Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu’na Finlandiya’dan ödül

Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu’na Finlandiya’dan ödül

Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu, Finlandiya Uluslararasi Toplumsal Cinsiyet Esitligi Ödülü aldi.

Haber/Elmas Aydogan

Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu, Finlandiya Uluslararasi Toplumsal Cinsiyet Esitligi Ödülü'ne layik görüldü.
Finlandiya hükümetinin 2 yilda bir verdigi Uluslararasi Toplumsal Cinsiyet Esitligi Ödülü'ne (IGEP) bu yil Türkiye'den Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu layik görüldü.
IGEP'in Twitter hesabindan yapilan paylasimda, "Türkiye'de kadina yönelik siddetle mücadelede çigir açan çalismalar yapan ve çalismalari küresel bir öneme sahip bir sivil toplum kurulusu olan Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu'nun IGEP 2021'in kazanani oldugunu duyurmaktan gurur duyuyoruz. Tebrikler!" ifadelerine yer verildi.
 
International Gender Equality Prize Finland
 
@igepfinland
 
We are proud to announce the winner of the #IGEP 2021, WE WILL STOP FEMICIDE PLATFORM, a non-governmental organization that does groundbreaking work combating violence against women in Turkey and whose work has a global relevance.
Congratulations!
tarafindan Ingilizce dilinden çevrildi
Türkiye'de kadina yönelik siddetle mücadelede çigir açan çalismalar yapan ve çalismalari küresel bir öneme sahip olan bir sivil toplum kurulusu olan #IGEP 2021'in kazananini duyurmaktan gurur duyuyoruz. Tebrikler!
 
300 bin euro tutarindaki ödülü, Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Genel Sekreteri Fidan Ataselim'e Finlandiya Basbakani Sanna Marin verdi.
 
Törene Nobel Baris Ödüllü Nadia Murad da katildi.
Marin, açiklamasinda, "Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu'nun çalismalari arasinda karar toplantilari, egitim faaliyetleri, bilgilendirme seminerleri, kitlesel protestolar ve çesitli yazisma toplantilari yer aliyor.
Dernek, Türkiye'de cinsiyet esitligini ülke genelinde tesis etmek üzere il ve ilçe meclisleriyle birlikte çalismayi amaçliyor" dedi.
Kadina yönelik siddeti sona erdirmek için küresel düzeyde çaba göstermenin önemli oldugunu vurgulayan Marin, uluslararasi toplumu tüm ülkelerde kadin haklarinin korunmasini saglama çagrisinda bulundu.
Taksim'de Istanbul Sözlesmesi - Sputnik Türkiye, 1920, 01.07.2021
DÜNYA


  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli