Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Izmir`de binlerce kisi egitim emekçilerine yönelik siddete karsi yürüdü

Izmir`de binlerce kisi egitim emekçilerine yönelik siddete karsi yürüdü

Binlerce egitim emekçisi ve ögrenci, Karaglar Ilçesi`ndeki Nazire Merzeci Ilkögretim Okulu`nda ögretmenlik yapan Rabia Sevilay Durukan`in ögrencisi tarafindan biçaklamasini Il Milli Egitim Müdürlügü önüne yaptiklari yürüyüsle protesto etti.

Dün ögrencisi tarafindan biçaklanarak öldürülen egitim emekçisi Rabia Sevilay Durukan için bugün Izmir’de binlerce kisinin katildigi bir protesto yürüyüsü gerçeklestirildi. Egitim emekçileri, son dönemde ögretmenlere ve kamu çalisanlarina yönelik siddetin sorumlusunun AKP Hükümeti olduguna isaret ederek, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer`in isitifa etmesini istedi.

Muhalefet.org`un haberine göre, Eski Sümerbank önünde bir araya gelen binlerce egitim emekçisi ve ögrenci, Karaglar Ilçesi`ndeki Nazire Merzeci Ilkögretim Okulu`nda ögrencisi H.K tarafindan biçaklanarak yasamini yitiren ögretmen Rabia Sevilay Durukan`in ölümüne protesto etmek için Izmir Valiligi binasinda bulunan Il Milli Egitim Müdürlügü`ne yürüdü. "Siddete sessiz kalmayacagiz" pankarti ile üzerinde "Kiniyoruz" yazili siyah renkte çelengin tasindigi yürüyüste, ögretmenler ve ögrenciler yakalarina yasamini yitiren ögretmen Rabia Sevilay Durukan`in resimlerini takti. Sik sik "Ögretmene uzanan eller kirilsin", "Ögretmen düsmani bakan istifa" sloganlarinin atildigi yürüyüste, "Gül dalinda, ögretmen okulunda güzel" dövizleri ile yasamini yitiren ögretmenin resimleri tasindi. Yürüyüs sirasinda bazi ögretmenler siyah elbiseler giyerek ölen meslektaslari için gözyasi döktü.

Egitim Sen, Türk Egitim Sen, Egitim Is adina basin metnini okuyan Egitim Sen Izmir 1 Nolu Sube Baskani Abdullah Tunali, son dönemde Bu saldirilarin, veliyi-ögrenciyi müsteri, egitim hizmetini sunan ögrenmenleri ise onun kölesi yapan yeni egitim sisteminin bir sonucu oldugunu söyleyen Tunali, AKP hükümeti ve Milli Egitim Bakanligi`nin ögretmenleri itibarsizlastirmaya çalisan açiklamalardan vazgeçmeye çagirdi.
Bu saldirilarin, veliyi-ögrenciyi müsteri, egitim hizmetini sunan ögretmenleri ise onun kölesi yapan yeni egitim sisteminin bir sonucu oldugunu söyleyen Tunali, AKP hükümeti ve Milli Egitim Bakanligi`nin ögretmenleri itibarsizlastirmaya çalisan açiklamalardan vazgeçmeye çagirdi.
Izmir Egitim-Sen Subeleri adina açiklama yapan Duran Sinaci, Gaziantep`de görevini yapan doktorun yasamini yitirmesi, onlarca egitim emekçisinin biçaklanmasi ve darp edilmesine neden olan siddetin, simdi de bir egitim emekçisinin ölümüne neden oldugunu belirterek, kamu çalisanlarina yönelik bu siddetin tek sorumlusunun siyasal iktidar oldugunu ifade etti.

Yapilan konusmalarin ardindan, egitim emekçileri, ögretmenlere yönelik siddeti kinamak amaciyla hazirladiklari ve üzerinde "Kiniyoruz" yazili çelengi Valilik binasinda bulunan Il Milli Egitim Müdürlügü önüne birakmak istedi. Polisin çelengin birakilmasini engellemek istemesi üzerine gerginlik yasandi. Ögrenci ve ögretmenler, "Ögretmene degil çetelere barikat" , "Polis burada ne isin var dün neredeydin" sloganlari atarak kendilerini engelleyen polisleri protesto etti. Yapilan görüsmelerin ardindan, çelenk valilik önüne birakildi.



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı