Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Kagithanede Esnaf dikkatli olmali, tercihini iyi yapmali.

Kagithanede Esnaf dikkatli olmali, tercihini iyi yapmali.

Kagithane Birlesik Esnaf ve sanatkarlar odasi baskanligi seçim çalismalari iki aday arasinda hiz kesmeden devam ediyor.

Kagithanede Esnaf dikkatli olmali, tercihini iyi yapmali.

Kagithane Birlesik Esnaf ve sanatkarlar odasi baskanligi seçim çalismalari iki aday arasinda hiz kesmeden devam ediyor. Her seçim döneminde tek aday olarak seçilen oda baskanligi seçimlerinde bu dönem iki aday kiyasiya yarisiyor. Mevcut Oda baskani Ömer Osmanoglu’na rakip olarak karsisina güçlü aday Ekrem Sit çikti ve oda baskanligi için aday oldugunu 2 yil önceden açikladi. Simdi iki aday kongrede esnafin gelecegi için yarisacak. Ancak, ISTESOB yönetiminde de bulunan ve bu yönetimin zimmetlerine para geçirdikleri iddialariyla agir ceza mahkemesinde yargilanmasi Kagithane Oda baskani ve yeniden aday olan Ömer Osmanoglu için C. Savciligi iddianamesinde görevden uzaklastirilmasi istendi. Henüz devam eden mahkeme sonucunda Osmanoglu hakkindaki iddialar gerçeklesir, mahkeme karar verirse, oda baskani seçilse dahi görevinden alinmasi gerekir. O zaman Kagithane esnafi için zor günler baslayacak demektir. Bu nedenle üye esnaflar seçim günü tercihini iyi yapmalidir.

 
 

Halen Kagithane Birlesik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi baskani olan ve 31 Ocak 2018 günü yapilacak kongrede oda seçimleri için yeniden baskan adayi olan Ömer Osmanoglu ayrica  Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (ISTESOB) yönetiminde oldugu için 9 yönetim kurulu üyesi arkadaslariyla birlikte zimmetlerine para geçirmek suçundan  Bakirköy 11. Agir ceza mahkemesinde  yargilaniyorlar.

 

 

Bu konuda daha  dogru ve detayli bilgi almak için baskan Ömer Osmanoglu’na ulasmak istedik. Ancak bizim çagrilarimiza ve yazismalarimiza hiçbir cevap vermedi. Ya bizimle muhatap olmak  istemedi, ya da verilecek hakli bir cevabi ve gerekçesi olmadigi için gerek duymadi. Bu nedenle milletin ve esnafimizin yararina yayinladigimiz haberlemize de kimsenin tepki gösterme ve yanlis anlama haklarinin olamayacaginin da bilinmesini isityoruz..

 

Kagithane Birlesik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi baskani ve yeniden aday olan Ömer Osmanoglu Birlik yönetimi ile isnat edilen ayni suçtan yargilaniyor. Zaten bu zamana kadar esnafin memnun olmadigi oda yönetimine tekrar seçilirse, mahkeme suçlu bularak ceza verirse, 5362 sayili kanunun 58. Maddesi geregince oda baskanligi görevinden uzaklastirilmasi gerekiyor. C. Savcisinin iddianamesinde bu maddeye göre Ömer Osmanoglu dahil10 yönetim kurulu oda baskaninin görevden uzaklastirilmalari istendi. Bu nedenle Kagithane esnafi seçimini çok iyi yapmalidir.

 

ISTESOB hakkindaki suç duyurusunu aralarinda Gaziosmanpasa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Oda Baskani Erkan Kaya`nin da bulundugu bazi oda baskanlari açti. Bazi oda yöneticileri ve çalisanlari hakkinda Görevi Kötüye Kullanma, Resmi Belgede Sahtecilik ve Zimmet iddiasi ile Bakirköy 11. Agir Ceza Mahkemesi`nde 2017/89 esas numarasi ile dava açilmisti.

 

Bu konuda daha önce de gazetemize gönderilen özel bir bilgi ve raporlara göre Istanbul esnaf odalarinin kayitli bulundugu Istanbul Esnaf Odalari Birligi (ISTESOB)’da meydana gelen yolsuzluk iddialari nedeniyle mali polis Birlige baskin yapmis, birlik baskani Faik Yilmaz ve görevliler kendilerini “YOK” dedirtmesi üzerine mali polis kasayi patlatarak evraklara el koymus, Baskan Faik Yilmaz ve ekibinin ise görevden uzaklastirilmasi istenmisti.

 

Birlik Baskani Faik Yilmaz basta olmak üzere üst düzey yetkililerin görevden uzaklastirilmasini isteyen Gümrük ve Ticaret Basmüfettisi Sakir Engin Yüksel, esnaf odalarinda yasanan bir skandali 153 sayfalik raporunun son bölümüne koydu. Raporda, Baska odalarin üyelerini arzu ettigi odalara üye kaydetme isini tek tek yapmanin yani sira sahte imzalarla oda kurdurup bir seferde 669 kisiyi odalarindan kopararak, kendi kurdurdugu odaya aktardigi” bilgisine yer vermisti.

 

 Kaynak Yön Gazetesi



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı