Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kaftancioglu hakim karsisinda… 153 sanatçidan destek

Kaftancioglu hakim karsisinda… 153 sanatçidan destek

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, 6 yil önce yaptigi bazi sosyal medya paylasimlari ve hakkinda üretilen sahte içerikler delil kabul edilerek açilan davada yarin 3. kez hakim karsisina çikacak. 17 yila kadar hapis istemiyle yargilanan Kaftanciog

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun 4 yildan 17 yila kadar hapis istemiyle yargilandigi davanin karar durusmasi yarin Çaglayan Adliyesi'nde görülecek. Bir önceki durusmada savunmasini yapan Kaftancioglu hakkinda savci mütalaasini açiklamis ve 17 yila kadar hapis istemisti. 6 Eylül'deki durusmada Kaftancioglu'nun 5 avukati esas hakkindaki mütalaaya karsi savunmalarini gerçeklestirecek.

153 SANATÇI IMZA VERDI

Karar durusmasi öncesinde toplumun sanat ve siyaset kesimlerinden Kaftancioglu’na destek mesajlari geldi. 28 Haziran'da görülen ilk durusma öncesinde 53; 18 Temmuz'da görülen ikinci durusma öncesinde de 134 sanatçinin imzaladigi destek bildirisine karar durusmasi öncesi imza verenlerin sayisi 153'e yükseldi.

Arif Sag, Ataol Behramoglu, Baris Atay, Bedri Baykam, Bülent Emrah Parlak, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Fazil Say, Ferhan Sensoy, Genco Erkal, Leman Sam, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli ve Murathan Mungan gibi kültür sanat dünyasinin çok önemli isimleri Kaftancioglu'na destek açiklamasinda bulundu. Sanatçilar yayinladiklari bildiride “Bugüne kadar her kosulda barisi ve kardesligi savunan Kaftancioglu’nun hukuksuz bir sekilde yargilanmasina itiraz ediyoruz. Canan Kaftancioglu 16 milyon insanin sesidir, bu sesin susturulmasina izin vermeyecegiz.16 milyon Istanbulluyla birlikte seninleyiz Canan. Asla yalniz yürümeyeceksin” ifadelerini kullandi.

Kaftancioglu’nu durusmada avukatlar; Fikret Ilkiz, Ergün Özer, Süleyman Türker, Doguscan Aydin Aygün ve Figen Güler’in savunacagi ögrenildi.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı