Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kadiköy`de dev miting

Kadiköy`de dev miting

Alevi örgütleri, Ankara 11.Agir Ceza Mahkemesi`nin Sivas katliami davasinda firari saniklara ilgili olarak verdigi zamanasimi kararini protesto etmek için Kadiköy`de genis katilimli miting gerçeklestiriyor.

Tepe Naulus`ta toplanan gruplar, saat 12.00`da Kadiköy Iskele Meydani`na dogru yürüyüse geçti. Mitinge binlerce kisi katiliyor.SIVAS Katliami Davasi’nin 19 yil sonra zamanasimi nedeniyle düsmesi protesto edildi. Kadiköy Meydani’nda düzenlenen mitinge binlerce kisi katildi.

1993 yilinda 37 kisinin yasamini yitirdigi Sivas Katliami Davasi, 19 yil sonra zamanasimi nedeniyle düstü. Ankara 11. Agir Ceza Mahkemesi’nin aldigi bu karari elestiren binlerce insan bugün ögle saatlerinde Kadiköy’e akti.

Tepe Nautilus AVM, Haydarpasa Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi ile Haydarpasa Gari’nin önünde toplanan gruplar, 12.00’da meydana dogru yürümeye basladi.

"Sivas’in isigi sönmeyecek" , "Davamiz mahsere kalmayacak" , "Katil devlet hesap verecek" , "Sivas onurdur onuruna sahip çik" , "Insanlik suçuna zamanasimi olmaz" ve "Ampul Tayyip" sloganlari atan topluluk, Sivas Olaylari’nda hayatini kaybeden kisilerin fotograflarini da tasidi.

Avrupa Alevi Bektasi Birlikleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi, Hacibektas-i Veli Anadolu Kültür Vakfi, Alevi Kültür Dernekleri ve Alevi Bektasi Federasyonu’nun organize ettigi mitinge, siyasi partiler ile çok sayida sivil toplum kurulusu da destek verdi. Gruplar, Rihtim Caddesi üzerinde olusturulan arama noktalarindan geçerek meydana ulasti.

FENERBAHÇELILER DE MEYDANDA

Kendilerine Fenerbahche Sol Açik Taraftar Grubu adini veren yaklasik 30 kisi, üzerinde "Adalet tatilde yetki katilde" , "Sarinin kavgasinda lacivert düslerimiz var" cümlelerinin yazili oldugu pankartlari açti. "Erdogan’in fisini Fenerbahçe çekecek" sloganlari da atan topluluk mitinge katilan diger vatandaslar tarafindan alkislarla karsilandi.

Meydana kurulan dev platforma çikarak topluluga seslenen Alevi Bektasi Federasyonu Baskani Selahattin Özel, Avrupa Alevi Bektasi Birlikleri Federasyonu Baskani Turgut Öker, Pir Sultan Abdul Kültür Dernegi Baskani Hüseyin Güzelgül ve Hacibektas-i Veli Anadolu Kültür Vakfi Baskani Ercan Geçmez, mahkemenin aldigi zamanasimi kararini elestirdi.

BAZI YOLAR TRAFIGE KAPALI

Istanbul Emniyet Müdürlügü`nden yapilan açiklamaya göre, bugün 12.00-18.30 saatleri arasinda Kadiköy meydan otobüs duraklarinda yapilacak miting dolayisiyla saat 09.30`dan itibaren bazi yollar kontrollü olarak trafige kapatilacak.

Bu kapsamda Rihtim Caddesi, Boga Meydani`ndan Rihtim Caddesi`ne kadar tüm yol, Kadiköy Belediyesi önünden Sögütlüçesme Caddesi istikameti ve Sögütlüçesme Caddesi`nden Rihtim`a inen ara sokaklar trafige kapali olacak.

Tasköprü, Kisla, Orgeneral Sahap Gürler ve Albay F. Sözdener caddeleri de ihtiyaç duyulmasi durumunda trafige kapatilacak.

Kapatilan yollara alternatif olarak, Tibbiye Caddesi`nden gelen trafik akisi Burhan Felek Caddesi`nden E-5 yönü ile Behiçbey Sokak`tan Ibrahimaga isiklar istikametine yönlendirilecek.

Sögütlüçesme Caddesi`nden gelen trafik akisi, Altiyol Boga Meydani`ndan Rihtim`a inis engellenerek, Kusdili Caddesi Sali Pazari istikametine sevk edilecek, Moda`dan gelen akis Mühürdar Kavsak`tan geri yönlendirilecek, Kadiköy Belediyesi önünden gelen akis ise minibüs yolu istikametine verilecek.

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false