Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Japonya'nın Yardım Elleri Türkiye'ye Uzanıyor

Japonya

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7  ve Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye'nin dört bir yanından yardım elleri uzanmaya

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7  ve Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye'nin dört bir yanından yardım elleri uzanmaya başladı. AFAD ekiplerinin ve diğer kurumların arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hala yaşamakta olduğumuz bu tarifsiz acıların ortasında yurt dışından da çok sayıda yardım gelmeye başladı. Japonya'dan da Uluslararası Acil KurtarmaEkibi, arama kurtarma operasyonlarında görev almak üzere Türkiye’ye geliyor.

Japonya’nın gönderdiği Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi’ ninyarın sabah saat 6 sıralarındaİstanbul aktarmalı olarak Adana’ya ulaşması planlanıyor.

Japonya’nın yanı sıra 

Japonya’nın yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Tayvan, Çek Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Malezya'dan da yardım ekipleri yola çıkmış durumda.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli