Tarih: 01.01.2018 00:00

Iste son seçim anketi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Iste son seçim anketi!

Metropoll Arastirma Sirketi’nin son yaptigi ankette AK Parti’nin oylarindaki düsüs dikkat çekiyor. Ankete göre bugün seçim olsa AK Parti’nin oylari yüzde 40.6…

Metropoll Arastirma’nin Ekim 2014 dönemine ait “Savas ve Baris Arasinda Türkiye’nin Iç ve Dis Politikasi” anketinin sonuçlari yayinlandi. Anket için 17-22 Ekim tarihleri arasinda 28 ilde 2752 kisiyle görüsme yapildi. Anketin Türkiye geneli bölümünde seçmenlere “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

AK PARTI YÜZDE 40’A GERILEDI

Anketteki sonuçlara göre Haziran 2015’te yapilasi planlanan seçimler sonrasindaTBMM’deki parti yapisinda bir degisiklik olmayacak. Katilimcilarin yüzde 40.6’si Ak Partiyaniti verirken, yüzde 22.8’i CHP, yüzde 13.4’ü MHP, yüzde 7.1’i ise HDP yanitini verdi.

ISTE METROPOLL ANKETINDEKI GRAFIKLI OY DAGILIMI;

Metropoll Arastirma’nin sahibi Özer Sencar’in son ankete iliskin açiklamasi söyle: “Seçmenlerin parti tercihleri eylül- ekim aylarinda bölgede yasanan gelismeler nedeniyle istatistiksel olarak anlamli sayilabilecek bir degisim göstermistir. Cumhurbaskanligi Seçimi sonrasinda yaptigimiz agustos arastirmasinda Ak Parti’nin oy orani yüzde 44,1 seviyesinde iken bu ayki bulgulara göre 40,6’ya gerilemistir. Diger üç partinin oy desteginde anlamli bir degisiklik görülmemektedir.

“AKP’DEN AYRILAN OYLAR BASKA PARTIYE GITMIYOR”

ISID ve PKK/PYD eylemleriyle Kobani’de yasanan dram halkin AKP iktidarina olan güven ve beklentilerini olumsuz etkilemistir. Ancak ülkenin gidisati ve gelecek beklentilerindeki olumlu algidaki azalma ayni seviyede oy oraninda olumsuz etki yaratmamistir. Nitekim ülkenin iyiye gittigini düsünenlerin orani geçen aya göre dokuz puan düsmüs, kötüye gittigini düsünenlerin orani ise sekiz puan yükselmistir. Benzer durum gelecek beklentilerinde de geçerlidir. Buna ragmen AKP oy desteginde sadece üç puanlik bir azalma olabilecegi belirlenmistir. AKP’den ayrilan oylarin baska bir partiye gitmedigi, kararsiz/cevapsiz kümesinde kaldigi görülmektedir. Yasanan bunca olaya ragmen iktidar ayrilan oylarin muhalefet partilerine yönlenmemesi özellikle muhalefet partilerinin üzerinde yogunlasmasi gereken bir konudur.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —