Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadinlardan cinsiyetçi ifadeler kullanan AKP’li belediye baskanina tepki

Kadinlardan cinsiyetçi ifadeler kullanan AKP’li belediye baskanina tepki

Mersin Kadin Platformu, "Ailenin namus kavramini ortaya koymak istiyorsaniz esimi de koymaya hazirim bu konuda" seklinde sözler sarf eden Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’a tepki gösterdi. Konuyla ilgili açiklama yapan kadinlar, Gültak’i

Haber/Elmas AYDOGAN

Birgün Gazetesinden Abidin Yagmur'un Haberine göre, Mersin Kadin Platformu, Mersin Büyüksehir Belediyesi’nin 8 Agustos Pazartesi günü gerçeklestirilen meclis toplantisinda AKP'li Akdeniz Belediyesi Baskani Mustafa Gültak’in kullandigi "Ailenin namus kavramini ortaya koymak istiyorsaniz esimi de koymaya hazirim bu konuda" sözlerine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Egitim Sen’de bir araya gelerek basin açiklamasi yapan kadinlar, Gültak’i tüm kadinlardan özür dilemeye davet etti.

Platform adina açiklama yapan Çigdem Göksoy, "Öfkeliyiz; çünkü her gün kiz kardeslerimiz erkek devlet siddeti ve cezasizlik politikalarinin bir sonucu olarak hayatlarini kaybetmeye devam ediyor. Daha dün Ayse Korur isimli kadin bosanma asamasinda oldugu erkek Gencay Korur tarafindan öldürüldü. Katil ise cinayeti gerçeklestirdikten sonra gururlu hissettigini belirterek “namusunu temizledigini” herkese duyurdu. Tam da o saatlerde Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak katildigi bir oturumda “ailenin namus kavramini ortaya koymak istiyorsaniz esimi de koymaya hazirim bu konuda” sözlerini sarf etti. Biz Mersin Kadin Platformu olarak bosanma asamasinda oldugu esini öldürerek namusunu temizledigini duyuran katil Gencay Korur ile her ne konu için olursa olsun kadin bedenini ve varligini siyasete alet edip son derece eril ve igrenç bir dil kullanan Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak'in ayni zihniyetin farkli ürünleri olduklarini düsünüyoruz. Katledilen her bir kadinda, LGBTI+ da aile, namus, ahlak naralari atanlar bu zihniyetin ürünüydü. Bu kentte onur haftasi düzenleniyor diye 15 gün boyunca LGBTI+ içerikli olabilecek her türlü etkinlige yasak koyan bu zihniyetin ürünüydü" dedi.

kadinlardan-cinsiyetci-ifadeler-kullanan-akp-li-belediye-baskanina-tepki-1050917-1.

'BU SÖZLERI KURABILMENIN KONFORUNU ELINIZDEN ALACAGIZ'

Her gün en az 3 kadinin öldürüldügü, özgürlüklerin ellerinden alindigi dönemde devlet görevlilerinin kadinlarin ismini masaya koymak yerine kadin cinayetlerini önlemek ve güvenligi saglamak gibi görevleri oldugunu hatirlatan Göksoy sözlerini söyle sürdürdü:

"Bahsi geçen sözlerin atilan haber basliklarindaki gibi basit bir gaf olmadigini, aslinda köhnemis fikirlerini her zikirlerinde de gösteren erkekligin bir ürünü oldugunu biliyoruz. Erkek devlet siddetinin bas gösterdigi her alanda mücadele ederken bu siddet biçimlerini önemli ya da önemsiz, büyük ya da küçük olarak siniflandirmadan degerlendiriyoruz. Gültak bu sözleriyle bir kez daha kadinlari meta haline getirilmis, sahipleri olduklari bir varlik olarak gördüklerini, tahakkümü kendilerine hak edindiklerini ortaya koymus oluyor. Degil siyaset hiçbir alanda olmasina izin vermeyecegimiz bu fikir ve sözleri sizlerle birlikte elbet gönderecegiz. Bu sözleri kurabilmenin konforunu elinizden alacagiz. Bize ait olan hiçbir seyi, eril siyasetinize konu yaptirmayacagiz. Tüm bu minvalde Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak'i basta esi olmak üzere bütün kadinlardan özür dilemeye çagiriyoruz."



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı