Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

 Izmir`de 10 bin isçi yarin grevde

      Izmir`de 10 bin isçi yarin grevde

Genel-Is üyesi IZELMAN ve IZENERJI isçilerinin 7.5 aydir süren toplusözlesme görüsmelerinin anlasmazlikla sonuçlanmasi nedeniyle yarin 10 bin isçi greve çikiyor.

Genel-Is üyesi IZELMAN ve IZENERJI isçilerinin 7.5 aydir süren toplusözlesme görüsmelerinin anlasmazlikla sonuçlanmasi nedeniyle yarin 10 bin isçi greve çikiyor.

Isçiler yarin saat 10.00’da aileleri ile birlikte Büyüksehir Belediyesi önünde bir araya gelecek. Bugün konu ile ilgili olarak Genel-Is Sendikasinda düzenlenen basin toplantisinda konusan DISK Ege Bölge Temsilcisi ve 3 No’lu Sube Baskani Memis Sari, IZENERJI çalisanlarinin ortalama ücretinin 950 ile 1100 TL arasinda, IZELMAN’da ise 950 ile 1500 TL arasinda oldugunu belirtti. Sari, bu rakamlarin açlik sinirinin altinda olduguna dikkat çekerek, insanca yasayacak bir ücret ve yillardir verilmeyen refah paylarini talep ettiklerini belirtti.

04.00’TE GREV PANKARTLARI ASILACAK

Kendilerine enflasyon oraninin altinda ücret teklif edildigini belirten Sari, hâlâ TIS’in masa basinda bitmesinde yana olduklarini belirtti. Sari, “Yillardir hizmet etmis oldugumuz kentlimize, ayni sokakta yasadigimiz komsumuza, ayni parklarda, caddelerde yürüdügümüz Izmirli hemsehrimize bir magduriyet yasatmanin degil, onlara daha iyi hizmet götürmenin ugrasi içinde olduk. Hâlâ vakit geçmis degil. Bugün IBB tarafindan çagri geldiginde bu çagriya icap edecegiz. Çagri saat 17.00’ye kadar gelmezse sabah saat 04.00’te örgütlü oldugumuz 10 bin üyemizle, ‘Bu isyerinde grev vardir’ pankartlarini asarak greve çikacagiz. Insana ve emege yapilan yatirim en büyük yatirimdir” diye konustu.

IZELMAN soförleri, IZSU çalisanlarinin bir bölümü ile itfaiye biriminde çalisanlarin yasa geregi grev yasagi kapsaminda bulundugunu belirten Sari, geriye kalan 7 bin 500 isçinin aktif olarak greve gidecegini, grev yasagi kapsamindakilerin de destek eylemleri yapacaklarini belirtti.

SOFÖRLER IS BIRAKTI

IZELMAN soförleri dün gece yine kontak kapatti. ESHOT’a bagli birimlerde çalisan belediye otobüsleri dün gece 21.30 ile 00.20 arasinda sefer yapmadi. Otobüsler yolcularini biraktiktan sonra garaja çekildi. 1000’den fazla soförün is biraktigi eylem grev öncesi Büyüksehir’e son uyari oldu.

IZELMAN kadrosunda bulunan Genel-Is Sendikasi’na bagli soförlerin is birakmasinin ardindan Belediye harekete geçti ve ESHOT yetkilileri IZULAS sirketi kadrosundaki tüm soförleri göreve çagirdi. 300 IZULAS otobüsünün çogu daha öncesinde hiç gitmedikleri hatlar üzerinde sefer yapti.

IZENERJI ve IZELMAN’da yarin baslamasi beklenen greve soförler ‘yasal’ engel oldugu için dogrudan katilamayacak. Grev kararinin asildigi günden beri sakal birakip, serbest kiyafet giyen 3500 IZELMAN soförü düzensiz araliklarla is birakarak grevdeki isçi arkadaslarina destek olacak. ‘Toplu vizite’ alinacak ve her gün 50 otobüs soförü saglik raporu alarak ise gitmeyecek. Otobüslerin bakim onariminin yapildigi atölyelerden, tamirat islemleri ile ugrasan isçiler greve katilacak. Bu süreçte arizalanan araçlarinda bakim ve onarim isleri yapilamayacak. (Izmir/EVRENSEL)



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli