik vermeliyiz. Ancak, eski aliskanlikla faydasi olmayan yanlis egitimden vazgeçerek yeni bir egitim sistemini yayginlastirmaliyiz. Parti programimizda sikinti yok ama uygulamada var. Teori ile pratik birbirini tamamlarsa, biz iktidar oluruz. Ön seçimden asla vazgeçmemeliyiz. Örgütü kucaklayan donanimli ve projeli üyelerimizle komisyonlar kurarak, nerede ne gibi eksigimiz ve ne gibi bir sorunumuz varsa oraya müdahale etmeliyiz” dedi.

“Içimizdeki umut yeserti”
Son sözü kadinlar söyler diyen Kaftancioglu, Hülya Güntas’a söz verdi.
Güntas, “Sayin Baskanim Bir Kadinin Il Baskani seçilmesi bizleri gururlandirdi, onurlandirdi ve içimizdeki umudu yesertti. Biz kadinlar olarak yaninizdayiz. Sizlere omuz verecegiz, destek olacagiz. Hep birlikte mücadele yaparak, çok çalisarak partimizi iktidara tasiyacagiz. Halkin iktidarini kuracagiz. Yolumuz ve solumuz açik olsun. Kazanan ülkemiz ve halkimiz olacaktir” dedi.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı