Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Iste yeni bakanlar!

Iste yeni bakanlar!

Gül, Erdogan ve Özel`in biraraya geldigi Kösk Zirvesi sonrasi Basbakanliktan açiklama geldi. Içisleri Bakanligi`na Mardin Milletvekili Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanligi`na Ömer Çelik, Milli Egitim Bakanligi görevine Nabi Avci ve Saglik Bakanligi`n

Ankara - Cumhurbaskani Gül, haftalik olagan görüsme için saat 15.10`da Çankaya Köskü`ne gelen Orgeneral Özel ile bir süre bas basa görüstü.

Genelkurmay Baskani Orgeneral Özel, saat 18.00`de Kösk`ten ayrildi. Sonrasinda Cumhurbaskani Gül ile Basbakan Erdogan bas basa görüstü.

Kabinede Degisiklik

Basbakanlik kabine degisikligine iliskin açiklamasini saat 18.58`de yapti. Basbakanlik`tan yapilan yazili açiklamada, "Mevcut hükümette bugün yapilan kabine degisikligi ile Içisleri Bakanligi görevine Mardin Milletvekili Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanligi görevine Adana Milletvekili Ömer Çelik, Milli Egitim Bakanligi görevine Eskisehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avci, Saglik Bakanligi görevine ise Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoglu atanmis bulunmaktadir" denildi

Idris Naim Sahin, Ertugrul Günay, Ömer Dinçer ve Recep Akdag kabine disi kaldi

Müezzinoglu yapmis oldugu açiklamada; "Beklemiyordum, sürpriz oldu. Hayallerimin yüzde 90`i gerçeklesti. Bundan rötus yapacagim. 75 milyona hizmet edecegim için gururluyum" dedi.

 

Muammer Güler`den açiklama;

Içisleri Bakanligi`na getirilen AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler, ``Benim için ailem için özellikle de temsilcisi oldugum Mardin ili için çok onurlu bir görev`` dedi.
TBMM`de Içisleri Komisyonu`ndaki makaminda milletvekillerinin tebriklerini kabul eden Güler, duygularini AA muhabiri ile paylasti. Güler, sunlari söyledi:

``43 yil önce burslu ögrencisi oldugum, 41 yil önce de memur olarak basladigim daha sonra da her kademesinde görev yaptigim bir bakanlikta, bakan görevine getirilmis olmaktan duydugum memnuniyeti belirtiyorum. Benim için ailem için özelikle de temsilcisi oldugum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir. Sayin Basbakanimiza ve Sayin Cumhurbaskanimiza, devletimize sükranlarim vardir. Insallah layik olmaya çalisacagiz. Hayirli olmasini dilerim.``

``Bakanlik sizin için sürpriz oldu mu?`` sorusuna ise Güler, ``Tabii bu tür görevler herkesin bekledigi görevlerdir. Benim için de... Bu meslege emek veren bir insan olarak beni heyecanlandiran bir görev`` karsiligini verdi.
 

Eski Kültür ve Turizm Bakani Ertugrul Günay açiklama;

"Bütün dilegim gelen arkadaslarim ile de ayni uyum içinde ayni ahenk içinde çalisiriz ve Türkiye kültür yasaminin çizgisini daha yukariya çekerek, sanatta geriye gitmeden, turizmde, dünyanin en taninmis kurumlari haline getirir. Bütün dilegim budur"

 

Avrupa Birligi Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis,

"Bugüne kadar görev yapan arkadaslarimiz, bundan sonra farkli kapasitelerde farkli görevler yapacaklardir. Bugün yeni görev devralan arkadaslarimiz da, bu görevleri en iyi sekilde yapmaya çalisacaklardir" degerlendirmesinde bulundu.

Bagis, Slovakya`nin 20. bagimsizlik yildönümü vesilesiyle verilen resepsiyonun çikisinda, kabine degisikligine iliskin basin mensuplarinin sorularini yanitladi.,

"Bugüne kadar görev yapan arkadaslarimiz, bundan sonra farkli kapasitelerde farkli görevler yapacaklardir. Bugün yeni görev devralan arkadaslarimiz da, bu görevleri en iyi sekilde yapmaya çalisacaklardir" ifadelerini kullanan Bagis, simdiye kadar görev yapan bakanlarin çok önemli hizmetleri oldugunu kaydetti.

Kabine degisikligiyle ilgili sinyali, Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in Afrika ziyareti sirasinda "Her an hersey olabilir" sözleriyle verdigini hatirlatan Bagis, AK Parti`nin hizmet odakli bir siyasi hareket olduguna dikkati çekti.

Bagis açiklamasinda, "Hepimiz birbirimize destek vererek ülkeyi daha aydinlik yarinlara tasimak için üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirecegiz. Bir siyasi iradenin, bir partinin mensuplari olarak, milletimizin takdirine layik olabilmek için, hep birlikte `Durmak yok yola devam` diyerek, çalismalarimizi sürdürecegiz. Makamlar insanlari degil, insanlar makamlari yükseltirler" dedi.

Bagis bir soru üzerine, önceki gün Cumhurbaskani Abdullah Gül`ün, Basbakan Erdogan ve Genelkurmay Baskani Necdet Özel ile gerçeklestirdigi zirvenin, kabine degisikligiyle pek alakasi olmadigini, daha çok güvenlik agirlikli bir zirve oldugunu belirtti.


Atanamayan ögretmenler heyecanlandi 

Kabine degisikligi sonrasi atanamayan ögretmenler yeni bir atama olabilecegi konusunda ümitlendi. Ancak Nabi Avci`nin bu konuyla ilgili herhangi bir kaygisinin olmadigi, bu degisikligin atanamayan ögretmenler için yapilmadigi belirtildi.

Yeni Bakanlar Kurulu

Basbakan: Recep Tayyip Erdogan
Basbakan Yardimcisi: Bülent Arinç
Basbakan Yardimcisi: Ali Babacan
Basbakan Yardimcisi: Besir Atalay
Basbakan Yardimcisi: Bekir Bozdag
Adalet Bakani: Sadullah Ergin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakani: Fatma Sahin
Avrupa Birligi Bakani: Egemen Bagis
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani: Nihat Ergün
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani: Faruk Çelik
Çevre ve Sehircilik Bakani: Erdogan Bayraktar
Disisleri Bakani: Ahmet Davutoglu
Ekonomi Bakani: Zafer Çaglayan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani: Taner Yildiz
Gençlik ve Spor Bakani: Suat Kiliç
Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani: Mehdi Eker
Gümrük ve Ticaret Bakani: Hayati Yazici
Içisleri Bakani: Muammer Güler
Kalkinma Bakani: Cevdet Yilmaz
Kültür ve Turizm Bakani: Ömer Çelik
Maliye Bakani: Mehmet Simsek
Milli Egitim Bakani: Nabi Avci
Milli Savunma Bakani: Ismet Yilmaz
Orman ve Su Isleri Bakani: Veysel Eroglu
Saglik Bakani: Mehmet Müezzinoglu
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani: Binali Yildirim

Muammer Güler

Ilk, orta ve lise ögrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yilinda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ilk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balikesir`de maiyet memuru (kaymakam adayi) olarak basladi. Sirasiyla Çal Ilçesi kaymakam vekilligi, Pehlivanköy, Horasan kaymakamliklarinda bulunduktan sonra Içisleri Bakanligi Personel Sube Müdürlügü’ne atandi. Içisleri Bakanligi’nda sube müdürü, daire baskani, personel genel müdür yardimciligi ve personel genel müdürlügü’nde bulundu.

Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Nigde Valiligi’ne atandi. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiligi`ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiligi`ne atandi. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiligi`ne atandi. 30 Ocak 2003 tarihinde Istanbul Valiligi`ne atanarak 17 Subat 2003 tarihinde görevine basladi. 12 Mayis 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenligi Müstesarligi`na atandi. 7 Mart 2011 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkinma Partisi`nden milletvekili olmak amaciyla görevinden istifa etmistir.

24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM`ye girmistir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapmis ve Istanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir. Matematik Ögretmeni Neval Hanimla 1977 yilinda evlenmistir. Güler çiftinin Baris ve Burcu adlarinda iki çocugu bulunmaktadir. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile Içisleri Bakanligi görevine getirilmistir. 


Ömer Çelik

Babasi Yusuf Ziya Çelik, annesi Dudu Çelik. Gazi Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü`nde yüksek tahsil görüp mezun oldu ve ayni üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde Siyaset bilimi master`i gördü. Siyaset Bilimci ve Gazeteci olarak çalisti; . Adalet ve Kalkinma Partisi`ne girerek Genel Baskan Siyasi Danismani olarak görev aldi. 2002 ve 2007 seçimleri`nde Ak Parti Adana milletvekili adayi oldu ve seçimi kazanarak 22., 23. ve 24. dönem Adana milletvekili olarak yeraldi. Halen milletvekili olup, Ak Parti Dis Iliskilerden sorumlu Genel Baskan Yardimciligi görevini yürütmektedir. Ayrica Türkiye-ABD Parlamentolararasi Dostluk Grubu Baskani seçildi. Bekar olan Çelik, Ingilizce bilmektedir.

Nabi Avci

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Bölümü`nü bitirdi. Iletisim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi`nde ve Istanbul Bilgi Üniversitesi`nde iletisim felsefesi ve iletisim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yillarinda Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yapti. Ayni dönemde Yeni Safak gazetesinde yazarlik ve yöneticilik yapti. [1].Milli Egitim Bakanligi`nda ve Basbakanlik`ta danisman olarak çalisti. Basbakanlik Basdanismani ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Baskanligi görevlerini yürütürken 2011 yilinda AKP`den milletvekili aday adayligi için bu görevlerinden istifa etmistir. XXIV. dönem TBMM Eskisehir milletvekilidir. TBMM Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Baskani, Türkiye-Kanada Parlamentolararasi Dostluk Grubu baskani, Türkiye-Brezilya Parlamentolararasi Dostluk Grubu baskanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararasi Dostluk Grubu üyesidir.24 Ocak 2013 tarihinde yapilan kabine degisikligi sonucu Milli Egitim Bakani olmustur. 

Eserleri: Bombaci Parmenides ve Enformatik Cehalet gibi kitaplari var. Ayrica "Molla Kasim" takma adiyla mizah yazilari yazdi. Bunlardan bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafindan resimlenmis olarak Evvel Zaman Içinde (Nehir Yayinlari) adli kitapta yayinlandi. Ayrica çok sayida çevirisi de vardir. Rene Guenon, Martin Lings ve S.H.Nasr gibi tradisyonalistlerin kitaplarini Türkçeye çevirmistir.

Mehmet Müezzinoglu

9 Ocak 1955`te Gümülcine`de dogdu. Babasinin adi Ali, annesinin adi Fatma`dir. Tip Doktoru; Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Tip Fakültesini bitirdi. Istanbul Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesinde iç hastaliklari ihtisasi yapti. Avcilarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Avcilar Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ve Bati Trakya Egitim Kültür Vakfi ve Balkan Medeniyeti Derneginin Kurucu Üyesi, Bati Trakya Türkleri Dayanisma Derneginin Üyesidir. 23. Dönemde Istanbul Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Yunanca, Ingilizce ve Arapça bilen Müezzinoglu, evli ve 2 çocuk babasidir.



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı