Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Iste bankalarin simdiki oyunu

Iste bankalarin simdiki oyunu

Bankalarin kredi karti aidatlari can yakmaya devam ediyor.

Milliyet

Konu birçok tüketici tarafindan mahkemelere tasinmisken, Bursa`da yasanan olay ise bu kadar da olmaz dedirtti. Hiç talep etmedigi halde kendisine kredi karti çikartildigindan 5 yil sonra haberi olan bir kisi, hesabini kapattirmak istediginde 172,5 lira aidatla karsilasti. 

Tüketici dernekleri, bankalarin hedeflerini tutturabilmek için bu tarz hukuksuz uygulamalar yapabildigini, itiraz etmeyen tüketicilerden de parayi tahsil ettikleri uyarisi yapti.
 
Yavuz Okur, bankanin talebi olmadigi halde adina kredi karti çikarttigini söyledi. Konudan 5 sene sonra haberi oldugunu belirten Okur, sunlari anlatti: Bankadan aradilar ve `adiniza kredi karti var ama adresiniz bulunamamis, adresinizi verin gönderelim` dediler. Ben de `Kart talebim olmadi, kullanmiyorum, iptal edin` dedim. `172,5 lira kart aidati borcunuz var, onu ödemeniz gerekir` dediler. Hiç kullanmadigim halde bana bunu ödettirmek istiyorlar. Parayi ödemeyecegimi söyledim ve itiraz yazisi gönderdim. Tüketici hakem heyetlerine ardinda tüketici mahkemesine basvuracagim.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli