Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Istanbul'un taksi sorunu dünya basininda: ‘Savas basladi’

Istanbul'un taksi sorunu dünya basininda: ‘Savas basladi’

Ingiliz The Guardian gazetesi, Istanbul'daki taksi sorununu sayfalarina tasidi. Gazetenin haberinde, "AKP’ye bagli üye ve yakin sendikalarin ulasim koordinasyon merkezi ve Ulastirma Bakanligi üzerinde güçlü bir etkisi var" ifadeleri dikkat

Ingiltere'nin önemli gazetelerinden The Guardian, Istanbul'daki taksi sorununu yazdi. Gazete, kentte yasanan taksi sorununu "Istanbul'un taksi kartellerinin karanlik dünyasi içinde" basligiyla sayfalarina tasidi.

Bethan McKernan imzasi tasiyan haberde, "Istanbul'daki güçlü taksi plakasi sahipleriyle, sehir otoriteleri arasinda bölge savasi yasandigina" dikkat çekildi. Iki kitayi birbirine baglayan Istanbul'da taksi soförü olmanin zorluklarindan da bahsedilen haberde, dünyadaki diger büyük kentlerin aksine sürücülerin kendi arabalarinin sahibi olmamasinin alti çizildi.

The Guardian'in haberinde; Cumhurbaskani Erdogan'in belediye baskanligi döneminde sehrin nüfusunun yaklasik 8 milyon oldugu bilgisi verilip, o zamandan bugüne nüfusun ikiye katlandigi belirtilerek; taksi sayisinin degismemesine vurgu yapildi.

Bu durumdan dolayi olusan talebin ise zengin plaka sahipleri için yeni bir kartel olusturdugu vurgulaniyor.

"AKP" detayi

"Bu endüstrinin korkutucu bir itibari var. Çok sayida plaka sahibinin kimligi bile bilinmiyor. Arada hep aracilar var. AKP’ye bagli üye ve yakin sendikalarin ulasim koordinasyon merkezi ve Ulastirma Bakanligi üzerinde güçlü bir etkisi var" ifadelerinin yer aldigi haberde, Uber'in 2014 yilinda Istanbul'daki çalismalarinin engellendigi yazildi.

"Eger müsteriler taksi bulabilecek kadar sansliysa onlar bile onlari bekleyen baska zorluklar olabilir" ifadelerine yer verilen The Guardian haberinde, "Cinsel taciz, irkçilik, fazla ücretlendirme, kabalik, güvensiz araç kullanma gibi sorunlar hala gündemde..." denildi.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı