Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kaftancioglu: 128 milyar dolar nerede?afislerinin kaldirilmasina tepki

Kaftancioglu: 128 milyar dolar nerede?afislerinin kaldirilmasina tepki

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'ndaki (TCMB) döviz rezerviyle ilgili olarak "128 milyar dolar nerede?" diye sordu.

CHP Istanbul Il Örgütü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'ndaki (TCMB) döviz rezerviyle ilgili ileri sürülen iddiayla ilgili olarak Bakirköy'de açiklama yapti. Açiklamada partinin il ve ilçe örgütlerine "128 milyar dolar nerede?" afisinin asilacagi duyuruldu.

CHP Istanbul Il baskani Canan Kaftancioglu da burada yaptigi konusmada daha önce bu konuda astiklari afislerin kaldirildigini hatirlatti. "Siyasetin görevi vatandasa hizmetse, dogru sorulari sormak ve cevabini aramaksa bunu nasil suç olarak kabul ediyorsunuz?" diye soran Kaftancioglu, söyle devam etti:

  • "Bizim sordugumuz soru suç degil. Sorulari dogru sekilde sordugumuz için sizin engellemeniz suçtur. Hakikati billboardlardan söktürseniz de, bizlere sorusturma açsaniz da biz sorumlulugumuz geregi vatandas adina sormaya, dogrulari vatandasin yüregine çakmaya devam edecegiz.
  • Hakikatleri billboardlardan sökemezsiniz. Bizler gerçekleri ortaya çikarmaya devam edecegiz. Hesap verilmesi gerekenlersiniz. Eger cevabini vermeceginiz sorular varsa sandikta hesap vereceksiniz. Merkez Bankasi’nin rezervinin nereye gittigini sormak hakkimizdir. 128 milyar dolar nerede? Sorumlu siyasetçi ne yapar biliyor musunuz, gider nerede oldugunu açiklar."

Kaftancioglu, hükümete su sorulari yöneltti:

- "128 milyar dolar nerede?

- Kur satisi hangi yöntemlerle yapildi?

- Hangi tarihte yapildi?

- Bu döviz hangi kurdan alindi?

- Bu ticaretin alicilari kimler?

- Satis imzasinin altinda kimlerin imzasi var?"

Kaftancioglu, konusmasinin devaminda "‘Ekonominin basi benim’ diyen sahsim hükümetinin sorularimiza yanit vermesini istiyoruz. Sorulari sormamiza asla engel olamayacaklar. Görselleri kaldirmayacagiz" ifadesini kullandi.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false