Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Iz Birakanlar Asla Unutulmazlar

Iz Birakanlar Asla Unutulmazlar

Ve bir gün 2008 yilinin son çeyreginde ilçemize atanan Esenler Kaymakamimiz Sayin Nazim Madenoglu ile tanistik. Esenlere atandiktan sonra, ilk yaptigi icraatlardan biri Esenlerde ikamet eden Engelli bireyleri tespit ederek ve Aileleriyle birlikte belirli

Iz Birakanlar Asla Unutulmazlar

Ülkemizde son yillarda Engellilere ve Ailelerine yönelik kurulmus STK’larin sayisindaki artisi hissedilir düzeyde görmekteyiz. Kimi usule uygun, kimi yarim yamalak, kimi iyi niyetli ancak yetersiz, kimileri ise etiket- unvan ve farkli amaç paradoksu içindeler maalesef. Unutulmamalidir ki, hizmet ehli olmaktan çok farkli beklentiler içinde olanlar her daim bu yapilara ve kendilerine süphesiz zaman içinde zarar verirler.

Engelli derneklerinin çalisma usul ve yönetmeligi nasil olmalidir? Dernekler Üyelerinin fayda fonksiyonunu üst düzeyde tutmakla beraber esasen ana tema bence; Toplumu olusturan kisi, kurum ve kuruluslar üzerinde olusturulacak farkindalik ve hassasiyet olusturarak, dogru yönlendirme ve bilgilendirme üzerinde durulmalidir.

Yillardir Esenlerde Engellilerimiz; Ortaya konmamis irade den dolayi Egitim, Sosyal, Erisim, Ulasilabirlik, Ekonomik, Sanatsal, Kültürel, sportif faaliyetler ve algi sorunlari nedeniyle hep ihmal edilmis günü kurtarma politikalariyla geçistirilmistir. Kayda deger yapisal net bir çalisma yapilmamis olup, Engelli bireylere bakisimizda bazen Empatiden yoksun bazense acima duygularinin tavan yaptigi bir hal üzere yillarimizi geçistirdik.

Belki sehri yönetenlere anlatamadik hissiyatimizi anlamlandiramadik, aktaramadik, belki de iletisim kanallarini aktif kullanamadik. Hülasa sebep ne olursa olsun Engelliler birlikte hareket edebilme kültürüne eriserek, Engelli çalismalarina destek veren kurumlara ve bu sehri yönetenlere adeta projektör konumunda olmali aydinlatmali hizmet güzergahlarini…   

Ve bir gün 2008 yilinin son çeyreginde ilçemize atanan Esenler Kaymakamimiz Sayin Nazim Madenoglu ile tanistik. Esenlere atandiktan sonra, ilk yaptigi icraatlardan biri Esenlerde ikamet eden Engelli bireyleri tespit ederek ve Aileleriyle birlikte belirli araliklarla toplantilar düzenleyip Engellileri ve Ailelerinin derneklesmesini sagladi. Yaklasik 4 yildir ilçemizde 5 Engelli Dernegi çalismalarini istenen düzeyde olmasa da bir sekilde sürdürmektedir.

Engelli Dernekleriyle Kaymakamligimiz projeler üzerinde çalismalar yapmis,  Bilgisayar kurslari, Ingilizce kurslari,  Taki Tasarim kurslari, Braille Alfabesi ögrenim kurslari, Beden Dili Ögrenim kurslari, Filografi kursu, Tekstil Atölyesi… Gibi kurslarin düzenlenmesinde öncü rol üstlenmistir.

Bunun yani sira Engelli bireylerin ulasimi için Engelli Araci, Hidroterapi Havuzu ve Derneklerin bir takim ihtiyaçlarini da karsilamistir. Süphesiz Madenoglu’nun Esenlerde tavan yapan en önemli hizmetlerinden biri de  Tacirler Egitim Vakfi tarafindan yapimi üstlenilen Esenler Engelli Is Okulu’nun yapiminda göstermis oldugu hassasiyet ve emekleridir.. Tacirler Egitim Vakfi camiasina ve Kaymakamimiz Nazim Madenoglu’na hizmetlerinden ve göstermis olduklari hassasiyetten dolayi sükranlarimizi, tesekkürlerimizi sunariz.

Unutulmamalidir ki,

Engellilik, Engellilerin ve Ailelerinin imtihani ise,
siz bu sehri yönetenlerin ve bu toplumda yasayanlarin imtihani ise,
Engellilerin önündeki engelleri ve bariyerleri kaldirmaktir.
Engelliler Bu toplumun ayrilmaz bir parçasidir.

Aslinda bir sehirde Engelli çalismalarinin etkin olabilmesi için, Yerel Yönetimler ve Toplumu olusturan katmanlarla olan iletisimi aktif hale getirmektir. Maalesef ilçemizde gerek Derneklerimiz gerekse yerel yönetimlerimiz ve kurumlarimiz bu iletisimi hassasiyet olmasina ragmen istenilen düzeyde saglayamadi.

Bakiniz bir dernekte bir kisinin ya da birkaç kisinin kendini bilmez hal ve hareketleri Engelli çalismalarindaki hassasiyeti zedeledigi gibi toplumdaki zaten mevcut negatif algiyi da tamamen körüklemektedir. Sonrasi ise zaten… Ile baslayip, bunlar hep böyle…  Ile bitmektedir maalesef… Algi sorunu çözülmesi gereken önceliklerimiz arasinda yer almalidir.

Görev süresi boyunca Esenler Kaymakami Sayin Nazim Madenoglu’nun Engelli çalismalarina en büyük katkisi Dünya Engelliler Günü ‘nü ve Engelliler Haftasi’ni ilçemizde son 4 yildir etkinlikler bazinda kutlanmasi için ortaya koymus oldugu irade ve Emekleridir. Ayrica Sivil Toplum Kuruluslarinin neredeyse tamamina vermis oldugu destek dikkatlerden kaçmazken Sivil Toplum çalismalarinda son 4 yili STK’larimiz daha verimli ve etkin kullanabilirdi.

Esenlerde görev yaptigi sürece Sayin Nazim Madenoglu toplumun tüm kesimlerine sadece Makam Kapisini degil, Gönül kapisini da tüm içtenligi ve samimiyetiyle sonuna dek açik birakmistir. Bu sebepledir ki, bu halk Madenoglu’na sevgi köprülerini kurmustur.

Görev süresi dolan ve Mersin’in Mezitli ilçesine tayin olan Sayin Nazim Madenoglu’na Esenlerimize yapmis oldugu hizmetlerden ve göstermis oldugu hassasiyetten dolayi tesekkürlerimizi iletiyor. Yeni görev yerinde çalismalarinin ve basarilarinin devamini diliyoruz.

Evet, insanoglu sasar beser unutur dogrudur. Ancak unutulmamalidir ki Bir Sehirde Iz Birakanlar Asla Unutulmazlar. Sayin Kaymakamin siz bu sehirde iz birakarak unutulmazlar arasinda yerinizi aldiniz… Bir Hadisi serifle yazimi noktalamak istiyorum.

Ahlaki güzel olan insan her yasta güzeldir. Ömrünüzün saglik huzur ve esenlikler içinde geçmesini dilerken, yeni görev yerinizin yasantiniza hayirlar getirmesini dilerim. Bizler sizden razi idik. Allah (c.c) da sizden razi olsun.

Yolunuz açik olsun. Allah (c.c) yar ve yardimciniz olsun.

Saygi Sevgi ve Hürmetlerimle
Ahmet KURT

Not: Bu bir tekliftir.

Esenler Kaymakami Sayin Nazim Madenoglu’nun Esenlerimize göstermismis oldugu hassasiyet ve emeklerinden dolayi unutulmazlar listemizde yer almasini can-i gönülden istiyoruz.

Bir okulumuza, bir caddemize, bir parkimiza ya da ilçemizde faaliyet gösteren bir tesisimize Nazim Madenoglu’nun isminin verilmesini istiyoruz.

Örnegin; Esenler Nazim Madenoglu Engelliler Is Okulu olabilir. Seçenekleri çogaltabiliriz.      

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı