Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

?isteyene Kur`an-i Kerim isteyene bale kursu`

?isteyene Kur`an-i Kerim isteyene bale kursu`

Esenler Halk Egitim Merkezi 2012?2013 yilsonu sergisi açilis konusmasinda Esenler Müdürü Ali Yildiz ?isteyene Kur`an-i Kerim isteyene bale kursu` açalim sloganiyla yola çiktik? dedi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

isteyene Kur’an-i Kerim isteyene bale kursu’

Halk Egitim Merkezi Yil Sonu Defilesi Adeta Izleyenleri Büyüledi

Esenler Halk Egitim Merkezi 2012–2013 yilsonu sergisi açilis konusmasinda Esenler Müdürü Ali Yildiz ‘isteyene Kur’an-i Kerim isteyene bale kursu’ açalim sloganiyla yola çiktik” dedi.
Program Esenler Protokolünün katilimiyla düzenlenen bir tören ile gerçeklestirdi.

Saygi durusu ve istiklal marsinin söylenmesinin ardindan protokol konusmalarina geçildi.
Ilk konusmayi Esenler Müdürü Ali Yildiz yapti; “Halk Egitim Merkezi olarak daha dogrusu halkin bir parçasi olarak okuma yazma kurslarindan çesitli sosyal, kültürel ve mesleki kurslara kadar çok degisik alanlarda, nerede hizmete ihtiyaç varsa orada olmaya gayret ettik. Varolusumuzun da gerçek amaci bu hizmetleri bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da en iyi sekilde sunmaya çalisacagiz.



isteyene Kur’an-i Kerim isteyene bale kursu’

Bu ögretim yilinda 2.693 vatandasimizin okur yasar olmasi, 1.643 vatandasimizin ilkokul mezunu olmasi bu çaba ve inancimizin bir sonucudur. Halen 11.079 açik ortaokul, 10.413 açik lise ögrencimiz mevcuttur. Yine mesleki alanda 5.994, sosyal alanda 4.923, kültürel alanda 2.660 kursiyer olmak üzere toplamda 13.577 kisi, 795 adet kursumuza katilarak sertifikalarini almislardir. 15 yas üstü her vatandasimizin diledigi her alanda, herhangi bir kursa ücret ödemeksizin katilabilirler. ‘isteyene Kur’an-i Kerim isteyene bale kursu’ açalim sloganiyla yola çiktik.
Hangi sart altinda olursak olalim, fiziki imkanlar ne kadar olumsuz olursa olsun, bizler meslek hayatina baslarken ettigimiz yemine sadik kalarak anayasamizda da ifadesini bulan milli, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizin çagdas medeniyet seviyesinin de üstüne çikmasi yolunda var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.

Halka hizmet hakka hizmet oldugunun bilinciyle her çabamizin halkin bilinç düzeyine katki sagladigi inanciyla demokrasimizin köklesmesine ve taçlanmasina hizmet etmeye devam edecegiz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi çagdas muasir medeniyet seviyesini yakalamak ve asmak en büyük hedefimizdir.
Bu konuda bir ekip ruhu ile birbiri ile kenetlenen, adeta isiktan bir halka olusturan idareci, ögretmen, usta ögretici, memur, hizmetli arkadaslarima ve kursiyerlerimize içtenlikle tesekkür ederim. Bu gün burada bu ekibin bir yillik emeginden ufak bir kismi birlikte izleyecegiz. Saygilarimla...”



Belediye baskani da konusmasinda sunlari ifade etti;“Bu programdan son anda haberdar olduk. El emegi göz nuru çok önemli ürünlerin sergilenecegi bu gün o hazzi yasamak için buradayiz. Bu sergileri gelecek yildan itibaren okulun bodrum katinda degil nine hatun mahallesindeki kültür merkezinin 1.800 kisilik sergi salonunda yapacagiz. Sosyal kapasite artirma müesseseleri hak ettigi sekilde halka hizmet verecek.
Yeni metro duraginin Esenler’e maliyeti 261 milyon dolardir.
Bu sene ramazan etkinlikleri yine Dörtyol Cumhuriyet meydaninda olacak. Ve Ramazanin birinci günü hediyeli çocuk iftari yapacagiz. Çocuklar anneleri ile bu iftarimiza katilacak ve internet yolu ile basvuru yapilacak. Ayrica ramazan sonrasi 12.000 anneye bogaz tur yaptiracagiz. Çay ve simitler, getirip götürmesi bizden katilim sizden...”



Son protokol konusmasini ise Esenler Ilçe Kaymakami Nazim Madenoglu yapti. Madenoglu konusmasinda; “ Bugün el emegi göz nuru eserlerinizi ortaya koyarak kabiliyetlerinizi, ögretmenlerinizin neler yapabildiklerini göstermeniz açisindan önemli bir gün. Birlik ve beraberlik içinde yasamaya zemin hazirlamak açisindan da önemli bir gün. Vatandaslarimiz ve devlet bu gün burada. Bu memleket için insanlarimiz için yüreklerin tek yürek çarpmasi için çalismaya devam edecegiz. Eserlerden ve sonuçtan son derece memnunuz.

Halk egitim merkezi müdürümüzün, kur hocalarimizin, evlerinde oturmayip bu kurslara gelerek dikis nakis isleyen kursiyerlerimizin tümüne bu katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum.
Göreve basladigimizdan bu yana söz verdigimiz halk egitim merkezini daha iyi bir yere tasiyamadik. Ama Söz aksi sabit olmadikça gerçekligini sürdürür...”
Protokol konusmalarinin ardindan kursiyerlerin kendi hazirladiklari gece kiyafeti, abiye elbiseler ve gelinliklerden olusan defile ilgi ile izlendi.

Daha sonra Halk egitim merkezin de semazen kursu gören kursiyerler gösterilerini sundu.

Ardindan Halk egitim merkezi aile birligi tarafindan hazirlanan ev yemekleri törene gelen davetlilere ikram edildi...



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu