Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadinlar Izmir ve Denizli’den seslendi: Istanbul Sözlesmesi'nden vazgeçmiyoruz

Kadinlar Izmir ve Denizli’den seslendi: Istanbul Sözlesmesi'nden vazgeçmiyoruz

Izmir ve Denizli'de kadinlar, 1 Temmuz'da yürürlüge girecek olan Istanbul Sözlesmesi'nden çekilmeye dair Cumhurbaskani kararini protesto etti, "Istanbul Sözlesmesi'nden vazgeçmiyoruz" dedi.

haber/Elmas Aydogan

Denizli ve Izmir’de kadinlar, mart ayinda Cumhurbaskani Erdogan’in bir kararname yayimlayarak Türkiye’nin Istanbul Sözlesmesi’nden çekilecegini duyurmasi ve kararin 1 Temmuz’da yürürlüge girecek olmasina karsi basin açiklamasi düzenledi.

Izmir’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen KESK’li kadinlar "Istanbul Sözlesmesi bizim vazgeçmiyoruz", "AKP elini sözlesmeden çek", "Kadinlari degil katilleri yargila" sloganlari atti.

Basin açiklamasini okuyan Hülya Çaglar, sözlesmesinin siyasal iktidar ve gerici çevrelerce hedef alinmasinin nedeninin sözlesmenin toplumsal cinsiyet esitligini temel almasindan kaynakli oldugunu söyleyerek, "Kadinlari degil aileyi korumayi önceleyen, siddeti degil bosanmayi engellemeyi amaç edinen iktidarin cinsiyetçi saldirilarinin hedefi tekçi, gerici ideolojisini kadinlarin yasami üzerinde kurdugu denetimle tüm topluma yaymaktir" dedi.

Mevcut iktidar kadinlarin yasami üzerindeki en büyük tehdit oldugunu belirten Çaglar, "Biz KESK'li kadinlar olarak hayatin her alaninda yasam güvencemiz olan Istanbul Sözlesmesine sahip çikmaya devam edecegiz. Yasamin her alaninda kadin dayanismasi ve mücadelesi ile esit ve özgür toplumu insa edecegiz. Haklarimiza ve hayatlarimiza yönelik saldiranlara karsi birlikteyiz" diyerek 19 Haziran'da Istanbul için çagri yapti.

DENIZLI KADINLAR: HAYATLARIMIZA YÖNELIK SALDIRILARINA KARSI BIRLIKTEYIZ

Denizli ise Çinar Meydani’nda bir araya gelen kadinlar “Istanbul Sözlesmesi’nden Vazgeçmiyoruz” diyerek her sali 18.00'da Çinar'da nöbette olacaklarini belirtti. Istanbul Sözlesmesi’nden Vazgeçmeyen Denizlili Kadinlar imzasi ile yapilan açiklamayi Aysegül Odabasioglu okudu.

Odabasioglu "Biliyoruz ki esitlik hakkimiz için verdigimiz mücadelenin belgesi olan Istanbul Sözlesmesi’ni yok etmek isteyenler, esitsizlige, siddete, cinayetlere, tacize, çocuk istismarina, ayrimciliga, nefret diline, düsmanlastirmaya, savas politikalarina, kutuplastirmaya, emegimizin gaspina, evlerin, sokaklarin, isyerlerinin hapishane haline getirilmesine karsi verdigimiz mücadeleyi de yok etmek istiyor" dedi.

"Biz, evlerde, sokaklarda, meydanlarda, isyerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada ses çikaran, haklarina sahip çikma kararliliginda olan milyonlariz" diyen Odabasioglu, "1 Temmuz günü yaklasirken itirazimizi, isyanimizi, kararliligimizi en güçlü haliyle, hep birlikte ortaya koymak için  bir araya geldik. haklarimiza ve hayatlarimiza yönelik saldirilarina karsi birlikteyiz” diye konustu. (kaynak;EVRENSEL)



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli