Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Iyi Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer KARA Esenler Kaymakamligina Sorusturma Yapilmasi Dilekçe Verdi.

Iyi Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer KARA Esenler Kaymakamligina Sorusturma Yapilmasi Dilekçe Verdi.

Iyi Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer KARA, Esenler Belediyesinden kamuoyunda 41 Milyona satisa çikarilan arazi ile alakali bilgi almak için dilekçe vermis cevap alamayinca Esenler Kaymakamligina kapsamli sorusturulmasi için dilekçe verdi.

Iyi Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer KARA Esenler Belediyesi Yazi Isleri Müdürlügüne, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme (Riskli Alan) 1/5000 ölçekli Nazim Imar Plani Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani Revizyonu (41 Milyona satisa çikarilan arazi ) için 8.02.2022 tarihinde, 2022/09 sayi numarali asagidaki sekilde mevzuata uygun olarak bilgi talebinde bulunmak için dilekçe verdi.

Dilekçesine cevap alamayan Ömer KARA, bu kez de Esenler Kaymakamligi Yazi Isleri Müdürlügüne sorusturma yapilmasini talep ederek dilekçe verdi. Kara dilekçesin de su ifadelere yer verdi.  “bütün Devlet daire ve müessese ve isletmelerini ve özel isyerlerini, özel idare, belediye ve köy idareleriyle bunlara bagli tekmil müesseseleri denetler ve teftis ederler”  bu kapsamda Esenler Belediyesinden kamuoyunda 41 Milyona satisa çikarilan arazi için gerekli tahkikatin Kaymakamliginizca yapilmasini, söz konusu dilekçeye konu hususun Kaymakamliginiz riyasetinde mevzuatimizin ilgili hükümleri kapsaminda sorusturulmasini ifade etti. Yine Ömer KARA dilekçesinde devamla 4982 sayili Bilgi Edinme Hakki Kanunu, 3071 sayili Dilekçe Hakkinin Kullanilmasina Dair Kanun’un amir ve sair hükümlerine istinaden Kaymakamliginiz araciligi ile tarafima ivedi sekilde yazili olarak bilgi verilmesini tüm cezai, idari ve hukuki yollara basvurma hakkimi sakli tutmak kaydiyla talep etmekteyim dedi.

Iyi Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer KARA’in Esenler Kaymakamligi Yazi Isleri Müdürlügüne sorusturma yapilmasi için verdigi dilekçe;

T.C ESENLER KAYMAKAMLIGINA

Tarafimca Esenler Belediyesi Yazi Isleri Müdürlügüne, Esenler Belediyesi nezdinde görevli bulunan ilgili Müdürlüklere de iletilmek üzere; Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme (Riskli Alan) 1/5000 ölçekli Nazim Imar Plani Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani Revizyonu” konusu ile ilgili olarak 28.02.2022 tarihinde, 2022/09 sayi numarali asagidaki sekilde mevzuata uygun olarak bilgi talepli dilekçe verilmistir;

“…Istanbul Valiligi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan 07.05.2021 tarihinde asagidaki sekilde yayimlanan:

“Bakanligimizin 05.05.2021 tarihli ve 911041 sayili yazisi ile; Istanbul ili, Esenler Ilçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme Bölgesi (Riskli Alan) NIP- 342637702 plan islem numarali 1/5000 ölçekli Nazim Imar Plani Revizyonu ve UIP-34901624 plan islem numarali 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani Revizyonunun, 6306 sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkindaki Kanun, 1 numarali Cumhurbaskanligi Kararnamesi ve 3194 sayili Imar Kanununun 9. maddesi uyarinca 05.05.2021 tarihinde onaylandigi bildirilmistir.

Söz konusu planlar, 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b maddesi geregince 07.05.2021 tarihinden itibaren bir (1) ay (30 gün) süre ile Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü (Barbaros Mahallesi, Begonya Sk. No:9A, 34746 Atasehir/Istanbul) ilan panosu ile internet sitesinde askiya çikarilmistir.”

seklindeki ilanla ilgili olarak

  • Esenler Belediye Baskanligi nezdinde yapilan çalismalarin,
  • Belediyemize bagli bulunan birimlerin ilgili kurum ve kuruluslarla ilgili yapilan yazismalarin
  • Söz konusu alana iliskin Belediyemizce yapilan sözlesme, protokol vb. evraklarin
  • Bakanlikça yapilan ilandan sonra ilgili Mahallede yapilan Türk Medeni Kanunu’nun 1020 maddesi kapsaminda tapu devir islemlerinin, ve malik bilgi listesinin,
  • Ilandan itibaren, Belediyemiz nezdinde yapilan itirazlarin yahut taleplerin ve cevabi yazilarin bir nüshasinin tarafima verilmesini,
  • Ayrica, söz konusu plana iliskin olarak yargi merciileri yönünde yapilmis herhangi bir basvuru varsa Mahkeme bilgilerinin, akibetinin ve son safahatinin  yazili olarak bildirilmesini, 
  • Yukarida belirtilen ve resmi evraklar üzerinde yapilan incelemeler dogrultusunda ortaya çikan hususlar dogrultusunda sorulan sorular ve istenilen evraklarla ilgili olarak IYUK md. 10 dogrultusunda tarafima yasal süresi içerinde bilgi verilmesini, aksi takdirde kurumunuz ve ilgili islemleri yapan tüm sahislar adina hukuki, cezai ve idari yollara basvurulacagini tarafiniza ihtaren bildiririm…”

Ancak gelinen asama itibariyle Esenler Belediyesi tarafindan tarafima bugüne kadar herhangi bir bilgi ve belge iletilmemistir.

Yerel yönetimler, belli bir cografi alan üzerinde yasayan yerel topluluk üyelerinin kendi ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla, ekonomik, sosyal, kültürel zenginlige ve refaha iliskin yerel hizmetleri genel yetkiyle kendi sorumlulugu dogrultusunda yerine getiren, isleyisinde açikligi, seffafligi çogulcu ve katilimci demokrasi ilkelerini hayata geçiren, yetkilerin yerel halka en yakin yönetim birimince kullanildigi, kamu tüzel kisiligine sahip, özerk, demokratik kuruluslardir. Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadiklari roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasinda ve erisiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkin yönetime katilmasinin ilk asamasidir. Yerel yönetimlerin kurulus yasalariyla tanimlanmis bütün görevlerinin kendileri tarafindan yerine getirilmesi esasi kabul edilmistir. Dolayisiyla yerel yönetim niteligine haiz Esenler Belediyesi’nin mevzuatimiz ilgili hükümleri kapsaminda tarafima yasal süre içinde cevap vermemesi, sahsim ve diger vatandaslarimiz adina magduriyet yasatmaktadir.

Bu kapsamda 4982 sayili Bilgi Edinme Hakki Kanunu’nun “Bilgi Verme Yükümlülügü” baslikli 5. maddesinin; “ Kurum ve kuruluslar, bu Kanunda yer alan istisnalar disindaki her türlü bilgi veya belgeyi basvuranlarin yararlanmasina sunmak ve bilgi edinme basvurularini etkin, süratli ve dogru sonuçlandirmak üzere, gerekli idarî ve teknik tedbirleri almakla yükümlüdürler” seklindeki amir hükmüne ve yine  3071 sayili Dilekçe Hakkinin Kullanilmasina Dair Kanun’un “Dilekçenin incelenmesi ve sonucunun bildirilmesi” baslikli 7. maddesinin; “Türk vatandaslarinin ve Türkiye’de ikamet eden yabancilarin kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve sikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptiklari basvurularin sonucu veya yapilmakta olan islemin safahati hakkinda dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir. Islem safahatinin duyurulmasi halinde alinan sonuç ayrica bildirilir.” seklindeki amir hükmü kapsaminda geregi yapilmamistir.

Yukarida arz ve izah edilen nedenlerle, Sayin Kaymakamliginiza 5442 sayili Il Idaresi Kanunu’nun 31/1-Ç maddesinin; “…Kaymakamlar, dördüncü maddenin son fikrasinda belirtilen daire ve müesseseler disinda kalan bütün Devlet daire ve müessese ve isletmelerini ve özel isyerlerini, özel idare, belediye ve köy idareleriyle bunlara bagli tekmil müesseseleri denetler ve teftis ederler. Bu teftis ve denetlemeyi bizzat veya idare sube baskanlari veya validen talep edecegi Bakanlik veya tüzelkisiligi haiz genel müdürlük müfettisleri vasitasiyla ortaokul veya bu dereceli ögretim müesseselerini de bizzat veya ilgili müfettisleri marifetiyle denetler…” seklindeki amir hükmü kapsaminda tarafimca basvurma zarureti hasil olmustur. 

Bu kapsamda Esenler Belediyesi’ne 28.02.2022 tarihinde yapmis oldugum 2022/09 sayi numarali, yazili basvuru hakkinda gerekli tahkikatin Kaymakamliginizca yapilmasini, söz konusu dilekçeye konu hususun Kaymakamliginiz riyasetinde mevzuatimizin ilgili hükümleri kapsaminda sorusturulmasini,   4982 sayili Bilgi Edinme Hakki Kanunu, 3071 sayili Dilekçe Hakkinin Kullanilmasina Dair Kanun’un amir ve sair hükümlerine istinaden Kaymakamliginiz araciligi ile tarafima ivedi sekilde yazili olarak bilgi verilmesini tüm cezai, idari ve hukuki yollara basvurma hakkimi sakli tutmak kaydiyla talep etmekteyim. 18.04.202

                                                                                                                       Saygilarimla,

                                                                                                                   Seh Ömer Kara

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli