Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

`KAHVE TADINDA TARIH VE SIYASET`

`KAHVE TADINDA TARIH VE SIYASET`

Emekliligin tadini çikarmayi düsünürken Gazete Esenler`in imtiyaz sahibi sevgili dostum Hasan Gürsoy`un tesvikiyle tarih ve güncel siyaseti harmanlayan yazilar kaleme almaya basladim.

"KAHVE TADINDA TARIH VE SIYASET" 

Dünü Bugüne Baglayan Yazilar

Emekliligin tadini çikarmayi düsünürken Gazete Esenler’in imtiyaz sahibi sevgili dostum Hasan Gürsoy’un tesvikiyle tarih ve güncel siyaseti harmanlayan yazilar kaleme almaya basladim. 
Yerel yönetimler ve kamu yönetiminin genel sorunlarina, yillarca çalistigim PTT ve Türk Telekom’un kurumsal tarihinin yani sira çalisanlarin örgütlenme ve hak alma mücadelesine de yazilarimda yer verdim. Konulari ele alirken çok bilinen yanlarindansa daha az bilinen ve fazla önemsenmeyen yanlarini öne çikarmaya çalistim.
Mehmet Akif Ersoy’dan Samsatli Lukianos’a, Mehmet Emin Rauf Pasa’dan Sofokles’e birçok tarihi kisiligin izinde geçmis ile günümüz arasinda köprüler kurulan bir yolculuga davet ediyorum sizi. Dershaneler, sarayin insaat maliyeti, yolsuzluk ve rüsvet gibi güncel sorunlarimizin geçmisimizdeki izini sürmeye çagiriyorum. 
Beyoglu telgraf isçilerinin örgütledigi ilk greve, postane isgalleri yillarina götürmek istiyorum. Baska bir dünya mümkün mü sorusuna bu topraklardan verilen kisacik bir yanit olan Fatsa deneyimi ile Terzi Fikri Sönmez’le baska bir yerel yönetimi tartismaya açmayi umut ediyorum.
Nâzim Hikmet’in “Ne ah edin dostlar, ne aglayin! / Dünü bugüne / bugünü yarina baglayin!” dizelerinden el alarak kitaplastirdigim yazilarimi takdirlerinize sunuyorum. Hasan Gürsoy



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı