Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Istanbul ve Marmara`yi savunanlar Kadiköy`de

Istanbul ve Marmara`yi savunanlar Kadiköy`de

Istanbul Kent Savunmasi ve Kuzey Ormanlari Savunmasi tarafindan düzenlenen "Bir arada Istanbul`u ve Marmara`yi savunuyoruz" mitingi için yasam savunuculari bir araya geliyor.

 

Istanbul ve Marmara’yi savunanlar Kadiköy’de

Istanbul Kent Savunmasi ve Kuzey Ormanlari Savunmasi tarafindan düzenlenen "Bir arada Istanbul`u ve Marmara`yi savunuyoruz" mitingi için yasam savunuculari bir araya geliyor.  

Istanbul Valiliginin mitingi yasaklamasina ragmen. Yasagi tanimayan yasam savunuculari “Izne tabi olmayan ve Anayasal bir hak olan kürsüsüz kitlesel yürüyüs ve basin açiklamasi hakkimizi kullanmak için Kadiköy`de olacagiz. Ellerimizde dövizlerimiz, dilimizde sarkilarimiz ve sloganlarimizla; Kadiköy`de bir senlik kurar gibi yasami ve özgürlügü savunacagiz" demislerdi

Mitinge HDP Es Genel Baskani Figen Yüksekdag, HDK Es Sözcüsü ve Istanbul Milletvekili Sebahat TuncelHDP Istanbul Milletvekili Levent Tüzel, ESP Genel Baskani Sultan UlusoyCHP MilletvekilleriMelda Onur ve Mahmut TanalDISK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoglu, Halkevleri Genel Baskani Oya ErsoyDBP Istanbul Il Es Baskani Emrullah Bingül`ün yani sira yani sira HDK, EMEP, Halkevleri, TMMOBTTBDISK, KESK Kaldiraç ÖDP, SDP ve kadin örgütleri de katildi.

Öglen saatlerinde Bahariye Caddesi`nde bir araya gelen kitle, "Marmara için birlesiyoruz yasamak için direniyoruz", "Nükleer ve HES`lere hayir" ile "Katliamlariniz sinir tanimiyor, mücadelemiz sinirlari asiyor" yazili pankart açti. "Marmara için savunma vakti", "Rantiniz batsin", "Istanbul için savunma vakti" dövizleri tasiyan kitle, "Yalana talana hirsizliga hayir", "Bu daha baslangiç mücadeleye devam", "Sermaye elini ormanimdan çek" sloganlari atarak, Kadiköy rihtima dogru yürüyüse geçti. Altiyolda kitlenin önünü TOMA`larla kesen polis, kitlenin yürüyüsünü engelledi. Polis engellini protesto eden çevre savunuculari, Altiyol`da bulunan alana miting kürsüsü kurdu.

Sölen katilimcilarin konusmalariyla devam ederken, Kadiköy Altiyol ve Iskele`de çok sayida çevik kuvvet polisi, TOMA ve akrep bekletiliyor.


Mitingten notlar

sendika.org 15:06: Yurttaslar Yogurtçu Parki’na sloganlar ile yürüyüse devam ediyor. Eylem orada bitirilecek.

sendika.org 14:51: Istanbul Kent Savunmasi Temsilcisi Çigdem Çidamli: “Bugün bir adim attik. Bundan sonra ikinci, üçüncü adimlarla mücadeleyi tüm Türkiye ye yayacacagiz

sendika.org 14:48: Kocaeli: Kentte dört kisiden biri kanser ama saldiri devam ediyor.

sendika.org 14:45: Bursa DOSAB Termik Santrale Hayir platformu: Terim alanlarimizi, kentimize termik yapilmak isteniyor. Bereketli Bursa ovasi katledilmek isteniyor.

sendika.org 14: 43: Validebaglilar mitingi selamladi: “Giderek çogaliyoruz”

sendika.org 14:40: Söz Çanakkale’de: “Kazdaglari’ndan Bozcaada’dan Gökçeada’dan direnisin selamini getirdik.

sendika.org 14:35: Yircalilar mitingi selamliyor: “301 isçi arkadas öldügü Soma’dan 6000 agacimizin katledildigi Yirca’dan selamlar. Diren Marmara, Yirca seninle”

sendika.org 14.23: Beyza Üstün konusuyor:

Dostlar, yoldaslar merhaba. Önce sularimizi tutukladilar. Sermaye birikimine soktular bizim de onlarla derdimiz var sularimizi birakmayacagiz. Ahmetler köyünden Findikli’ya, Artvin’e mücadeleyi ördük. Yetmedi meralara ormanlara girdiler. Yetmedi madenlerde altin, bakir, nikel Turgutlu’dan Kazdaglari’na kadar siraya girdiler. Krizden baska türlü çikamiyorlar. O yüzden korkuyorlar bizden.

Yetmiyor pek çok yerde nükleer santral kurma derdindeler. Akkuyu’yu onayladilar. 2015 bütçesinde açik açik söylüyorlar daha çok yikim talan olacak.

Yenikapi, Maltepe suç alanlari kentten aldiklariyla oralari doldurdular. Bizi oraya sürmek istediler ama gitmeyecegiz. Derelere ormanlara, meralara dokundurtmayacagiz. Dogal yasam alanlari buralar… Dilovasindaki sanayiyi biliyoruz. Bebelerin kanina kadar giren kadmiyum siz katilsiniz.

Sinir tanimiyorsunuz Roboski’de katlettiniz, Kobane’de katlettiniz… Siz sinir tanimadikça biz dayanismaya devam edecegiz. Doga kent mücadelelerinde ölenleri de Gezi’de ölenleri de aniyoruz.  Kobane’de ölenlere, Roboski de ölenlere, Soma da ölenlere, Zonguldak’ta ölenlere, Ermenek’te ölenlere … Hepsine sözümüz var. Yasamimizi yasam alanlarimizi  yok edenlerden hesap soracagiz.

Mücadelemize, birlikteligimize selam olsun.

14:20: Miting kitlesi Bahariye`ye tasiyor. Marmara`nin talanina karsi binler birlesiyor!

sendika.org: 14.05:  MücellaYapici konusma yapiyor:

Bizler ürettiklerimizle, yeni kurdugumuz savunmalarimizla yok ettiklerinize karsi meydandayiz. Kentlerimizi,dogayi geri almanin zamani. Bu daha baslangiç Mücadeleye devam. Kentleri kirlari geri almanin vakti geldi. Taksimden Kasimpasadan GOPtan tek bir agacin hesabini yapiyoruz.

Biliyoruz yasamin karsisinda agaci kesen de plazalarda ölümüne çalistiran da sermaye. Çarpik sanayilesmenin çöplügü Marmara ikinci kez yikima sürükleniyor. Sadece bura degil, ülkenin her yeri göz kirpmadan feda ediliyor. Iste biz burada bir aradayiz, ürettiklerimizle adaletimizle yok ettiklerinize karsi var ettiklerimizle yine meydandayiz. Sadece burasi degil ülkenin her yeri göz kirpmadan feda ediliyor. Iste yine burada biraradayiz.

Sadece dogayi degil emegimizi de savunuyoruz. Egemenlerin ne kadar korktugunu girdik Taksim, Kizilay’da. Biz geri alan kadar buradayiz. Sahip çikip mahallelerimizde isyerlerimizde savundukça kazanacagiz bir arada yasami savunacagiz.

Trakya’nin meralarindan Karadeniz, Erdekten, Kapidag’dan geliyoruz. Iste buradayiz istediginiz kadar yasaklayin korkutun yasam alanlarimizi özgür kilmak için hep tekrar bir aradayiz. Roboski de yitirdigimiz canlar için de buradayiz.

14:00: Polis helikopterleri tepemizde. Yerde gökte polis!

13:49 : i  Polis ve `anlar karsi karsiya! Bu daha baslangiç!

13:27: Yürüyüsümüz basladi!Direniyoruz, doga için,yasanabilir kentler için!

13:20:  Yürüyüs öncesi polis Altiyol`u çift tarafli kapatti!

13:02 Kent mitingindeki.   

13:00 Miting basladi

12:48   `de toplanan binler ranttan uzak bir istiyor!

 

12:11 yikima dur dedi! via

12:34:   Ekolojik yikima karsi direnisteyiz!

12:24:   katilimcisi gruplar Bahariye`de toplaniyor. Dayanisma ruhuyla

 

11:46:   mitingte

11:40: Ha bu çekilen horonlar agaçlar için haneler mahalleler için

11:01 : 11:12   Toplanma sürüyor.

11:01 : Süreyya Operasi önünde toplaniyoruz, kent bizim!

 

 

www.evrensel.net

 



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli