Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İSTOKDEF, YKS'de başarılı olan üniversite öğrencilerine TOKAT gezisi

İSTOKDEF, YKS

Evrim“ benim İstanbul’dan Tokat’a ilk defa gelişim.Tarihi eseri olarak inanılmaz bir kültürü var Tokat’ın.Bunları görmek çok önemli. İlk gelişim oldu ama son gelişim olmayacak.Bir daha geleceğim. Arkadaşlarıma Tokat’ı anlatacağım,

 Haber/Elmas Aydoğan

İstanbul Tokat Dernekleri Federasyonu (İSTOKDEF) tarafından İstanbul'da yaşayan ve YKS'de başarılı olan müstakbel üniversite öğrencilerine yönelik organize edilen Tokat Kültür Turu başladı.

İstokdef Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Yağar öncülüğünde Tokat’a gelen gençler tarih ve kültür kokan şehirde geziler yapmaktalar.

İstokdef Yönetiminin tura dair bilgi paylaşımında “25 başarılı öğrencimizin katılımıyla turumuz gerçekleşmekte. Seyahat öncesi İstokdef Yönetim Kurulu Üyemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Sapasağlam hocamız programın içeriği ve önemi ile ilgili öğrencilerle sohbet ettiler. Geziye öğrencilere refakat etmek üzere İSTOKDEF Başkanımız Rasim YAĞAR ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Turgut Oğuz, Osman Sarıtaş, Hüseyin Öztoprak, Uğur Çelik, Mücahit Eraslan ve Orhan Karabulut katılım sağladılar. Programımıza araç desteği için Gaziosmanpasa Belediye Başkanımız Hasan Tahsin USTA beye, Tokkon Başkanımız Ahmet Yılmaz Beye ve İstokdef Yönetim Kurulu Üyemiz ve Gaziosmanpasa Meclis Üyemiz Avukat İlknur Kısacık hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

900 ADIMDA 900 YILLIK TARİH

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ile kahvaltıda buluşan gençler akabinde Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ve sonrasında tarihi Sulusokak Semti’nde 900 Adımda 900 yıllık tarihin içine daldılar.

GENÇLERİN İZLENİMLERİ GAYET OLUMLU

Tarihi Sulusosak Semti’nde ziyareti takip etmekte olan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstokdef Başkanı Rasim Yağar “İstanbul’da üniversite eğitimini kazanmış Tokatlı gençleri Tokat’ın kültür ve medeniyeti ile tanıştırmak için yola çıktık. 40 tane öğrencimiz var, üç gün boyunca merkez ve sekiz ilçesini ziyaret etmiş olacağız. Öğrencilerimiz burayı daha farklı düşünürken, ikinci durak olarak burayı gezdiler ve şuana kadar izlenimleri gayet olumlu.” dedi.

HAYRÜNNİSA BİÇER: “DAHA DİNÇ UYANIYOR İNSAN BURDA”

Turdaki Tokatlı ve Tokatlı olmayan gençler Tokat gezisine dair hissiyatlarını basın mensuplarına paylaştılar. Aslen Sulusaray ilçesi doğumlu olan ve Tekirdağ’da yaşarken Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ni kazanarak Tokat’a okul öncesi öğretmenliği için gelecek Hayrünnisa Biçer gezip gördüğü Tokat’a dair konuşurken “başta üniversitemizi ve buradaki tarihi yerleri gezdik. Kampüsü çok beğendik. Tarihi yerleri göreceğiz. İstanbul’un yoğunluğu ve trafiğine göre burası daha doğal, havası daha temiz. En başta daha dinç uyanıyorsunuz. Tarihin korunuyor olması çok güzel.” dedi.

GENÇ EVRİM: “İLK GELİŞİM OLDU SON GELİŞİM OLMAYACAK”

Yazılım mühendisliğinde hazırlığa geçecek olan Evrim adlı genç de görüşlerini dile getirdi ve “bu benim İstanbul’dan Tokat’a ilk defa gelişim. Tarihi eseri olarak inanılmaz bir kültürü var Tokat’ın. Bunları görmek çok önemli. İlk gelişim oldu ama son gelişim olmayacak. Bir daha geleceğim. Arkadaşlarıma Tokat’ı anlatacağım, ben de böyle olduğunu bilmiyordum, çok daha iyi tanıtılması lazım Tokat’ın. Keşke daha önce gelseydim. Tarih ve kültürel olarak inanılmaz zengin bir şehirmiş.” dedi.

UĞUR BAŞ: “ATALARIMIN YAŞADIĞI ŞEHRİ GÖRMEK BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK ŞEREF”

            Öğrencilerden Uğur Baş’ın Tokat’a dair izlenimleri şöyle oldu:

“İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 1. sınıf öğrencisiyim. Aslen Tokatlıyım, hem annem hem babam Tokatlı. Daha önce Tokat'a gelmiştim ama hiç bu kadar yakından tanıma şerefine nail olmamıştım. Gerçekten Tokat'ı gezmek, memleketimi, atalarımın yaşadığı şehri görmek benim için büyük şeref. 16 milyonluk bir şehirden 600 binlik bir şehre geldiğimde ilk gördüğüm izlenimler temizlik kültürünün yaşatıldığı bir yer olması. Hamamlarla dolu burası. Dağları, mağaraları çok müthiş bir görsel, ben çok beğeniyorum. İstanbul'a ilk gidişimle Tokatla ilgili şunu yapacağım, ben bir daha gelmeye çalışacağım Tokat'a, arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim, arkadaşlarımla da gelmek istiyorum. Yemeklerine değinilirse Tokat kebabını yedim daha önce zaten sarma sık sık yiyoruz. Ben Tokat'ın yemeklerine de bayılıyorum. Gaziantep'ten sonra üç numarada benim için.”

GİRESUNLU POLAT BOZUKLU: “İSTANBUL MU TOKAT MI? TABİİ Kİ TOKAT.”

            Üniversite öğrencilerinden Polat Bozuklu’nun görüşleri de şöyleydi:

            “İstanbul Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Buraya İSTOKDEF ve Rasim Yağar hocamız tarafından getirildik. Tokat'ın değerlerini öğrenmek ve bilgi sahibi olmak adına buraya gelmiş bulunmaktayız. Sizle de tanışmak bizim için büyük bir şereftir. Şu anda üniversiteyi gezdik. Biliyorsunuz Tokat'ta en büyük alana sahip üniversite, 2000 hektar bir alana sahip, gayet güzeldi. Rektör tarafından da olumlu karşılandık. Şu an müzelerimiz, kaplıcalarımız, mağaralarımız olsun bu tarz tarihi eserler ünlü. Bu tarz şeyleri şuan da halâ geziyoruz ve görüyoruz. Sizleri de görmek zaten çok güzel çok eğlenceli oldu. İstanbul mu Tokat mı? Tabii ki Tokat. Aslen Giresunluyum, memleketimle burayı karşılaştırırsam ben Tokat'ı tercih ederim. Şöyle tarihi eser olarak da daha başarılı ve daha antik şehir olarak bana çok daha güzel geliyor. Tokat'ta gezinin ilk günü olmasına rağmen ben de hayranlık bırakan tarihi eserler ve Tokat'taki Ballıca Mağarası oldu. Tavsiye edeceğim çevreme gelsinler, görsünler. Şart bu, çünkü dünyaya bir kere geliyoruz böyle şeyleri görmeden olmaz.”

Kaynak; Tokat Hürsöz Gazetesi/Fatih Kılıç



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı