Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Kadinlardan Maltepe'de 19 Haziran’da düzenlenecek Istanbul Sözlesmesi mitingine çagri

Kadinlardan Maltepe'de 19 Haziran’da düzenlenecek Istanbul Sözlesmesi mitingine çagri

Istanbul Sözlesmesi'nden çekilme kararina karsi Maltepe’de 19 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te düzenlenecek mitinge çagri videolari paylasildi.

haber/Elmas Aydogan

“Haklarimizdan, hayatlarimizdan, Istanbul Sözlesmesinden vazgeçmiyoruz” diyen kadinlar, 19 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te Maltepe’de düzenlenecek mitingde bir araya gelecek. Miting öncesi kadinlar, paylastiklari çagri videolariyla alana çagirdi.

Miting öncesi yapilan çagrilarda su ifadelere yer verilmisti:

"Maltepe miting alaninda sözümüzü büyütmek, saldirilara seyirci kalmamak, gelecegimizin tarumar edilmesine izin vermemek için bir araya geliyoruz.

Birlikte haykiracagimiz sözümüzü büyütmek için sen de bizimle yürü! Yürü ki; yillardir tirpanlaya tirpanlaya kusa çevirdikleri haklarimizi mücadelemizle geri alacak birlikteligi saglayabilelim. Haykir ki esitsizlige ve siddete maruz kalmayacagimiz, kaldigimizda karakol kapilarindan yine siddet yuvalarina döndürülmedigimiz bir gelecek kurmanin taslarini döseyecek haykirisi birlikte büyütebilelim!

Simdi bütün öfkemizi, direncimizi, sözümüzü, gücümüzü birlestirip 'dur' deme zamani! Simdi 'Haklarimizin bir tekinden bile vazgeçmiyoruz' demek için yan yana gelme zamani!

Çünkü, Istanbul Sözlesmesi’ni bir gecede ortadan kaldirmak isteyenler, tepkisiz kalirsak baska haklarimizi da yok etme planlarini hayata geçirecek."



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli