Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İzmir, kurtuluşunun 100. yılını böyle kutladı

İzmir, kurtuluşunun 100. yılını böyle kutladı

Akşam saatlerinden itibaren 9 Eylül İzmir'in kurtuluş törenlerine katılmak için Konak ve Alsancak'a akın eden yurttaşlar, Kordonboyu'ndan Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün de aralarında olduğu ekiplerin yaklaşık bir saatlik nefes ke

Ardından Alsancak Limanı'ndan başlayan fener alayı da renkli görüntülere sahne oldu. 350 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Korteje katılan yurttaşlar, hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. Renkli kortej Gündoğdu Meydanı'nda son buldu.

İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer"Cumhuriyeti barışla, demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Bağımsızlık ateşini 100 yıl önce yaktığımız gibi bugün de ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya muktediriz. İzmir bu vatanın öncüsüdür. Tüm farklılıkların bir arada yaşandığı, özgürlüğün, kardeşliğin barışın şehridir İzmir" dedi. Soyer, İzmirliler'i CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte selamladı.

Başkan Soyer'in konuşmasının ardından işgal ve kurtuluşun canlandırılacağı interaktif teatral şov sahnelendi. Toplam 1300 metrekare led ekranın kullanıldığı şov İzmirliler'den büyük alkış aldı. Kutlamaları denizden de onlarca tekne takip etti.

Ses ve ışık gösterilerinin ardından Tarkan sahneye çıktı. Tarkan sevilen şarkılarını alanı dolduran hayranlarıyla söyledi. İzmir'i çok özlediğini belirten Tarkan, kendisine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Megastar Tarkan, konserin bir bölümünde evlerinin balkonundan konseri izleyenlere, 'O meşhur balkonlar bunlar mı?' sözleriyle seslendi. İzmirlilerle buluşan Tarkan konsere 'Yolla' şarkısı ile başladı. 'Unutmamalı' şarkısından önce Atatürk’ün fotoğrafının ekranlara yansıtılması büyük alkış aldı.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli