Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

KADINLARIN IKINCI ADRESI

KADINLARIN IKINCI ADRESI

Bagcilar Belediyesi Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi, annelerin huzur yuvasi oldu. Bugüne kadar toplam 149 kursa katilan kursiyerler meslek sahibi oldular.

KADINLARIN IKINCI ADRESI

 

Bagcilar Belediyesi Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi, annelerin huzur yuvasi oldu.  Bugüne kadar toplam 149 kursa katilan kursiyerler meslek sahibi oldular.

 

Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde 40 bransta açilan 150’ye yakin kurs, Bagcilarli annelerin ikinci adresi oldu. Merkez’de su ana kadar 4 bin kursiyer meslek sahibi oldu. Huzurlu ortamda meslek ögrendiklerini belirten kursiyer anneler, “Evimize gittigimizde esimizi ve çocuklarimizi daha güler yüzle karsiliyoruz. Sikintimizi, stresimizi üzerimizden atmis olarak evimize dönüyoruz.” diyorlar.

 

Toplam 40 bransta kurs hizmetinin verildigi Merkez’deki çiçek ve nikah sekeri yapimi ile kasnak nakisi atölyesini ziyaret ettigimizde kursiyer anneleri güler yüzlü islerini yaparken buluyoruz. Kisa sürede kaynasan kursiyerler tipki ev ortamindaymisçasina hem sohbet ediyorlar hem de meslek ögreniyorlar. Kimisi de girdigi bunalimdan kurtulmak için psikolojik destek almak için geldigi Merkez’de kendisini atölyede bulmus. El yapimi gül, orkide, menekse, manolya ve zambak yaparken yüzleri gülen anneler, mutluluklarini ve huzurlarini islerine aksettiriyorlar. Bir atölyede de renkli ve çekici nikah sekerlerini yapmak için çaba gösteren kursiyerler, siparis veren sirketlerin talebini karsilamak için heyecanla çalisiyorlar. Kimileri de gelinliklerin süsü kasnak nakisini hocalarinin gözetiminde büyük bir dikkatle isliyorlar.

MERKEZ’DE SIKINTI VE STRESI YENDIK

Üretime katkida bulunmaya basladigi günden bu yana mutluluk duydugunu belirten 56 yasindaki ev hanimi Sirin Günes, “Iyi ki gelmisim. Güzel bir arkadaslik ortaminda meslek ögreniyorum.” diyor. 50 yasindaki Nuran Bodurlar da arkadaslariyla sohbet ederek sikintilarini paylastiklarini ve daha pozitif düsünmeyi basardiklarini anlatarak, “Eve gittigimde de yüzüm gülüyor. Simdi yaptigim her seyden keyif aliyorum.” diye konustu. Merkez’e psikolojik sorunlari sebebiyle geldigini ifade eden ev hanimi Hatice Abut, çok sikintili günler geçirdigini ifade etti. Duygularini dile getiren Abut, “Kardesim vefat ettikten sonra bunalima girdim. Disari çiktigim vakit evimi dahi bulamiyordum. Herseyi unutuyordum. Ancak, buraya basladiktan sonra sükürler olsun sikintilarimi unuttum. Hatta doktorumun verdigi psikoloji ilaçlarini bile kullanmiyorum. Ihtiyacim kalmadi. Esim bile beni kaybolurum endisesiyle bir yere birakmiyordu. Merkez’de, çok güzel arkadaslik ortaminda çiçek yaparken üzüntümü unutuyorum. Bu Merkez’i hizmete sunan Baskanimiz Lokman Çagirici’ya çok tesekkür ediyorum. Ögretmen Pinar kaya da bütün sinir ve stresini kapida birakarak kursa geldigini anlatti. 66 yasindaki ev hanimi Nurten Ünsal da kursa gelmeden önce evde kendisini çok yalniz hissettigini belirterek alüminyum folyo yapmayi ögrendigini söyledi. Igne oyasi ve folyo kursuna katildigini anlatan 53 yasindaki Betül Ayva, ögrendikleriyle 2 tabak, bir resim çerçevesi, nisan tepsisi, iki pano. yaptigini söyleyerek, “Yaptiklarimi ücretini ödeyerek komsularim aliyor. Böylece aileme maddi destekte bulunuyorum. Nisan tepsisini hayir isinde kullanacagim.” diyor. Alüminyum folyo kapatma ögretmeni Hülya Ün de, kursiyerlerle çok iyi anlastiklarini belirtti. Haftada iki gün verdikleri kurslara katilan kursiyerlerin el becerisi kazanmak için büyük çaba gösterdiklerini de anlatan Ün,  “Hammaddeyi el emegiyle isliyoruz. Her asamasi montajina kadar elimizden geçiyor. Bizim isimiz dikkatli olmayi gerektiriyor. Bu yüzden kursiyerlerimiz yaptiklari ise çok iyi odaklaniyorlar. Folyo isinde hata yaptiginizda geri dönüsü olmuyor. Deri üzerine desenler yapiyoruz. Destek olmasi için de aralarina folyo ile kapladigimiz CD yerlestiriyoruz.” diye konustu.  El Sanatlari Ögretmeni Arzu Aslan da kursiyerlerin ürünlerini siparis veren firmalara gününde teslim ettiklerini belirterek, “Kursiyerlerimiz 7 ay içerisinde günde 500 yapma çiçek hazirlayacak beceriye ulasiyor.” dedi.

”TAVUS KUSU SEKLINDE ESMAÜL HÜSNA”

Kursiyerlerin yaptigi Tavus Kusu seklindeki Esmaül Hüsna yogun ilgi görüyor. Iki ay emek verilerek yapilan ürünün yapiminda gerçek tavus kusu tüyü ile savaroski tasi kullanilmis. Çift boyutlu isiklandirmali eser 1700 lira degerinde. Yine “Muhammed” yazili Led isikli savaroski tasli pano ile bir kanadinda Nas digerinde de Felak suresi yazili isikli Yusufcuk Kusu çalismasi da dikkat çekiyor.

Kadinlarin önceki yillarda hayatin her alaninda yeterince yer almadigina dikkat çeken Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, son 10 yilda kadinlara, çocuklara ve engellilere yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı