Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

KABAK TADI VERDİ

KABAK TADI VERDİ

AKP denen yapının özellikle seçim zamanı yaptığı asparagas açıklamalar, pankart ve ilanlar kabak tadı verdi.

Yukarıdan aşağıya doğru sayın cumhurbaşkanından başlar isek, ülkenin enflasyon, işsizlik, faiz, emeklilerin durumu, hayvancılık ve tarım gibi sorunları varken belediye başkanları için şehir şehir dolaşıp ülkenin ana gündemini başka taraflara çekmesi kabak tadı verdi.

İBB adayları Murat Kurum pot üzerine pot kırarken Gazze üzerinden ajitasyon yapması kabak tadı verdi. Hem de ne kabak tadı verdi. İsrail terör devleti ile ticareti kesemeyen, geçen seçimlerde Gazze üzerinden biz gelirsek deyip atıp tutup terör devletinin cumhurbaşkanını karşılayan bu yapının aymazlığı gerçekten kabak tadı verdi.

Bunlar böyle olunca alt kademe belediye pankart, ilan ve izahları da gerçekten kabak tadı veriyor.

Goebbels'in söylediği: Yeterince büyük bir yalan söyler ve onu tekrar etmeye devam ederseniz, insanlar sonunda ona inanmaya başlayacaklardır. Bu sözü bildiğimiz için söylenen büyük büyük açıklamalar ve atmasyonlar kabak tadı veriyor.

Sarıyer’in tapu sorunu çözüldü pankartı asılıyor. İşin aslı astarına bakınca vatandaşa işgal ettiği veya kendinin zannettiği yerleri satmaktan bahsediyorlar. Yıllardır ülkeyi ve bu belediyeyi yönetenlerin seçim öncesi içeriği belli olmayan bu açıklaması seçim kandırmacası olmaktan öteye geçecek mi hep beraber göreceğiz.

Ama bu yapılması gerekenleri yapmayıp seçim öncesi ısıtıp gündeme getirme taktiği kabak tadı verdi.

Bunun bir benzerini Güngören Belediyesi yapıyor. Pankart asmış +1 katınızı geri aldık. İçerik muamma! Kim kime vermiyordu da siz verdiniz! Yoksa yapmanız gereken prosedür ve prosesleri adam akıllı yapmadığınız için mahkeme iptal etti de seçim öncesi İBB meclis çoğunluğu ile oldu bittiye getirmeyi marifet olarak mı sunuyorsunuz.

Halkımız terkler sonrası 600 m2 şartını da biliyor mu? Bonus imarların sıkıntılarını ya da plan notları ile şehir planlamasının büyük bir hata olduğunu halkımıza anlatıyor musunuz? Kentsel Tasarım konseptine geçmiş olsanız birilerini değil, halkın genelini ve kamuyu düşünseniz olmaz mı?

Özel ilişkiler ve özel amaçlı sıradan binalar yapmak yerine kenti kapsayan bütüncül binalar yapmamanız kabak tadı verdi.

Başkaları kabak tadı verir de bizim belediye başkanımız vermez mi?

66.000 konutu dönüştürdük demesi mi, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi mi, en büyük kentsel dönüşümü mü, en büyük bilim merkezi mi, akıllı ev sistemi mi?

Bu kadar en büyük içinde halkın buralara teveccühü ne desek anlarlar mı acaba? Halkı para harcayıp il dışına bile götürürken buralara kaç kişi gidiyor desek düşünürler mi?

Bu en büyük kavramı içindeki sıradanlıklar ve seviyesizlikler inanın kabak tadı verdi.

Kentsel dönüşüm dediği şeyi rantsal dönüşüme çevirip, evin maliyetinden fazlasını vatandaştan alıp, verdiği sözleri unutan belediye başkanı, bu hali ile en büyük kabak tadı verici olarak ağa babaları ile başa güreşeceğe benziyor.



Anahtar Kelimeler: KABAK VERDİ
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı