Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

K.Karabekir`e Sandik Konacakmis

K.Karabekir`e Sandik Konacakmis

Esenler belediye baskani M.Tevfik Göksu Bugün gazetesine verdigi mülakatta mahalleli Kentsel dönüsüme gitmek için karar verdigini açikladi. Oysaki mahalle sakinleri kentsel dönüsüm istemediklerini sadece imar planindaki kaymalarin düzeltilmesi istedikleri

Haber Merkezi/Gazete Esenler

K.Karabekir’e Sandik Konacakmis

Esenler belediye baskani M.Tevfik Göksu Bugün gazetesine verdigi mülakatta mahalleli Kentsel dönüsüme gitmek için karar verdigini açikladi. Oysaki mahalle sakinleri kentsel dönüsüm istemediklerini sadece imar planindaki kaymalarin düzeltilmesi istediklerini hanelerin %90.imza alarak dilekçeyle belediyeye basvuracaklar. Bu toplanan imzalardan haberi olmayan Göksu gazetelere kendi düsüncesi dogrultusunda mülakat veriyor.

Bugün gazetesinde yayinlanan “Kentsel dönüsüme mahalleli karar verecek” baslikli yazi;

Kentsel dönüsüme mahalleli karar verecek!

Türkiye`deki kentsel dönüsüm projeleri hizla uygulamaya geçerken Istanbul Esenler`de ilginç bir gelisme yasandi.

K.Karabekir Mahallesinde dönüsüm yapilip yapilmayacagina vatandas karar verecek.5 bin kisi kurulacak sandiklarda mahallelerinin kaderini oylayacak

Istanbul Esenler Belediyesi,K.Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüsümü baslatmak için referanduma gitme karari aldi.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler`de, 400 bin dönümlük bir alanda kentsel dönüsüm devam etigini söyledi. 10 bin 234 konutluk bir alanda dönüsümün devam ettigine dikkat çeken Göksu, "Ancak yeni alanlarla ilgili çalismalar yapiyoruz. Bugüne kadar kentsel dönüsüm yapacagimiz alanlar için vatandasin ayagina giderek yapacagimiz çalismalari anlatiyorduk. Simdi vatandas, bize gelerek, kendi oturduklari bölgede de dönüsümün baslamasi için müracaatta bulunuyor. Kentsel  dönüsümün, dogru anlatildigi yerlerde, anlatilamadigi yerlerde var. Siyasi manipülasyonlar hariç, Türkiye genelinde ben büyük ölçüde dogru anlatildigina inaniyorum" diye konustu.

5 bin kisiyi ilgilendiriyor

 Kentsel dönüsümün çok zor bir is oldugunu söyleyen Tevfik Göksu, "Basliyorum dediginiz andan sonra kazma vuracaginiz süre 2 yildir" dedi. Esenler insaninin kendilerini motive ettigini anlatan Göksu, "K.Karabekir Mahallesi`nde vatandaslarin imarla ilgili sorunlari vardi. Biz bu sorunu biz basvurduklari zaman çözmüstük.

 Kendilerine, `Bunu böyle yapmaktansa gelin yikilalim yeniden yapalim` teklifinde bulunduk. Büyük bir bölümü kabul etti, az da olsa itiraz edenler var. Biz burasi için bir proje hazirladik çok yakinda bir zamanda vatandasa sunacagiz ve bölge halkina oylama yapma sansi verecegiz. 3`te iki çogunlugun arzu etmesi halinde dönüsümü burada baslatacagiz. 30 bin metrekareden olusan, 850 konutluk bir alan. Yaklasik 5 bin kisiyi ilgilendiriyor. Hak sahipleri burada oy kullanacaklar. Oylari teker teker sayacagiz" dedi.

Avrupa`da estetik bizde can güvenligi

 Türkiye`deki kentsel dönüsüm çalismalarinin afet riskine karsi önlem amaçli yapildigina dikkat çeken Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Dünyadaki yapilan kentsel dönüsümlerle ilgili parametrelere baktigimizda, bu iste en önemli sonuçlari almis olan Paris ve Barcelona gibi yerlerle bizim önceliklerimiz birbirinden çok farkli. Avrupa, sehir estetigi ve ekonomisi açisindan kentsel dönüsüm yapmislar, biz sehir güvenligi açisindan yapiyoruz. Yani afet riskine karsi dönüsüm gerçeklestiriyoruz" dedi.

Gazete Bugün

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false